http://krak.tv/kategoria-13,film-1178.html - relacja z pierwszego meczu z zagłębiem (jest kilka ujęć trybun i dziennikarz mówi o proteście kibiców)
-
-
HOKEJ KIBICOWSKO: doping, oprawy i atmosfera na hali !!!
agent44 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zresztą, co tu dużo pisać, kto był - widział
> i słyszał. Druga tercja - fajnie, że starsi
> sympatycy z trybuny "długiej" coś próbowali
> śpiewać, ale chyba zgodzicie się ze mną, że
> to już nie ten wigor co młodzież w młynie;)
Wigoru nie brakowało, brakowało prowadzącego
> Prośba na koniec do zacnego grona z trybuny
> długiej. Było by dużym problemem wstać na
> ostatnie 4-5 minut trzeciej tercji? Wg mnie
> nieduży wysiłek a efekt prawie piorunujący;)
Wstaliśmy, tylko jak już napisałem wcześniej - brak prowadzącego.
Przydałby się ktoś z dużą kulturą osobistą, kto by poprowadził doping
na długiej trybunie. Do sektora G w ogóle nie dociera co mają robić.
To samo było i na PK, kiedy siadali na płachtach przeznaczonych do
oprawy.
Ten protest, to moim zdaniem jakaś totalna pomyłka. Forma dziecinnna i tyle.... Trzeba było jakis transparent z napisem wymyśleć (zamiast tej głupiek mordki), bo 99% osób nie wiedziało nawet o co chodzi. Ja myślałem, że wam dobranockę wyłączyli, albo soczku marchwkowego nie dali... Zawsze dokładałem się na oprawę, ale po tak idiotycznym proteście to pi...ę... nie dam ani grosza. Teraz ja protestuję. :)
Druzyna gra o finał MP, a kibice sobie protestują, ch.. wie o co....
Sorki za bluzgi, ale mnie to nieźle wk....ło.
nooky Napisał(a):
> Prawdopodobnie odniosło efekt. Czekamy na info
Mam taką nadzieje. Dla mnie był nie zrozumiały ten protest.
Można było napisać i wywiesić na długiej trybunie - "Z takimi cenami - kibicujcie sami!"
zgadzam się. protest jak najbardziej popieram, natomiast ani ja ani wszyscy wokół mnie zupełnie nie wiedzieli o co chodzi.
Większość ludzi wprost pomyślała, że albo pokłóciliście się tam nawzajem albo obraziliście się na resztę hali :)
Ja dopiero włączając komputer w domu dowiedziałem się o co chodzi.
I tak samo odnośnie dopingu na długiej... zdecydowanie wigor był, chęci były - zabrakło prowadzącego i tyle.
pozdrawiam wszystkich!
Protest był spontaniczną akcją więc ciężko było inforować. Generalnie chodzi o młodzież, uczą się a to ich praca tylko za to im na razie nikt nie płąci. Chodzi też o wszystkich kibiców i działania klubu w kwestii biletów, dostępności i cen gdy zdarzają się intensywne dni hokejowo-piłkarskie.
Tak jak mówię... pod protestem podpisuję się obiema rękami. Przydałby się zniżki dla studentów i uczniów. to fakt.
Natomiast mówię tu o formie, która akurat mnie nie koniecznie przypasowała... pod względem informacyjnym. Zamiast tej smutnej mordki - albo obok niej wystarczyło napisać jakieś hasło wyjaśniające i koniec. Bo kwestię odpuszczenia dopingu w tak ważnym meczu to już każdemu pozostawiam samemu sobie... kwestia dyskusyjna :)
Pozdrawiam
hmm... akcje robiona spontanicznie. zrobiliśmy na szybkości minkę a nie trans z wielu powodów o których tu niestety nie będziemy pisać. Podniesienie opravy zostało również odłożone.
A teraz taki wątek nowy do dyskusji. Od pewnego czasu zastanawiamy się jak pobudzić długą do śpiewania. Zastanawiamy się również nie od dziś nad dodatkowymi osobami zachęcającymi do dopingu resztę hali. Można niby tam ustawić 1 osobę z megafonem ale czy nie lepiej przyjść do młyna i tam wspólnie śpiewać? Jak macie jakieś pomysły chętnie wysłuchamy.
Ludzie co wy wogóle Gadacie !! Lessior nie płać twoja sprawa. ! czy ty myślisz że jak ktoś kto prowadzi doping będzie Cię cały czas prosił abyś śpiewał. !? KPINA !! przed meczem mówiliśmy dwa razy aby kto chce dopingować przyszedł do Sektora Dopingującego. ! Naprawde myślisz że jak zaspiewasz 2 raz yhej pasy gol a później tylko klaszczesz to to jest w porządku... !!!! ZAPRASZAMY do naszego sektora z góry też widać Tafle i można dopingować, a nie później takie głupoty piszesz.
