NIE BYLEM... NIE MOGLEM...
Czytam na oficjalnej i włosy (o ile jeszcze takowe mam) dęba mi stają, bo chyba:
Kacper chyba jednak nie grał na obronie za Łuczaka... tylko zapewne prześlijmy na 3-6-1 Bo pewnie Tomczuk nie miał grać "napastnika" tylko 5. pomocnika. skrzydłowego :)
Czyżby myśl Stefana aż tak zaraźliwa była?
O tyle dobrze, że w tym sezonie nie chcemy koniecznie wygrać tej rywalizacji
-
-
MLODA EKSTRAKLASA - 2008/2009
Cieszy fakt że wreszcie zagrali troszkę starsi goście w Mlodej.
Tupal i Kura potrzebują szans!!!I gry!!!
Kura ma 20 lat, ocb?
Co do Tupalskiego mam inne zdanie, grał jak za karę, widać że to wymysł Stefana i wszyscy są tym wk...ni. Wg mnie osłabiał zespół i zwyczajnie rozwalał "team spirit". Raczej wątpię, że przyniosło jakąś korzyść dla niego przetruchtanie 90 minut. Psycha też pewnie mu się nie poprawiła, jak kilka razy młodzi wkręcili go w ziemię. Rozumiem, że I drużyna jest najważniejsza, ci co się nie łapią z ławki powinni zachować rytm meczowy itd... ale nie powinno to wyglądać tak jak dzisiaj. Chłopaki grają na 110 %, a ktoś przechodzi koło meczu i nie mogą mu nawet zwrócić uwagi.
Podobał mi się tym razem Jeleń na lewym skrzydle, bardzo aktywny, szkoda że tak mało piłek dostawał. Nieźle wyglądała częsta wymiana pozycji z Uszalem, który też dał z siebie maksa i mecz zakończył poza boiskiem, bo dopadły go skurcze.
Co do Tupalskiego to zgadzam się w 100% z przedmówcą. Widać było wczoraj że jakoś do tej drużyny nie pasował, a to na pewno nie działa na korzyść żadnej ze stron.
To go wysłać z ankietą do domu niech wypełni!!!I z płytką z meczu oczywiście:D
Dzisiaj o 17 młodzież podejmuje chorzowski Ruch, który jest liderem tych rozgrywek! Jakieś prognozy??
Kurowski wyleciał z boiska, Sacha nie strzelił karnego. Przegraliśmy 0:2.
CRACOVIA ME - RUCH ME 0 : 2 (0 : 1)
0:1 - Babiarz 4'
0:2 - Sedlok 73'
Czerwona kartka; Kurowski 43'
W 65. minucie Sacha nie wykorzystał rzutu karnego.
Cracovia: Szwiec - Łuczak, Baliga, Urbański, Uszalewski - Puciłowski, Dynarek, Sacha, Jeleń - Snadny, Kurowski.
Ruch: Strucki, Babiarz, Szczypior, Trzmielewski, Minkovic - Feruga, Saplok, Czaicki, Goncerz - Haftkowski, Lisowski.
Przypominam ze jednyn z głównych zadań jakie prezes postawil przed Majewskim
bylo skoordynowanie i ujednolicenie szkolenia wszystkich grup mlodziezowych
wliczajac druzyne ME
Mecz ME z Ruchem to niewatpliwy triumf mysli szkoleniowej doktora
Zero zagran z pierwszej pilki
masa podan z obrony w kierunku napastnikow
z pominieciem linii pomocy
no i ogromne odleglosci miedzy formacjami
chaos czyli tzw majewski futbol
Bramke na 1-0 stracilismy po rzucie wolnym z bocznego sektora
wszyscy mysleli ze gosc ostro wrzuci w pole karne
Mysle ze gosc tez tak planowal ale jak zobaczyl kompletnie nieobstawionego goscia
na 20 m na wprost bramki to mu dziubnal
a ten po prostu pyknal technicznie w okno
zenada
Ruch nas klepal i prowadzil gre
a nasi biegali biegali (robili kilometry)
Pod koniec polowki Kurowski ostro wjechal gosciowi wslizgiem z achillesy
Naprawde nie bylo powodu zeby mu nie dac czerwonej...
