wrzo.ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> oprócz tego jest to plastikowe
> pod m! ale nikomu bym nie polecił
Tiaa tez bym nie polecił ..na betonie(płytkach) sie słabo smiga (lol)...lodowiska to tam juz pół rokasa nie ma :)))
a tak powaga..to jechałem wczoraj przez Siedleckiego..(taki skroot sobie obrałem bo to "objazdowy" Kraków mamy) i ściany rozwalone dalej.... Z poonktu widzenia kierowcy to od pamietnego dnia wyboochu jest tak samo....Czy sie myle ??
-
-
Po wybuchu na hali....
Z tego co słyszałem, to wszystko "biegnie swoim torem", ekspertyzy, przygotowania do dostawy materiałów i rozpoczęcia prac... ale nadal nie ma prądu...
Coś tam już sprzątają...
Blady K S C Napisał(a):
> wrzo.ksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > oprócz tego jest to plastikowe
> > pod m! ale nikomu bym nie polecił
>
>
> Tiaa tez bym nie polecił ..na betonie(płytkach)
> sie słabo smiga (lol)...lodowiska to tam juz
> pół rokasa nie ma ))
>
> a tak powaga..to jechałem wczoraj przez
> Siedleckiego..(taki skroot sobie obrałem bo to
> "objazdowy" Kraków mamy) i ściany rozwalone
> dalej.... Z poonktu widzenia kierowcy to od
> pamietnego dnia wyboochu jest tak samo....Czy sie
> myle ??
>
nie mylisz się . Problemem najważniejszym (na tą chwile bo głównym jest zniszczona mała tafla...szatnie i tak budujemy nowe...) jest fakt ,że stacja trafo została zniszczona. Nowa (tak działają firmy "jenergetyczne" mające kasy po uszy ;) - czyli powolne) będzie pod koniec października... to i tak BARDZO ŻYCZLIWY wobec lodowiska termin....
Lód jest podtrzymywany agregatem ...ale mocy wystarcza tylko na zasilanie maszynowni nie da się robić remontu.
Głupie i jakże naiwne może pytanie:
Skoro jest jeden agregat do podtrzymywania chłodzenia lodu, to nie można sprowadzić drugiego, trzeciego,.., dziesiątego i robić remont ?
A swoją drogą to niektóre działania praktycznych monopolistów (np. zakład energetyczny) od zawsze mnie wk...ją.
Leesior- ten agregat co jest spala 40 litrów ropy na godzinę.
przezacny Khalid napisał:
>stacja trafo została zniszczona. Nowa (tak działają firmy "jenergetyczne" mające kasy >po uszy - czyli powolne) będzie pod koniec października... to i tak BARDZO ŻYCZLIWY >wobec lodowiska termin....
a ja głupi myślałem, że w kapitaliźmie jak masz kasę to idziesz do sklepu / hurtowni i kupujesz.
te bolszewiki z Enionu powinny być rozpędzone na 4 wiatry
dzisiaj kontrolnie zerknelem jak to teraz wyglada. radiozwoz dalej pilnowal, ale pozytywem jest przygotowana nowa blacha:) ale do poniedzialku zapewne nic sie nie zmieni
Witam Wszystkich!
Jak byłem w czwartek przy lodowisku (od strony nasypu kolejowego) to widziałem że jacyś robotnicy coś tam grzebali w środku a prąd mieli z kilku małych agregatów (wnosili stemple od strony starego zegara).
no bo cały czas robią w hali. kończa chyba trybuny od targowiska i szatnie.
bez prądu (na agregatach) za wiele nie narobią...
etam...beton lac to tylko swiatło potrzebne
beton lać to pewnie, że można... i wode... ;-)
Będzie ten mecz wtorkowy u nas czy jednak jest zmiana gospodarza??:)
Mecz będzie w Krynicy chyba ?bo tam jest drużyna do końca tygodnia
Teraz na hokeistów czekają zmagania na krajowym podwórku. Już w najbliższą środę zmierzą się w Bytomiu z miejscową Polonią, z kolei w piątek jadą do Jastrzębia na spotkanie z JKH GKS-em. Oba spotkania o godzinie 18:00.
info ze strony głównej Cracovii
pzhl wyznaczył terminy zaległych meczów:
8.11 z Sosnowcem
9 i 10.12 rezerwy z Katowicami
16.12 z Podhalem
jedzie ktos w srode na Bytom?
może będzie nowe lodo w Krakowie. Jak donosi gw:
[i]Jest koncepcja techniczna hali widowiskowo-sportowej, która ma powstać w Czyżynach. Firmy Perbo Projekt i Modern Construction Systems mają do końca stycznia oddać projekt wykonawczy. Dalszy krok to pozwolenie budowlane.
Wydział inwestycji krakowskiego magistratu zaakceptował tzw. koncepcję wielobranżową dla planowanej hali widowiskowo-sportowej, która ma powstać w Czyżynach nieopodal centrum handlowego Plaza.[/i]
nurek Napisał(a):
> pzhl wyznaczył terminy zaległych meczów:
>
> 8.11 z Sosnowcem
18.11 ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)