oli, nie mam słów na twoją głupotę, ale zapraszam do Pragi
-
-
Cracovia jest najstarszym klubem ??
Anton Ja Bym Optował za Viktorką Lub Slavią... Rozjaśnij Mój Umysł :)
rozrabiaku, nie trafiłeś, Slavia powstała w 1895 jako kłub drugi. A propos chłopacy z Wieliczki mają więcej wyjazdów w tym roku na Zizkov niż ja, a tak was wszystkich pozdrawiam i dziękuję za to.
Anton Od Czego Są Przyjaciele?? :) Również Pozdrawiam :)
Ale Z Tym Klubem To Chyba Nie Trafię,Może Sparta?? :)
CRACOVIA&VIKTORIA
POLAK,CZECH-DWA BRATANKI ;)
AC Sparta - 1893, mamy z nimi pakt o nieagresji, masz u mnie 5 piw.
Najstarszy klub Polski jest......CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!!
Pogon Lwow to naprawde najstarszy klub Polski, no ale jak znamy historie, to juz nasz LWOW lezy w Ukrainie!
dolfuss: sorry, ale nie mogę się powstrzymać (zwłaszcza po tym tekście o Wiedniu): czy Twój nick ma coś wspólnego z tym austriackim politykiem z lat międzywojennych? Wiem, że on był Dollfuss, ale ksywę masz niepokojąco podobną ;)
pozdrawiam
ps. a najstarsza jest oczywiście Cracovia. Czarni Lwów (1904) już nie istnieją, są tylko Karpaty Lwów...
a swoją drogą, to skoro my tak tu te kluby ze Lwowa czy Wilna wspominamy, to może ktoś wie coś o niemieckich klubach z Wrocławia czy Szczecina?
tak też mi się wydawało Janku M. :))
Wiadomość zmieniona (22-11-03 17:11)
wczytując się w almanach "Polska piłka nożna", Józefa Hałysa nie da się uciec od konstatacji, iz pierwszym polskim klubem byli CZARNI LWÓW (1903)
i dalej
LECHIA LWÓW (1904)
POGOŃ LWÓW (1904)
IFC KATOWICE (1904)
KS CRACOVIA (1906)
BÓJCIE SIĘ CHAMY, W ZAKOPCU CRACOVIA PANY!!!
ten temat juz byl tyle razy, ze proponuje zeby go przykleic :D:D:D:D
pozdro
Wojtek
Cracovia jest najstarszym klubem mowie to z pełnym przekonaniem .Resovia powołuje sie na jeden zespól angielsski mianowicie Arsenal którego nazwa powstała pozniej o pare miesiecy uwazaja ze skoro dopuszczalne jest branie daty powstania klubu w momencie kiedy on sie tak nie nazywał w kolebce footbolu jakim jest Anglia na przykładzie Arsenalu to mozna spokojnie przeniesc to na grunt Polski,to jest ich główny argument polega to na tym ze był zespol a pozniej zrobił sie Arsenal i bierzemy date powstania w momencie powstania tej druzyny ktora wyleciała mi z głowy.Tak tylko jedenastka druzyny przeszła w całosci i zmieniła nazwe na Arsenal a poprzednia nazwe zlikwidowała zupełnie,a jesli tak by chciała Cracovia mozemy spokojnie odpierd...... date powstania bialo czerwonych lub w ogole date kopniecia piłki w Krakowie. Mysle ze w Arsenalu jest to dopuszczalne bo trwało to pare miesiecy natomiast w Resovii pare lat i zmian nazw było kilka łacznie z Resoviacami co nie bierze sie od nazwy łacinskiej tylko od nazwy grupy która tam zamieszkuje co np. w Krakowie wyszło by krakowiacy a nie cracoviacy.Takie powinowacenie lub jego proba doprowadza do tego ze moge spokojnie na Misiora mowic kuzynie bo mam na imie maciek.
cały czas chodzi mi o kluby istniejace a nie te co były i ich juz nie ma
Wiadomość zmieniona (22-11-03 21:00)
5 dni później
1.FC Katowice to był klub niemiecki.
tak, właściwa nazwa 1.FC Katowitz
Anton - strzelam, bez sprawdzenia: Bohemian?
he he , tacy dwaj... ale odpowiedź już padła, 6 dni temu...:-)
patrz: wpis rozrabiaki
no to rzeczywiście - trzeba czytać dokładnie.... a Bohemians dwa latka młodszy bo z 1885
RO MAN o co ci chodzi z tą Trzebinią ??? . Trochę szacunku proszę!!!!!!!!!!!!!!!!
"Trzebinia Zawsze Wierni"
Proste że Cracovia jest najstarsza nie ma takiego polskiego klubu jak pogoń lwów czy lechia lwów CRACOVIA NAJSTARSZY KLUB NAJPIĘKNIEJSZA TRADYCJA!!!
17 dni później
Choć Resovia jest już blisko całkowitej spłaty długów, Stanisław Zaborniak, prezes rzeszowskiego klubu, nie wyklucza, że po nowym roku przestanie sprawować swą funkcję.
- Powoli mam dość bycia workiem bokserskim, w który każdy może uderzać, ale na razie robię swoje - mówi szef Resovii. W przyszłym roku klub będzie obchodzić stulecie istnienia (w rzeczywistości stulecie istnienia klubu wypada dopiero w 2009 r. - przyp. 90minut.pl). Obchody tej rocznicy były jednym z tematów poniedziałkowego zebrania zarządu klubu. - Przewiduję z tej okazji między innymi organizację przy pomocy Uniwersytetu Rzeszowskiego konferencji naukowej - stwierdza Zaborniak.[...]
za: 90minut.pl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)