Wczesniej byl nawet dosc aktywny gra bez wyobrazni
Wczesniej na placu pojawil sie takze Tatara za...
Pucilowskiego zdaje sie (rozcieta glowa w starciu)
Dla tych ktorzy zastanawiaja sie dlaczego Tatara nie gral od poczatku
odpowiedz: bo to co prezentowal po wejsciu dowodzi ze sie nie lapie w 11...
Cos sie chyba w głowce zlasowalo bo widac braki treningowe...
Po przerwier graja w 10 wygladalismy duzo lepiej
bylo bieganie byla walka
ale karny dosc kuriozalny
To byl chyba Jelen...
Skoczyl do glowy a obronca sobie wymyslil ze ta sama pilke uderzy noga
zrobil zamach a w miejscu pilki byly kolana Matiego
Karny bity mocno na wysokosci gdzie bramkarze lapia
(polgorna)
co wazne byla sansa na dobitke strzelec przyjal zrobil zwod i zostal sciety
drugi karny byl duzo bardziej eweidentny niz pierwszy
ale sedzia sie zmeczyl gwizdaniem...
Zamiast 1-1
zrobilo sie 2-0 (goscie z boku krzyczeli ze byl spalony)
gosc wszedl w pole karne z uwieszonym na barku Uszalewskim
ale Uszal byl z tylu i jedyne co mogl to zrobic karnego
nie zrobil a gosc stzrelil po rogu
Gdzies okolo 70 minuty za Luczaka wszedl Dzwonek
a w 92 minucie Urbanski scial mijajacego go kolesia na 20 metrze
i zarobil druga zolta kartke
Do Filipiaka na poczatku meczu dosiadl sie majewski
przywitany slowami "witam Cie stefanie"
Potem przez 30 minut Stefan najpewniej
ułagodził prezesa swoim slodkim pierdzeniem
po przerwie obaj schronili sie w budynku
wiec nie wiem czy bylo tez buzi
Pozostaje miec tylko nadzieje
ze prezes ma twarz pokerzysty...
ale przyznam ze bylbym tym wielce zaskoczony
Stefan wciaz wygladal na pracownika MKS-u...
Czy ktoś zapytał Stefana kiedy złoży wypowiedzenie?
buhaha kabaret robi się niezły, Stefanie Wielki prowadź!!!
Do rzetelnej relacji Rafa należy dodać, że było bardzo zimno a listę obecności podpisało około 50 osób. ZERO wsparcia kadrowego ze strony 1. drużyny... czyli nie tak, jak w sezonie ubiegłym
Mecz, jak na przystało na datę PECHOWY. Kontuzja Puciłowskiego, 2. czerwone kartki, nie wykorzystany karny, utrata bramki po akcji ze spalonym...
Nasza młodzież zagrała dzisiaj bardzo słabe spotkanie! Brak akcji kombinacyjnych, generalnie gra tylko długą piłką na napastników, którym ciężko było utrzymać się przy piłce. Przy wyniku 0-1 i grze w dziesiątkę pojawił się promyk nadziei przy rzucie karnym podyktowanym na Mateuszu Jeleniu i wcześniejszej centrze Kacpra Tatary. Niestety bramkarz gości wyczuł intencję strzelającego Pawła Sachy i ten moment zdecydowanie podciął skrzydła Naszym chłopakom.
Ambicji i woli walki nie możemy im odmówić, niestety sama walka i zaangażowanie nie wystarcza na dobrze grającą drużynę Ruchu Chorzów.
Zaaaamaaarzłem na trybunach!!!!!! :)
I JESZCZE JEDNO...
