w czym góruje? w tym że robi kawałki o Air-max`ach czy że nagrywa z Natalią Kukulską a może tym że robił z siebie błazna całkiem niedawno w Vivie, albo tym że jest jawną podróbką Jay-z? :) Mówisz o przeszłości i kiepskich nielegalach Pei, a tak naprawdę to on jest jednym z pierwszych którzy działali na naszej rodzimej scenie, a gdzie był wtedy Tede? Tede moim skromnym zdaniem nie posiada zbyt dużych umiejętności, może i Peja też nie jest wybitnym raperem jeśli chodzi o technike ale dużo przyjemniej słucha mi sie jego niż tedego. Wielu z was zarzuca Pei brak przekazu, że tworzy dla mało wymagających słuchaczy i że Tede go przebija pod tym wzgledem bo ma bardziej wymagającą publike i że jego teksty wymagają pomyślenia nad nimi i głebszego rozkminiania. No jeśli kawałki takie jak no nie wiem chocby ' drin za drinem' czy 'bezele' tego wymagają to ja dziekuje:) Porównajcie je sobie do np. takich kawałków Ryśka jak te z płyty 'Na legalu', Tede też nagral pare kawałków z sensem jednak moim zdaniem pod tym wzgledem Peja ZDECYDOWANIE go przebija :)
-
-
Polski Hip-Hop [temat zbiorczy :) ]
Dandello Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> w czym góruje? w tym że robi kawałki o
> Air-max`ach czy że nagrywa z Natalią Kukulską a
> może tym że robił z siebie błazna całkiem
> niedawno w Vivie, albo tym że jest jawną
> podróbką Jay-z? :) Mówisz o przeszłości i
> kiepskich nielegalach Pei, a tak naprawdę to on
> jest jednym z pierwszych którzy działali na
> naszej rodzimej scenie, a gdzie był wtedy Tede?
> Tede moim skromnym zdaniem nie posiada zbyt
> dużych umiejętności, może i Peja też nie jest
> wybitnym raperem jeśli chodzi o technike ale
> dużo przyjemniej słucha mi sie jego niż tedego.
> Wielu z was zarzuca Pei brak przekazu, że tworzy
> dla mało wymagających słuchaczy i że Tede go
> przebija pod tym wzgledem bo ma bardziej
> wymagającą publike i że jego teksty wymagają
> pomyślenia nad nimi i głebszego rozkminiania. No
> jeśli kawałki takie jak no nie wiem chocby '
> drin za drinem' czy 'bezele' tego wymagają to ja
> dziekuje:) Porównajcie je sobie do np. takich
> kawałków Ryśka jak te z płyty 'Na legalu',
> Tede też nagral pare kawałków z sensem jednak
> moim zdaniem pod tym wzgledem Peja ZDECYDOWANIE go
> przebija :)
No nie mów że Tede nie jest na scenie od początku! http://www.youtube.com/watch?v=st86IEZ6F-c&feature=related tego kawałka nie nagrał wczoraj ;)
Co do wywiadu to on czuje zażenowanie, chodzi mu o Donia, Libera, Meza... Przecież on się zalicza do tej grupy co oni. Jak ktoś się zna na rapie to powie, że Mezo, Tede, Doniu, Liber, Verba, Grupa Operacyjna to nie jest hip hop tylko gówno. Potem mówi, że nagięli rzeczywistość w programie Uwaga. No to sie skompromitował w ten sposób, bo było jasno pokazane jak Peja zszedł i ochrona go powstrzymała. A inne media pokazywały tylko, że na fakt pokazania faka on od razu się zdenerwował i kazał go "zlinczować". Później mówi, że ani jedna osoba nie powiedziała, że to co zrobił Peja to jest fajne. Widać nauczył się w TVN manipulacji. Wiadomo, że to nie jest fajne, ale błędy się zdarzają i nie trzeba od razu tak reagować jak Tede. Ciekawe czy chociaż jeden raper uważa, że występ Tedego w Opolu był fajny. Bo wtedy ja mamie musiałem tłumaczyć, że to nie jest hip hop, tylko pajac. I jak powiedział Peja, co on wniósł do tego rapu, żeby teraz się tak zachowywać? I tak większość raperów nie lubi Tedego. Kto go teraz zaprasza na płyty?
Rychu sam mowił, że źle się stało na tym koncercie, więc po co Tede się przypierdala? Tede do każdego się musi przypierdolić bo to jest jego sposób na promocje. Myśli, że jak nagra jakieś słabe dissy to będzie cool i jakieś gówniarze nie będą patrzeć na ten TVN Turbo i to, że Tede od tylu lat nie nagrał żadnego dobrego kawałka.
Haha część sceny traktuje rap jak polityke :D Nie po prostu są normalni i ich to pierdoli co się na tym koncercie stało. Tylko Tede chce sobie nabić popularność i sprzedaż płyty. A ja się pytam gdzie był Tede jak Sokół wyjebał gościowi na koncercie? To jest hip hop a nie jakieś disco polo czy koncert Gosi Andrzejewicz.
MicHuMP Napisał(a):
> Polecam jeszcze wywiad z Tede przed ukazaniem się
> odpowiedzi Peji
> http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=125511
> 8803
Tede dobrze prawi tutaj...
nowa płyta Pyskatego, miazga ;)
tede pierdoli w tym wywiadzie jak potłuczony...zaprzecza sam sobie,np że nie obraził w beefie Peji..no i to ciągłe pierdolenie że "to" nie było fajne...A czy Rysiek się chlubi tą całą akcją??Wg mnie tede potwierdził w tym wywiadzie że jest przecpanym cwokiem...Jestem przekonany że Rysiek zmiażdży polskiego dżeja zi (buahahha) tak samo jak Płomień...
