Kurcze,szkoda Grzesia,bo to już niewątpliwa gwiazda ligi. Niejednokrotnie wygrywał nam mecze, zawsze w PlayOffach grał lepiej i strzelał ważne bramki.W ostatnim sezonie miał już opanowane świetne zwody i bardzo dobre przyspieszenie. Ja np. często przychodziłem na mecze dla niego a jak już po perypetiach dokooptowany do niego na skrzydło został F.Drzewiecki to z niecierpliwością oczekiwałem rozpoczęcia tego sezonu,by zobaczyć tych panów w akcji.Szkoda.
A to rozdzieranie szat przez niektórych ( w każdym poście ) to już naprawdę męczące jest. Mogę z samej treści zgadnąć kto to pisze;)
-
-
Grzegorz Pasiut
jestem kibicem SZAROTEK ale Grzeska cholernie zal i naprawde to ogromna strata i dla was i dla calego Polskiego hokeja!wracaj Grzesiek do zdrowia i oby twoja forma i gra po kontuzji byla jeszcze lepsza niz przed nia!.a tak ogolnie juz piszac to niemoge sie juz doczekac ligi i adrenalinki z nia zwiazanej!pozdrawiam
Ciekawe skąd dziennikarz AS wie jak gra Martin Dudaš i Mikko Skinnari skoro nie widzial ich podczas meczy sparingowych, ale to juz pozostanie chyba jego tajemnicą.
magiic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ciekawe skąd dziennikarz AS wie jak gra Martin
> Dudaš i Mikko Skinnari skoro nie widzial ich
> podczas meczy sparingowych, ale to juz pozostanie
> chyba jego tajemnicą.
moze naprzykład miec swoich ludzi na tych meczach ??a byc moze sam jedzie je oglądac???
Ja słyszalem od jednego znajomego ziomka ze Sląska ze faktycznie Dudaš oraz Skinnari graja tak sobie(widział ich osobiscie ) ,ale za to z nowych chwalił Rutkowskiego i bramkarza Kubalskiego !!!
Revenator-masz w 100% racje odpuszcza się za łatwo dobrych zawodników a potem znalezienie na ich miejsce nowych lepszych jest nie wykonalne ,eksperymntowanie odbija się na zawodnikach tzw.zadomowionych,ktorzy musza grac za siebie i nowych co jest ponad ich siły.
Dudas i Skinnari grają co najmniej na takim samym poziomie co Kuc i Marcinczak a nawet troche wyższym. Co do dziennikarza AS to napewno osobiście nie był ostatnich 4 meczach sparingowych . Być może był na sparingu w Sanoku, ale w to tez wątpie.
Jeżeli Dudas i Skinnari graja na takim samym poziomie co Kuc i Marcińczak to po co ich zmieniono,chyba tylko po to zeby im dac wyzsze zarobki,przecież obcokrajowcy.
Kuc i Marcińczak sami chcieli odejść do klubu ze swojego rodzinnego miasta. A Cracovia musiała znaleźć kogoś na ich miejsce. Zresztą przekonamy sie juz na początku września czy Skinnari i Dudas byli dobry zakupem..
10 dni później
Pasiut senior jeszcze nie odszedł więc szansa że Pasiut junior wróci jest.
7 dni później
Doszło do rozmowy wiceprezesa MKS Cracovia SSA Jakuba Tabisza z hokeistą Grzegorzem Pasiutem, który podczas testów w Szwecji doznał poważnej kontuzji kolana, był operowany i nie zagra przez kilka miesięcy.
- Przedstawiłem Pasiutowi kilka propozycji, zawodnik ma się nad nimi zastanowić i dać nam odpowiedź. Na razie nie chciałbym ujawniać szczegółów - mówi wiceprezes. Z naszych informacji wynika, iż głównym problemem jest to, że za rok Pasiutowi kończy się kontrakt z "Pasami". Cracovia obawia się, że będzie przez cały sezon wypłacała sumy kontraktowe kontuzjowanemu zawodnikowi, a ten w czerwcu 2009 roku zdecyduje się na nieprzedłużanie kontraktu. Dlatego klub chciałby, aby hokeista już teraz przedłużył umowę.
(AS) - Dziennik Polski
Źródło: Dziennik Polski
hm...czyli wyglada ,że miałem sporo racji w ocenie sytuacji.