Można taniej kupować na metry... za takiego Haftkowskiego Michała pewnie nie trzeba by dać prawie milion, a chłopak też ma ze dwa metry a i piłka aż tak bardzo mu nie przeszkadzała
Ja dodam do tego że Majewski był rozpromieniony i nie wyglądał na człowieka zmartwionego sytuacją drużyny.Profesor sprawiał wrażenie nieprzejętego.
WNIOSEK: W poniedziałek Majewski dalej będzie w Cracovii:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
co do meczu:(
Kurowski pyskował do sędziego i już wcześniej sobie u niego nagrabił,faulując bez piłki gości z Ruchu i kozaczył.Ten tylko czekał i dał czerwień.Urbański dwie żółte.
Ale Kacperek co szalał to jego:)
Same kiksy a na dodatek nie potrafi wybić autu:)W seniorskim wieku to tragedia.
Jak już wymarzłem to pozwolę sobie ocenić niektórych graczy:
Szwiec -bez szans przy golach,praktycznie bez zarzutu
Łuczak -moim zdaniem u niego nastąpił progres,ale jeszcze dużo pracy
Uszal-pewniutki,choć przy 2 golu nie poradził sobie z napastnikiem i jeszcze po nosie oberwał
Urbański,Dynarek poprostu grali
Jeleń - niestety to prawda dołuje
Baliga - poprawnie
Kurowski-trochę miesznął i tyle,fizycznie poniewierany jak junior(nie wyróżniał się a powinien)
Snadny bez konkretnych piłek niewiele mógł zdziałać
Tatara - to co ten chłopak zdrewniał to szok
Sacha niezły mecz,ale do karnego podszedł bez przekonania
Puciłowski,Dzwonek,Kozieł b.o
Do ocen Szwieca dodam jeszcze bardzo skuteczne wyjscie (praktycznie za pole karne)
do zbyt krótkiego podania Urbańskiego
Poszedł na full kontakt zdążył wybić piłkę
po czym zderzył sie czołowo z tym dwumetrowym drągiem z Ruchu
i to koleś a nie Martin długo leżał po tym dzwonie
Sedzia prawidłowo zinterpretwał zdarzenie (najpierw w piłke)
Wielkie brawa za to wyjście :)
I dodajmy jeszcze dwa fakty...
- wizyta kilkuosobowej grupy z dawnego DDR (Cottbus, klub Energie), która pokazała (zwłaszcza ładniutka Niemeczka o blond włosach) jak "pozytywnie przeżywać mecz" i jak "wspierać drużynę"... nawet słabo grającą.
- debiut na trybunach najmłodszego Osobnika z Hańcurowo-Pasiastej Rodziny
:):):)
Jak ja bym pojechał na urlop i poszedł na mecz,to nawet jakby się trafiło że babki grają to bym sobie fotki robił i dopingował gospodynie:D
Co do blondyneczki w koszulce i szaliku Energie (słodziutka):)
a ja sierota poszedlem w przerwie bo zimno i mnie te enerdowskie cuda omineły....szlag by to trafił... :D
TEFAL... zgodność gustów? :):):)
Ale - nie znam powodu ani przyczyny - ładniutko-słodziutka Niemeczka wiedziała kogo dopingować... chyba nie tylko z powodu "podobieństwa barw"... o czym nawet świadczy jej reakcja "pomeczowa", gdy chłopcy z Chorzowa świętowali swój sukces (z wściekłością przedrzeźnianie radosnego ich okrzyku "Ruch, Niebiescy") :):):)
Czytam i nie bardzo rozumiem pochwal dla np takiego zawodnika o nazwisku Szwiec:
Po pierwsze: gdybysmy mieli lepszego bramkarza nie padla by 1 bramka - nie mowie ze Szwiec ja zawalil mowie tylko ze gdyby to obronil swaidczylo by to o jego klasie ktorej mu niestety brakuje! Szwiec niestety nie jest bramkarzem ktory przesadzi o losach meczu ktory zespolowi wybroni mecz...
A PISANIE ze mial jedno dobre wyjscie poza pole karne jest poprostu ZENUJACE i SMIESZNE,bo liczy sie wynik
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)