Problem w tamtej sprawie polegał tylko na tym, że Kurski albo sprawę nie do końca prześwietlił, albo celowo przedstawił tylko ćwierć prawdy by więcej gówna się do Tuska przykleiło. I na tym polega problem. Ale przecież nie chodzi o prawdę tylko o zaszkodzenie przeciwnikowi.
I tym się właśnie brzydzę.
-
-
wybory prezydenckie 2010
mam wiec rozumiec ze brzydzisz sie Palikotem (posladki Ziobry, alkocholizm s.p. L. Kaczynskiego i inne sprawy), majacym pozwolenie na tego typu jazdy?
Obrzucaie błotem jest typowym zachowaniem PiSuarczyków,,,,,obrzucisz a napewno cos sie przylepi....standard w demokracji kreowanej przez Jarka i jego kolegów.....Wychodzi na to,ze na tragedii smolenskiej najbardziej korzysta PiS,bo ludziska w wspołczuciu zapominaja co wyprawiał PiS rzadzac Polska...skad nagle takie poparcie dla najbardziej znienawidzonego polityka Jarka K.?.....
Mam nadzieje,ze nie wroci dawnych wspomnien czar,,,,,,,,czyli IV RP.....
Palikota nie lubię, a skąd Ci przyszło do głowy, że jest inaczej?
Na temat pośladków Ziobry nie mam zdania, mam inne zainteresowania niż męskie pośladki. Co do alkoholizmu L.Kaczyńskiego mam swoje zdanie, ale nie pora by je wygłaszać. Generalnie miałem do niego większe zastrzeżenia niż to.
Spoko nawet jak Jarek wygra to i tak nie bedzie mial wiele do powiedzenia .
Będzie sobie jeżdził na wycieczki zagraniczne i tyle.
A jak będzie podskakiwał to mu się budżet obetnie do 10 mln na rok i po sprawie.
Prezydent i tak juz niewiele może.
Może natomiast vetować.
I w tym Jarek moze byc "dobry".
Ale coz jak naród go wybierze to będzie miał tępego Prezydenta.
A dlaczego ma niby vetować ustawy?
JKW - dużo złego można o JK powiedzieć, ale nie to, że jest tępy.
garry - a dlaczego kazał wetować swemu bratu? - dlatego, że ma inną koncepcję Polski i dlatego by platformie przypadkiem nie udało się przeprowadzić jakichś pozytywnych reform. I dlatego nie chcę by prezydent i rząd byli z innych opcji.
Leszeczek, ale teraz konkretnie ile brat podpisał ustaw, a ile zavetował?
I ile z zavetowanych trafiło do Trybunału Konstytucyjnego.
Jarosław Kaczyński zebrał 1,65 mln podpisów
...A Bronisław Komorowski ponad połowę mniej
Kilka zawetował. Przyznaję, że może nie było ich tak wiele, ale tą o komercjalizacji służby zdrowia z pewnością. Także tą o emeryturach pomostowych, doprowadzająć do zgniłego kompromisu z SLD. Ponoć było ich 18, ale nie upieram się co do liczby. Udało się wytworzyć taką atmosferę, że wszelkie głębsze reformy zostaną zawetowane w imię "Polski solidarnej" czyli socjalistyczno związkowej. Nie mogąc liczyć na poparcie SLD - czyli drugiej od lewa po PiSie partii w Sejmie, nie było atmosfery do przeprowadzania reform. W związku z tym [b]mam prawo przypuszczać[/b], że ustaw powstało mniej niż mogło by powstać w warunkach mniej socjalistycznego prezydenta. Właśnie dlatego chcę by rząd i prezydent byli z tej samej opcji lub by prezydent miał ograniczone możliwości. Wtedy [b]bez żadnego alibi będą musieli spełnić swe obietnice[/b] lub trafić na śmietnik historii. Utrzymywanie takiej dwuwładzy jest szkodliwe i prowadzi do tego, że polityka staje się sztuką utrzymania przy korycie i cyrkiem dla gawiedzi, a nie sztuką kierowania państwem.
Oby Polacy nie dali się omamić PISzkodnikom.
japo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jarosław Kaczyński zebrał 1,65 mln podpisów
> ...A Bronisław Komorowski ponad połowę mniej
Akcja "PodPIS za pocztówkę" zakończyła się sukcesem
Tusk, jako premier, zupełnie bezstronnie na dzisiejszym spotkaniu z dziennikarzami, przestrzegł przed wyborem Kaczora na prezia ;)
Ot, taka wypowiedź wpisująca się w " bobo-strachy" np. dzisiaj jeszcze Schetyna
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7848059,Wybory_2010__Schetyna__Przypomnimy__co_PiS_Polsce.html
ale PO jest tchórzliwe, oni nic nie piszą o Komorowskim tylko straszą Kaczorem, IV RP itd.