Zresztą z tego (ale też nie mam 100% pewności) co "się mówi" to Pasiut wbrew temu co podejrzewaliśmy to był ubezpieczony również w Szwecji :):):) ale pojechał tam "na własną rękę" :( . Tak więc sprawa dość typowa na lini zawodnik-Klub jakich setki i każda strona ma swoje dobre racje a nie tak jak z początku "pojechano" tu na forum na Klub... i myślę ,że jakoś ją sensownie rozwiążą...a jak nie to Pasiutek odejdzie co zresztą jak nie za rok to za dwa nas czeka. Fajnie jednak aby skończyło się polubownie bo a) pan Pasiut dobrą robotę robi i się zna b) fajnie jakby po wojażach zagranicznych Pasiutek do nas a nie gdzie indziej jako "znakomity internacjonał" wrócił.
Tabisz czytuje Khalida.;)
No to chyba nieporozumienia na linii Pasiut- Cracovia wyjaśnione :)
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=3203&x=0
No i gra gitara.
Zdrowiej szybko Pasiutku. Lód na styczeń a forma na play-off...
I pamiętaj ,że nawet jak już pojedziesz do wymarzonego NHL a co najmniej do 1 bundesligi to zawsze bedziesz mistrzem Polski w barwach Cracovii i zawsze będziesz tu mile widziany.
Hokej: Pasiut zostaje w Cracovii do 2010 roku
21-letni hokeista Cracovii Grzegorz Pasiut zostaje w Cracovii do 2010 roku. Taki jest efekt rozmów zawodnika z wiceprezesem MKS Cracovia SSA Jakubem Tabiszem.
Pasiut w sierpniu brał udział w testach w szwedzkim klubie AIK Sztokholm. Podczas jednego z treningów doznał uszkodzenia wiązadeł w kolanie. Teraz jest już po jednej operacji, drugą ma przejść wkrótce. Pojawiły się informacje, że Pasiut chce odejść z Cracovii.
- Podczas rozmowy z zawodnikiem wyjaśniliśmy sobie wszystkie nieporozumienia związane z jego wyjazdem na zagraniczne testy. Pomożemy mu w rehabilitacji kolana - mówi Jakub Tabisz.
Grzegorz Pasiut jest optymistą. - Jestem po jednej operacji kolana, drugą będę miał prawdopodobnie za miesiąc. Po niej przyjdzie czas na rehabilitację. Bardzo chciałbym w połowie stycznia zacząć treningi i pomóc kolegom w play-off.
Hokeista jest zadowolony, że wyjaśnione zostały wszystkie nieścisłości z klubem. - Teraz mogę skoncentrować się jedynie na jak najszybszym powrocie do zdrowia. Na razie poruszam się o kulach, ale pomału będę je odstawiał - mówi Pasiut.
AS - Dziennik Polski
Tak zupełnie na marginesie :
Nie mówię ,żeby forumowicze -którzy nie znając dokładnie sprawy pojechali po Klubie mniej lub bardziej mocno w temacie Pasiuta - od razu bili się tu w piersi ....ale mój apel aby trochę pomyśleli zanim zaczną "jechac po Cracovii".
W sprawie Pasiuta MKS ewidentnie 1. osiągnął to co chciał (2010) 2. To co osiągnąl jest EWIDENTNIE w najlepszym interesie Cracovii. (a i Grześka zresztą też , bo jego forma po tak poważnej kontuzji WCALE NIE JEST PEWNA!!!!)
A nie wydaje Ci się Khalid że właśnie takie wpisy i te w gazetach zmotywowały Tabisza do takiego załatwienia sprawy?.......
TEFAL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A nie wydaje Ci się Khalid że właśnie takie
> wpisy i te w gazetach zmotywowały Tabisza do
> takiego załatwienia sprawy?.......
>
>
Tego nie wiem Tefalu , możliwe ,że tak , możliwe ,że nie...
ja nie mówię ,żeby nie pisać o tym. Ja mówię tylko ,żeby z góry nie przesądzać
kto ma racje.
A ja mysle ze Tefal ma rację.Jak by sprawa nie wyszła i nie spotkała się z jednoznacznym potępieniem pasiastego środowiska to nie wiadomo czy skończyło by sie tak jak POWINNO SIĘ SKONCZYĆ!!!.
Na szczęście mamy Pasiuta do 2010-bo to jest świetny zawodnik i wielką głupotą by było jak byśmy sie go pozbyli.Teraz najwazniejsze by Grzesiek jak najszybciej wrócił do zdrowia.
A co ty jakiś prorok jestes że wiesz co by sie działo gdyby sprawa wyszła nie ujrzała światła dziennego??
Ważne, że Pasiutek zostaje z nami i że sie dogadali.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)