Mecz z gatunku o życie. Mamy 5 pkt. straty do Odry.
Odra od lat "z niczego" robi całkiem przyzwoite drużyny. Teraz też grają niźle i mają już 11 pkt.
Ważne ,żeby nie lało bo nasze wielkoludy największe plamy dawali z Legią i Bytomiem w czasie ulewy...
Tu nie ma Stefan nie Stefan , pora obiadowa nie pora obiadowa. Gra idzie ekstraklasę dla Cracovii!!! Po prostu trzeba przyjść i dopingować.
Będzie bardzo ciężko ale Oczywiście wygramy :D
-
-
CRACOVIA - Odra (Tylko Piłka!) sobota 15.15
Ja bym sobie życzył, żeby nasi kopacze zagrali tak samo jak z Polonią. Bo stać ich na dobrą grę, zresztą pokazali to w Stolicy. Dałbym jeszcze raz szansę Kaszubie, ale zrezygnował bym z Krzywickiego. Dla niego chyba jeszcze troszkę za wcześnie, widać, że Ekstraklasa to za wysokie progi. Zresztą co tu dużo gadać - WALCZYĆ! WALCZYĆ! WALCZYĆ!
A co do nas, tak jak napisał Khalid, trzeba przyjść i dopingować ;) Nic więcej! Do zobaczenia na Świętej Ziemi!
No będziemy, znakomity czas na spożycie :)
Zaczynamy od południa w sobotę w Smileyu.
Bo na trzeźwo pewnie ciężko to się będzie oglądało.
Ale jak zwykle GTZP - czyli Grupa Trzymająca Za PASY - się stawi.
raczej w stanie opłakanym ;)
Wszyscy na mecz pokażmy że jesteśmy z drużyną!!!
Na mecz mam 80km ale oczywiście w sobotę bedziemy ekipą :D na meczu z Bytomem tez byłem i deszcz mi nie przeszkadzal :) szkoda ze wielu odpuszcza mecz z powodu deszczu :/
Kto nie przyjdzie ten za wisłą i tyle w tym temacie.
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kto nie przyjdzie ten za wisłą i tyle w tym
> temacie.
>
>
I Amen... ;)
nie ma to jak spożywać od 13.30... :)
Odra jest wyraźnie ostatnio w małym dołku. Njapierw porażka u siebie z Bełchatowem, ostatnio tylko remis też u siebie z Jagiellonią. Chociaż tutaj razili nieskutecznością i gdyby strzlili na 2:0 mogliby spokojnie kontrolować mecz.
Zespoł w zasięgu Cracovii, ale po meczu z Bytomiem niczego nie można być pewnym.
P.S. Prosze mnie nie wrabiać hasłem "kto nie przyjdzie ten za wisła", bo ponad 200 km jeszcze robi swoje. Mam nadzieje, że niedługo to się zmieni.
tofi 200 km to inna bajka :) My mówimy o ludziach "stąd" ;)
Twórca wieloletniego cudu "taniej ligi" w Wodzisłąwiu odszedł. Za rok Wodzisław może mieć poważne kłopoty z utrzymaniem:
Były prezes oraz dyrektor sportowy Odry Wodzisław Edward Socha uzyskał licencję menedżerską FIFA. Jeden z najbardziej obrotnych działaczy piłkarskich zajmie się handlem zawodnikami.
53-letni Socha, który przez ostatnie 9 lat był niemal cały czas związany z Odrą Wodzisław, w sierpniu zrezygnował z posady dyrektora sportowego klubu. Powody rozstania pozostawiono w tajemnicy. - Uniosłem się honorem - ucina Socha. Głównie dzięki niemu dysponująca skromnym budżetem Odra niemal co roku trafiała z transferami, kupując za bezcen graczy niechcianych w innych klubach i potem odsprzedając ich z zyskiem.
Ta metoda przyniosła powodzenie m.in. przy transferach Marka Saganowskiego, Grzegorza Rasiaka i Łukasza Sosina. - Nie obiecywałem gruszek na wierzbie. Mówiłem zawodnikowi: przyjdź, odbuduj się w Odrze, a jeśli to ci się uda, nikt nie będzie robił przeszkód w przejściu do lepszego klubu - tłumaczy Socha, który postanowił pracować na własny rachunek.