Zero kampani wyborczej chwalącej swego Marszałka :) Coś się tam znajdzie, do końca nie jest taki beznadziejny by nic nie móc pokazać - poszukajcie głębiej ;)
Ja się nie boję, bo już dwóch Kaczorów u władzy było i stanu wojennego nie wprowadzili ;) Teraz może być już najwyżej jeden.....
Leszeczku, czemu pozbawiasz Prezydenta RP praw wynikających z Konstytucji ? Moze jednak Kaczor nie podpisywał ustaw wątpliwych a media rozdmuchiwały ten fakt jako szkodliwe działanie ? ;) Wiem, wiem, wiem....Lechu to robił złośliwie ;) Na szczęscie pewnie też parę podpisał - może nawet więcej niż parę, może nawet więcej niż nie podpisał ;)
Wyborcy PO - boicie się "bobo" ? ;)
Wczoraj wieczorem w TV Polsad był program wyborczy kandydatów : Janowski, Lepper, JKM oraz niezależny (nazwisko mi wyleciało) - to było lepsze niż KABARET ! Jakie plany po wyborze....szok.....JA CHCĘ POWTÓRKI PROGRAMU !!!! :D Chcę dobrego KABARETU !!! :D
Już nie pamiętam gdzie, ale spotkałem się z głosami, że śp. Lech Kaczyński nie podpisał aż 3% ustaw które trafiły na jego biurko.
eyjafjallajoekull Napisał(a):
> japo Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jarosław Kaczyński zebrał 1,65 mln podpisów
> > ...A Bronisław Komorowski ponad połowę mniej
>
>
> Akcja "PodPIS za pocztówkę" zakończyła się
> sukcesem
Ja podpisałem i nikt mi nie proponował zdjęcia pary prezydenckiej. Moim znajomym, którzy podpisywali się w innych miejscach też nie proponowano.
mknacylopez Napisał(a):
> eyjafjallajoekull Napisał(a):
> -----
> > japo Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Jarosław Kaczyński zebrał 1,65 mln
> podpisów
> > > ...A Bronisław Komorowski ponad połowę
> mniej
> >
> >
> > Akcja "PodPIS za pocztówkę" zakończyła się
> > sukcesem
>
> Ja podpisałem i nikt mi nie proponował zdjęcia
> pary prezydenckiej. Moim znajomym, którzy
> podpisywali się w innych miejscach też nie
> proponowano.
Gratuluję wyboru (jest się czym chwalić) :P
Widzę, że zabierasz głos w temacie, o którym nie masz bladego pojęcia.
ja też podpisałem i jestem z tego DUMNY ! Nie było to obok kościoła, nie dali mi zdjęcia i osoby zbierające podpis, nie miały mocherowych beretów. Może miały schowane w reklamówkach - w takich, jak były wyśmiane kanapki podawane przez pewną Panią Prezydentową swojemu mężowi. Pamiętacie wyborcy PO ? Uczcie się, moze Wam kiedyś żony też zrobią jak Wam kiszki marsza zagrają.Zresztą, Wam nie zrobią, bo w TVN i GW mówią,że to obciach tak dbać o "chłopa" swgo.Jeszcze Palikot się dowie i powróci do "swoich" mediów ;)
Wracając do tematu - zbierające podpisy nie miały 90 lat, nie miały znaczka Radio Rydzyka itd ;)
Nie boję się "bobo" ;)
Ian. Ja nie twierdzę, że LK wetował ustawy złośliwie. Ja uważam, że wetował on ustawy (zwłaszcza te ważne z mojego punktu widzenia) zgodnie ze swoimi socjalistyczno-populistycznymi poglądami. A mam chyba prawo uważać, że socjalizm i populizm to nie jest to co jest teraz Polsce najbardziej potrzebne. To nie jest coś na co nas stać. Zbyt płytko oceniasz mój stosunek do PiS. Ja się z nimi nie zgadzam nie na płaszczyźnie estetycznej tylko na ideowej.
Tak mknący...Nie mam pojęcia.P.S Zapomniałem że Lech Kaczyński był wspaniałym przydentem więc ktoś musi kontynuoować jego misję.
[img]http://bi.gazeta.pl/im/1/3779/z3779451X.jpg[/img]
takiej Polski chcecie??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)