Dandello Napisał(a):
> nowa płyta Pyskatego, miazga ;)
dokładnie dobra płyta
Plyta jest dobra, ale i tak lepiej Pyskaty rymował w SNS ;)
No i znów to samo - jak pomiędzy jakimiś raperami jest spina to dochodzi do podziałów wśród słuchaczy. Ich konflikt ich sprawa, ja tak uważam. Mogę słuchac jednego i drugiego i nie będę się sprzeczał "Który lepszy" itp.;) Ktoś tu napisał, że Peja to początki HH w Polsce, a tak samo Trzyha jest klasyką. Tede nagrywał z Kukulską a Peja z bałaganami z zespołu Sweet Noise. Tede poszedł w komerchę, od której również Peja nie stroni. I kwita!!! A poza tym to oni robią zupełnie inny HH.
a podobno na nowych płytach Tedego jak i Pei gościnnie wystąpi Mrozu :D
Peja moim zdaniem zrobił wielki błąd i zachował się nie fair wobec fanów hip hopu, powiedział w tym dissie ze że Tedego słucha jedynie banda leszczy i frajerów, obraził on fanów hip hopu którzy w dupie mają ten beef i lubią słuchać i Pei i Tedego.
Ale miał tutaj trochę racji. Ja tam nie znam nikogo normalnego kto jara się Tedem. Tak samo jak z słuchaniem disco polo. Jak ktoś tego słucha to raczej nie jest normalny :D No ale są też ludzie, którzy czasem słuchają Tedego, ale się tym nie jarają jak na tym forum, to ich może obraził.
Jeśli chodzi o Tedego to można się jarać, ale chyba tylko "Sportem".
Nowy kawałek Szajki
Szajka - To nie takie łatwe
Koledzy się pokłócili, teraz uważa jeden drugiego za frajera.To jest smutne.Dziś na osiedlu jesteś gość jutro szmata,taka jest dziś rzeczywistość.Niestety dzisiejsze pokolenie nie szanuje się zupełnie.
Jeśli chodzi o Peje to dojebał z małolatem,gdyż ten był pewnie nastukany i nie wiedział co robi a Rychu jak dziecko eksplodował.Prawda jest też taka że ów hejter mógł być na koncercie innego wykonawcy i Peji nie lubiał,mogło być i tak.Nieważne czy pierwsza wersja czy druga Peja zawiódł.
Jeśli chodzi o Tedego to uważam że ma bardziej pukładane pod sufitem i nie wszystkim się to podoba.Robi coś innego,coś co mu się równie podoba a tu napinka że się sprzedał.Ludzie-każdy ma jedno życie i musi czerpać garściami jak dają jakąś szansę.Podejrzewam że Peja jakby dostał szansę coś fajnego zrobić w TV też by na to poszedł i jeszcze zarobić??UUUhu HU Biegłby...
Tede wycichł bo robi co innego,Peja głośny ale głównie za sprawą owego skandalu.Myślę że warto pomyśleć o innych "gwiazdach naszej sceny HH,a o nich na chwilkę zapomnieć:) np.
17X Klub Studio
O.S.T.R
Koncercik:)
A ja POPIERAM krakowskie produkcję :P Polecam WYSOKI LOT 3 :D
Dandello Napisał(a):
> Peja moim zdaniem zrobił wielki błąd i
> zachował się nie fair wobec fanów hip hopu,
> powiedział w tym dissie ze że Tedego słucha
> jedynie banda leszczy i frajerów, obraził on
> fanów hip hopu którzy w dupie mają ten beef i
> lubią słuchać i Pei i Tedego.
i wlasnie tutaj widac roznice klas miedzy tepakiem po sterydach peja a disco Tede ;)
pierwszy umie tylko obrazac i nawet niezdaje sobie sprawy ze sam pod soba kopie dolek obrazajac fanow HH jacy by oni niebyli
2 zas nawet w dissie mowi ze szanuje fanow zjeba jakim niewatpliwie stal sie peja
ogolnie nie slucham hh wylacznie jak trafi sie fajny kawalek natomiast zaciekawil mnie temat ;) i poki co Tede > peja nawet w hh trzeba pokazac ze ma sie cos w glowie a nie gibac sie jak BOLEC w chlopaki nie placza.
[quote=wiLLu]
ogolnie nie slucham hh
[/quote]
I dlatego pewnie uważasz, że Tede > Peja.
SANTO śpiesz się!!!!Tylko 50 biletów a prawie w domku:)
http://www.skateshop.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1255257950
Miszczu2007 Napisał(a):
> > ogolnie nie slucham hh
>
>
> I dlatego pewnie uważasz, że Tede > Peja.
no wlasnie nie dlatego przemawiaja do mnie racjonalne argumenty z tej "potyczki" a nie to czy jest sie fanboyem jednego czy drugiego.
a prawda jest taka ze peja niejest w stanie sam zdania zlozyc co pokazal w wywiadzie dla TVNu w tym tez wywiadzie mowil jakie to bylo zle i jak walczy ze swoimi demonami xD a pozniej spiewa ze wszystko na jego koszt ;>
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)