Nooky i agent. Nie chce mi się z wami gadać. Skoro nie da wam sie przetłumaczyć że dwa ważne wydarzenia zbiegły się na kupę ,do tego klub wymyślił nową formę karnetów i biletów kupując zaledwie jedną machine do druku to trudno. Mecz z legią też jest ważny i nie dziw się jeden z drugim że ludzie do pózna stoją w kolejkach zamiast iść na lodowisko.Wyobrażaci sobie co by było gdyby wczoraj na hokeju sprzedawano bilety? Powiem wam ,500 na trybunach reszta za biletami i tez byłoby zle. Jakby dziś na SS przyszło 1500 to byście biadolili że skandal i wstyd.
A jeszcze przypominam wam że do finału mamy min. 2 mecze!!!
[quote=jaraduga]
agent44 Napisał(a):
> Zresztą, co tu dużo pisać, kto był - widział
> i słyszał. Druga tercja - fajnie, że starsi
> sympatycy z trybuny "długiej" coś próbowali
> śpiewać, ale chyba zgodzicie się ze mną, że
> to już nie ten wigor co młodzież w młyniewinking smiley
Wigoru nie brakowało, brakowało prowadzącego
> Prośba na koniec do zacnego grona z trybuny
> długiej. Było by dużym problemem wstać na
> ostatnie 4-5 minut trzeciej tercji? Wg mnie
> nieduży wysiłek a efekt prawie piorunującywinking smiley
Wstaliśmy, tylko jak już napisałem wcześniej - brak prowadzącego.
Przydałby się ktoś z dużą kulturą osobistą, kto by poprowadził doping
na długiej trybunie. Do sektora G w ogóle nie dociera co mają robić.
To samo było i na PK, kiedy siadali na płachtach przeznaczonych do
oprawy.
[/quote]
jaraduga napisał co i jak. Więc dziś trzeba to wypróbować. Jeden prowadzący w młynie, drugi na "długiej".
[quote=Matek]
[...]do tego klub wymyślił nową formę karnetów i biletów kupując zaledwie jedną machine do druku[...]
[/quote]
Klub nie kupił jednej machiny do druku, tylko jedna została mu udostępniona przez Zarząd Infrastruktury Sportowej w Krakowie.
Matek, piszesz, że "[...]dwa ważne wydarzenia zbiegły się na kupę[...]". Byłeś chociażby rok temu na PO? Nie było takiego zamieszania z biletami na piłkę, a mimo to było tyle samo ludzi albo i mniej (ćwierćfinał i półfinał), przy czym osób dorosłych liczba się raczej nie zmienia. Nie ma (nie było) dużo młodzieży bo nie mają na to kasy. Proste. Zniżki dla uczniów są konieczne i jak najbardziej uzasadione.
Dalszą dyskusję odpuszczam.
Ave!
Leesior- nie Ty byłeś adresatem. Trudno, żeby chłopaki w 15 minut zrobili trans i poinformowali każdego kibica z długiej, o co chodzi. Co by to zmieniło, gdybyś wiedział, że nie o soczek marchewkowy chodzi?
Jeśli nie będziesz wrzucał na oprawę, to szkoda, ale w takim razie nie napiszę, co o tym myślę, bo to by Cię dopiero wk...ło.
Kupił czy mu udostępniono nie ma znaczenia,wciąż jest jedna.
Widzę że dalej nie rozumiesz.
Pragnę przypomnieć że ludzkość nie wymyśliła jeszcze teleporterów jak w star trek i nie potrafimy przenosić się z miejsca na miejsce w kilka sekund.
Ceny biletów? Klub oferował karnety które wychodziły duzo taniej niż bilety na każdy mecz z osobna.
Każdy doskonale wie że sezon konczy się fazą play off więc można było odłożyć pieniądze.
Nie wiem jak ty ale nie każdy w wieku 15-16 lat może sobie uzbierać 150 pln na playoffy
nooky Napisał(a):
> A teraz taki wątek nowy do dyskusji. Od pewnego
> czasu zastanawiamy się jak pobudzić długą do
> śpiewania. Zastanawiamy się również nie od
> dziś nad dodatkowymi osobami zachęcającymi do
> dopingu resztę hali. Można niby tam ustawić 1
> osobę z megafonem ale czy nie lepiej przyjść do
> młyna i tam wspólnie śpiewać?
Nie lepiej. Ci ludzie przyszli żeby obejrzeć mecz hokeja w wykonaniu Cracovii. Niektórzy nawet nie mają barw klubowych. No i jeszcze życie towarzyskie - ludzie przychodzą żeby się spotkać, porozmawiać. Będą kibicować w ciężkich dla Cracovii chwilach i tyle.
>Jak macie
> jakieś pomysły chętnie wysłuchamy.
