Myślę, że już powoli powinniśmy się skupiać na następnej potyczce ligowej z Ruchem Chorzów. Pora zapomnieć o naszych niedzielnym wyczynach i mieć nadzieję ,że nasza drużyna zagra w najbliższy piątek tak jak w niedawnych derbach z Wisłą, bo chyba tylko taki występ zagwarantuje nam punkty w Chorzowie.
-
-
Ruch Chorzów- CRACOVIA
jedyne na co mozemy liczyc to na Ruch ze nam nie strzeli, wtedy bedzie 0-0 i broda powie że moglismy wygrac "gdyby witkowski wykorzystal sytuacje w 91 minucie"*
*pamiętacie? po zabrzu kiedys tak powiedzial i od wtedy juz wiedzialem kim jest broda.
Zagrają już Polczak, Nowaczek i mam nadzieję dłużej Krzywicki i Snadny! Będzie dobrze! :)
Zasada jest prosta, jeżeli zawodnicy będą walczyć tak jak z Wisłą to punkty są bardzo prawdopodobne. Natomiast jeżeli wyjdą z takim nastawieniem jak w Gdańsku to szkoda nawet tam jechać. Majewski powinien też skończyć z eksperymentami w stylu Wasiluk na lewej pomocy, Szeliga na prawej, a w ataku Plastik. Niech każdy gra tam gdzie jego miejsce. Skoro Szeliga nie nadaje się do gry, to niech siedzi na ławce rezerwowych a nie osłabia drużyny. Plastik nie umie grać w ataku co pokazał choćby mecz z Wisłą, a Wasiluk nie nadaje się na lewego pomocnika i koniec kropka.
To są warunki , które mogą nam dać zwycięstwo w Chorzowie, jeżeli oba zostaną spełnione to o wynik jestem spokojny. Jeżeli natomiast trener znowu się uprze, a zawodnikom nie będzie się chciało walczyć, to tylko cud może nas uratować przed porażką.
Z Ruchem będą walczyć podobnie jak z Legią ...ale czy to coś da jeżeli nasi znowu nie będą w stanie 2-ch podań na połowie rywala sklecić...
nie w kazdej drużynie jest taki "szaleniec" jak Cleber ,który dziwnie przekonany o bezkarności tnie za każdym razem gdy ktoś mu się w końcu urwie nie patrząc czy to pole karne czy nie i czy warto ciąć czy może lepiej odpuścić.
Systuacji znowu będziemy mieć pewnie 1-3 w całym meczu i albo "siądzie" Plastikowi czy komu innemu albo trzeba liczyć ,że dobrze grajacy Cabaj wspomagany przez naprawdę dobra obecnie obronę nic nie puści.
Gorący doping dla naszych jest bardzo potrzebny w tym meczu...bo przegrana przytrzymała by nas na samym dole tabeli...
Walczcie chłopaki!!! Wiadomo już ,że Stefana nic nie ruszy w najbliższym czasie i musicie sobie dać radę w takich warunkach jakie są.
ja stawiam na Ruch, nawet dorby kurs jest :)
bo nasi kopacze znow chyba stosuja taktyke z zeszlego sezonu, czyli dobrzy u siebie, a na wyjazdach chlopcy do bicia
to ze zle nam idze to nie znaczy zeby tam nie jechac ani odrazu mówic ze przegramy:/ TRZEba WIERZYĆ W ZWYYCIĘSTWO!! DO BOJUUUUU CRACOVIOOOOOO Pozdro:))
Ależ oczywiście. Na derbach mieliśmy naprawdę niedużo szans a tymczasem tylko ślepemu na ewidentną czerwień Clebera sędziemu możemy "podziękować" ,żeśmy nie ograli zadufanej w sobie sąsiadki.
Ruch jest jak najbardziej do ogrania nawet na wyjeździe ...ale nasi muszą zagrać naprawdę z zębem i nie stracić głupiej bramki.