- Doświadczenie mam tak duże, że nie powinienem mieć żadnych problemów. Liczę, że piłkarze będę zwracali się do mnie o pomoc. Bo tak traktuję zawód menedżera - jako formę pomocy, a nie handel zawodnikami. Zawsze potrafiłem znaleźć z nimi wspólny język - mówi Socha, który pomyślnie przeszedł egzamin na licencjonowanego menedżera FIFA i czeka na odbiór oficjalnego dokumentu. Musi jeszcze przedstawić w PZPN-ie ubezpieczenie licencji na kwotę 100 tys. złotych, dokumenty potwierdzające prowadzenie działalności gospodarczej oraz tzw. kodeks postępowania zawodowego.
- Nie sądzę, bym zdążył zaznaczyć swoją aktywność już teraz, w zimowym oknie transferowym. Na to wszystko potrzeba czasu - uważa były prezes Odry. Socha nie wyklucza rozszerzenia działalności także za granicą. - Mam dobre kontakty w Niemczech, Austrii i Czechach. Na pewno je uruchomię - zdradza.
W "stajni" Sochy znajdzie się jego syn Bartłomiej, piłkarz Odry. - Przepisy jasno mówią, że rodzice oraz rodzeństwo mogą być automatycznie menedżerami zawodnika, dlatego nawet niczego nie musimy podpisywać - wyjaśnia Socha.
Kontaktów z Sochą nie wyklucza Odra. - Jeśli Edek będzie miał jakieś ciekawe propozycje, to jesteśmy otwarci na współpracę. Ja rozmawiam z każdym menedżerem. Dlaczego nie miałbym i z Sochą? - przekonuje Władysław Kowalik, który zastąpił go na stanowisku dyrektora sportowego wodzisławskiego klubu.
- Niech szuka i ogląda, a może kogoś dla nas wypatrzy. Powinien dać sobie radę, ponieważ ma doskonałe kontakty z piłkarzami. Tyle że teraz już nie może skryć się za klubem i tłumaczyć się, że prezes nie zapewnił środków na transfer - mówi Andrzej Rojek, nowy inwestor w Odrze i szef rady nadzorczej klubu.
- Socha posiada wszelkie kwalifikacje, aby być dobrym menedżerem. On zna się na piłce, ale rynek piłkarski jest niezwykle trudny i wiele zależy również od szczęścia. Bardzo się cieszę, że ktoś taki pojawia się w branży menedżerskiej, bo dzięki temu nasza profesja zyskuje większej powagi - ocenia Jarosław Kołakowski, jeden z najważniejszych menedżerów piłkarskich w Polsce.
Socha, który nadal jest członkiem stowarzyszenia wodzisławskiego klubu, będzie musiał - zgodnie z przepisami - zrezygnować z tej funkcji.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Podpisać z nim umowe na zcisłą wspołprace!!!
Podpisanie umowy nic nie da,
bo jedna tura negocjacji z Panem Tabiszem
jest w stanie zniweczyc wszystko...
będziemy będziemy będziemy !! wygramy wygramy wygramy
Licze na wysoką wygraną i dobrą atmosfere
Ja również na to liczę 3 pkt muszą być nasze :D!!!
ja ide do szkoly wiec cale szczescie nie zobacze tego fótbolu
Eh Wierze w 3pkt bo co nam zostalo i obstawiam 2-0 hehehe CRACOVIA ZAWSZE PANY ..I tez uwazam ze Kaszuba powinien dostac szanse dobrze grali razem z Moskala w Warszawie .......CRACOVIA,,,,,,,, I az bylem zszokowany bo inaczej tego sie nie da nazwac forma Wasiluk bo zagram bardzo dobry mecz miejmy nadzieje ze wkoncu zacznmie na dobre grac w pilke a nie tak jak wczesniej przechodzic mecz ............................
WIEC W SOBOTE WSZYSCY NA MECZ - POKAZMY ZE CRACOVIA TO MY HEHEH
Jasne że beda 3 pkt :D Tylko przychodzcie na stadion niech nas bedzie bardzo wielu!
Santo nie powinieneś się cieszyć, że nie możesz przyjść na Cracovie i wspierać swoją ukochaną drużyne. Ja rozumiem- trener, styl gry nie napawają optymizmem, ale pomyśl jakby każdy tak działał jak ty. Doceń to, że masz "Świętą Ziemię" na wyciagnięcie ręki. Uwierz mi, że próbuje zaglądać w ksiązki żeby tylko dostać się na studia do Krakowa i móc stawiać się na KAŻDYM meczu "Pasów".
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)