Panowie nurtuje mnie jedno pytanie czy cracovia jest najstarszym klubem Polski jedne zrodla wskazuja na resovie a inne na CRACOVIA jak ktos wie cos ta ten temat to prosze zeby napisal !!!
-
-
Cracovia jest najstarszym klubem ??
Najstarsza jest Cracovia , resovia zozegrała mecz w 1905 ale jeszcze nie jako klub sportowy (chyba)
Zakopane - wszystkie źródła wskazują ,że Cracovia jest najstarsza, tylko źródła resoviackie wskazują ,ze Resovia :).
I tyle w temacie :).
dzieki
Najstarszym klubem jakim powstał na terenach ówczesnej Polski była Pogoń Lwów (juz nie pamitam ktory rok) później CRACOVIA
pogoń powstała zdaje sie w 1903 roku...........
Cracovia najstarsza a Pogon najmlodsza!! Ona nawet roku nie ma!!!
Mnie się wydaje, że to byli Czarni Lwów. Nasze czarne spodenki miały chyba nawiązywać do tego i podkreślać nasze starszeństwo w mieście.
Zakopane, zmieńcie podpis, proszę..
Liczy się czas rejestracji, czyli Cracovia powstała w 1906 roku a Resovia w 1907. Cracovia jest najstarszym klubem w Polsce.
ok masz roman
Ro Man to może i ma,
ale ja nie widzę różnicy :))
Zakopane, dziękuję, popraw tylko mojim na moim.. chodzi mi tylko o to, żeby w zalewie durnych małolatów (typu Oli i jakieś trzebińskie dziwadła) azchować umiar i powstrzymać sie od prymitywnych bluzgów.. po co mam j*** wisłę skoro moja Cracovia jest o krok od ekstraklasy..
pozdrawiam Zakopane, będę tam w poniedziałek..
podpis to raz,
nick też by się przydało...
Ro man spx mam prosbe i to wielka do ciebie serio bedzie w zakopcu w poniedzialek jak tak to spx jak bys mogl mi przywiezc nalepek tak za 20 zl i ja bym ci dal kase w zakopcu a oprocz tego zapraszam cie na obiad do mojego strego knajpki serio nie zartuje mowie powaznie co ty na to (brat mi juz 2 tyg wozi nalepki)
masz mzoe komurke zadzwonil bym i bysmy sie zgadali ??
Ro man???
Pogoń Lwów, Cracovia i Wisła a dopiero potem Resovia. A swoją drogą to pamiętacie aferę z Miśkiem na Wiśle? Potem był list Mięty do UEFA i małe kłamstwo wynikające z... lub braku wiedzy o tym że występuje w imieniu najstarszego klubu w Polsce. Pamiętam też, jaki kiedyś w wiedeńskim radiu (93 lub 4) było konkurs sportowy i jednym z pytań było - Kto jest najstarszym klubem w Polsce. Zaraz padła odpowiedź Cracovia a dzwonił Polak, który tam mieszkał. To takie wspomnienia. i zapraszam do tematu http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?f=1&i=93579&t=93579
a tak dla ciekawości, który klub jest najstarszy w Czechach, kto z was wie, ma u mnie 5 pilsnerów?
oli ty jeszcze nie na ustawce?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)