Nasza nadzieja to cud, ze majewski wpusci na dane pozycje zawodnikow grajacych na tych pozycjach... wydaje sie to idiotyczne, ale dzieki majewskiemu musimy sie martwic o to czy pomocnik zagra na pomocy czy na obronia i vice versa.
Mam nadzieje ze powoli zaczniemy grac z przodu Krzywickim i Snadnym, po bokach Nowak i Pawlusiński, w srodku Baran z Kłusem, a z tyłu Kulig, Sajmon:), Polczak i...?? Może wreszcie Wasiluka sprawdzic tam gdzie grac powinien, zeby go nie skreslic, bo w sumie nie jego wina ze broda robi z niego pomocnika...
Dudzic na zmiane na druga połowe.
juz pisalem ze na lewej pasowalby sprawdzic 2pala nawet bez formy powinien byc lepszy od naszych lewych (jak sama nazwa wskazuje) obroncow
Santo naprawde nie wiadomo kogo wybrać.Masz 3 opcje:
a) Krzysiek "objeżdżają mnie jak chcą" Radwański
b) Marek "buk" Wasiliuk
c) Łukasz "Czerwo" Tupalski
tylko ze 2pal mam najlepsze warunki, nie jest niski czyli głowy wygra a nie jest tak wysoki na Wasi Luke ma wiec lepsza sprawność ruchową. ja bym stawiał na 2pala
mimo, ze zawsze walczylem z Krzysiem ostatnio dostrzegam jego zalety, glownie to zasluga Sosnobuka.
Od początku sezonu nasze wyjazdy mają "złą karmę".
Piast - 1. mecz beniaminka u siebie - wynik wiadomy
Betony - 1. mecz beniaminka u siebie - wynik wiadomy...
Teraz czas na...
... drużynę, która w ostatnim meczu poniosła klęskę w "jednym z derbów śląskich"; no to będą gryźć trawę, by "winy odkupić"...
Jak ja nie lubię starcia wyjazdowego z drużyną, która w poprzedniej kolejce "dała ciała".
Wynik może być niezły. Ale tylko i wyłącznie pod warunkiem podejścia do meczu z nastawieniem "derbowym" a nie "PE-owskim"
ale nawet w tym przegranym meczu PE były pasiaste gwiazdki, które świeciły...
1. Arek Baran... to chyba bezdyskusyjnie...
2. Sajmon... może z mojej strony to początkowy kredyt zaufania, ale pokazał się mega poprawnie...
no i 3! :) Krzysiek Radwański :))) rewelacyjna jak dla mnie gra! :)
pewnie, skutecznie... z mojej strony cholerny plus.
Kuba Snadny ogromna dawka zaangażowania, a Marcin Krzywicki... bankowo nie odmówię mu ambicji...
widze ze w pasach czlowymi graczami beda gracze z czwartych lig! tylko sie poplakac
Ruch jest do ogrania?
Oczywiście że jest do ogrania
tylko co z tego jak dostaniemy najpewniej bęcki
W ostatnich latach nawet w dobrej dyspozycji nie udalo nam sie zagrac
dobrych zawodow w Chorzowie
wyjazd
dyspozycja druzyny
majewski
to są główne czynniki ktore w racjonalnej analizie wskazuja na bęcki
oczywiście możemy też zremisować 0-0
lub nawet wygrać
ale tego w żaden racjonalny sposób "wymyślić" się nie da...
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wyjazd
> dyspozycja druzyny
> majewski
>
> to są główne czynniki ktore w racjonalnej
> analizie wskazuja na bęcki
Nic dodać nic ująć, choć warunkiem wystarczającym żeby była wtopa jest pkt. 3
No pewnie !!! Wywieszajcie białą flagę jeden z drugim jeszcze przed meczem!
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No pewnie !!! Wywieszajcie białą flagę jeden z
> drugim jeszcze przed meczem!
Kolego, mowa TYLKO o czynnikach RACJONALNYCH.
Pozostaje jeszcze całe ogromne spektrum wiary i nadziei. Ale te raczej nie poddają się analizie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)