IMHO. Byłem na meczu hokeja Neman Hrodna - coś tam. Lodowisko 3300. Na hali koło 2000. W młynie 24 osoby z bębnem. Cała hala skandowała tylko 3 rzeczy: "Neman - Grodno", "Szajbu!!!" (gola), "Sudia koziol" (sędzia kozioł). Pozostałe przyśpiewki wykonywał młyn.
My mamy lepiej, bo nasza hala może śpiewać, ale nie oczekujcie, że wszyscy, jak jeden ruszą do młyna.
Więc powtórzę się - potrzebny jest prowadzący, który w sposób kulturalny poprowadzi doping. I raczej obstawiał bym za zwykłymi przyśpiewkami: "Hej pasy gol", "Sialala, Hej Cracovia" itp.
I nie oczekujcie zbyt wiele, ci ludzie przyszli żeby obejrzeć mecz hokeja w wykonaniu Cracovii, a kibicowanie aktywne w młynie.
Wiatm zgadzam się z Tobą, tam chęci są, potencjał również , ale jest tak jak mówisz jak nie będzie tam kogoś kto by to "trzymał w garści" prowadził to będzie tak, że chwile coś się dzieje a potem cichnie. Jestem zupełnie świeża ale jak obserwuję to chłopaki się starają bardzo nawet jeśli jest ich garstka, i chwała im za to , ale to wszyscy powinni dopingować!!! Chłopaki maja gardła do śpiewu ale ... w końcu inni też:) Pozdrawiam .
jaraduga Napisał(a):
> nooky Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > A teraz taki wątek nowy do dyskusji. Od
> pewnego
> > czasu zastanawiamy się jak pobudzić długą
> do
> > śpiewania. Zastanawiamy się również nie od
> > dziś nad dodatkowymi osobami zachęcającymi
> do
> > dopingu resztę hali. Można niby tam ustawić
> 1
> > osobę z megafonem ale czy nie lepiej przyjść
> do
> > młyna i tam wspólnie śpiewać?
>
> Nie lepiej. Ci ludzie przyszli żeby obejrzeć
> mecz hokeja w wykonaniu Cracovii. Niektórzy nawet
> nie mają barw klubowych. No i jeszcze życie
> towarzyskie - ludzie przychodzą żeby się
> spotkać, porozmawiać. Będą kibicować w
> ciężkich dla Cracovii chwilach i tyle.
>
No troszkę szkoda, bo pogadać to sobie można w knajpach. Przynajmniej w mojej głowie na mecz przychodzi się dla Cracovii. Pewnie nie zmienimy mentalności niektórych.
> >Jak macie
> > jakieś pomysły chętnie wysłuchamy.
>
> IMHO. Byłem na meczu hokeja Neman Hrodna - coś
> tam. Lodowisko 3300. Na hali koło 2000. W młynie
> 24 osoby z bębnem. Cała hala skandowała tylko 3
> rzeczy: "Neman - Grodno", "Szajbu!!!" (gola),
> "Sudia koziol" (sędzia kozioł). Pozostałe
> przyśpiewki wykonywał młyn.
> My mamy lepiej, bo nasza hala może śpiewać, ale
> nie oczekujcie, że wszyscy, jak jeden ruszą do
> młyna.
Spoko ale jesteśmy w Polce gdzie jest inna kultura stadionowa.
> Więc powtórzę się - potrzebny jest
> prowadzący, który w sposób kulturalny
> poprowadzi doping.
Są przecież tacy. Nawet 2.
I raczej obstawiał bym za
> zwykłymi przyśpiewkami: "Hej pasy gol",
> "Sialala, Hej Cracovia" itp.
Ewolucja. Te przyśpiewki też kiedyś były nowe. Tak więc otwartość na nowe proste przyśpiewki by się przydała. Bo zapamiętać 2 wersy nie jest trudno.
> I nie oczekujcie zbyt wiele, ci ludzie przyszli
> żeby obejrzeć mecz hokeja w wykonaniu Cracovii,
> a kibicowanie aktywne w młynie.
Kibicować aktywnie można wszędzie na hali, tak samo jak oglądać mecz. Przecież nie stoimy tyłem do lodowiska.
A no i jeszcze dziewczyny z pomponikami przy każdej przerwie w grze ;) jak na Łotwie.
nooky Napisał(a):
> Nie wiem jak ty ale nie każdy w wieku 15-16 lat
> może sobie uzbierać 150 pln na playoffy
Przez pół roku? Nie rób jaj.
Matek Napisał(a):
> nooky Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie wiem jak ty ale nie każdy w wieku 15-16
> lat
> > może sobie uzbierać 150 pln na playoffy
>
>
> Przez pół roku? Nie rób jaj.
Piłkarskie mecze wyjazdowe, gra w Sosnowcu, kilku niepracujących których znam pojechało też do Lipawy - przez pół roku!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)