http://www.youtube.com/watch?v=vPi6b_wf-KY
http://www.youtube.com/watch?v=qsGuQGoqTeM
http://www.youtube.com/watch?v=Tl7PYFuC7zw
Słuchajcie jak Peja zjadł Tedego na śniadanie. Ja nie wiem jak Tedemu się chce robić dissy jak nie ma żadnych argumentów, a na niego są same haki, jeszcze same dissy Tedego są słabe.
-
-
Polski Hip-Hop [temat zbiorczy :) ]
A ja sie tylko przekonałem że Peja nie umie robić dissów :) według mnie Tede wygrywa, jednak czekam jeszcze na jego odpowiedź.
haha MicHuMP chyba żartujesz tede wygrywa ???
Dla mnie go Ryszard zjadł tymi 3 kawałkami .
poczujesz sie super,gdy moi psycho fani stunninguja ci dupe :D padlem !
tede po tym dissie jest taaaaaaki malutki :)
diss zajebistyy...
Według mnie wygrywa i tyle mam do powiedzenia :)
z resztą poczytajcie tych wypowiedzi http://poznanskirap.com/aktualnosci.php/2009/10/09/peje-vs-tede-trzy-uderzenia.html , większość twierdzi że Tede już wygrał (oczywiście można darować sobie komentarze w stylu "jebać pedego RYCHU miazga" :))
PS. nie lubie ani jednego ani drugiego
no dobra ale jakieś argumenty przesłuchaj jeszcze raz Tedego i Peje i powiedz dlaczego wygrywa???
Przeciez diss Tedego był żenujący. Tak jakby go jakiś gówniarz robił. O jakims Rysiu z klanu, jakies wstawki z orkiestrą, słabe refreny, okropne bity, jeśli to mozna bitami nazwać. Jeszcze ta przemowa na począdku i co chwile słowo "ziąą" :D A Peja pokazał o co chodzi w dissowaniu. Żeby zgnoić i ośmieszyć przeciwnika, a nie mówić, że zachował się bardzo nie ładnie, tym bardziej, że to nie interes Tedego. Bo rzeczywiście co wniósł Tede to polskiego rapu, a co Peja? A Tede jeszcze będzie mówił, że Peja psuje wizerunek polskiego rapu :D
Aha i jeszcze jedno. Jakie Tede ma niby argumenty? Że Peja na koncercie zdenerwował się na hejtera? Tede za to na koncercie dostał wpierdol, to wiadomo, że nie lubi przemocy :D
Może dlatego że nie lubie i nie słucham typowo elo jp rapu i to mi nie pasuje. Poza tym Peja jest monotematyczny. Nie wygra dissu samymi pociskami o pracy w tvn-ie i groźbami, chociaż jak wiemy nic mu nie zrobi :) Peja nic na Tedego tak na prawde nie ma (oprócz pracy w tvnie tvnie turbo no i że jest kurwą, leszczem i frajerem)
dobrze ktoś napisał na tym portalu: "Jak Tede powidział "w ręku trzymam argumenty" a Peja tylko epitety dlatego PEJA przegrałes ten beef!!!"
teraz czekam na Twoje argumenty ;)
No wiadomo że każdy lubi inny rodzaj rapu mi styl tedego bardzo nie odpowiada, kawałki jego które mi się podobały to mogę policzyć na palcach jednej ręki , a jego najnowsze produkcje całkiem sobie odpuściłem i nie zagłębiałem się w nie, dla mnie jest słaby nawet płyta 3h którą większość uważa za klasyk jakoś do mnie nie przemawia, wyszła w takim czasie gdzie było mało płyt i prawie wszytko się wtedy uważało za dobre. Diss tedego jakieś disco śpiewy i wydurnianie się tutaj bitami rychu już wygrywa. Na scenie moim zdaniem peja bardzo poszedł do przodu obecne jego produkcje w porównaniu z tym od czego zaczynał to niebo a ziemia, a tede można powiedzieć że jego początki były lepsze bo teraz to już tylko leci w dół "nie będę gwiazda jak Edyta Górniak " ludzie się zmieniają. Przesłuchałem przed chwilą jeszcze raz kawałek tedego i kawałki peji i o wiele bardziej do mnie przemawia styl peji i moim zdaniem prowadzi:) Widziałem obu panów na koncertach na żywo i na występie 3h się wynudziłem strasznie dobrze że było piwko bo było co robić przynajmniej :) A inną sprawą jest że oboje wydali teraz płyty i dla nich szum wokół nich jest bardzo korzystny sprzedaż idzie do góry .
szacunek ludzi ulicy...to juz wiemy skad te zaczepki Peji...ksiaze Jerzyc nie zaakceptowal daty premiery nowego albumu TDFa...dziwne troche bo niby czego sie obawiał?ze szmata z tvn wiecej sprzeda cd??
zapewne Tede cos napisze i ten beef troche potrwa...szkoda tylko ze Rysiek nie wytrzymuje tego cisnienia i jedzie samymi prostymi wulgaryzmami po Grubszym...
ja nie czymam niczyjej strony bo ich rap kreci mnie conajwyzej srednio(choc wychowalem sie na albumie 3H Warszafski Deszcz)to wydaje mi sie ze kawalki TDF byly na wyzszym poziomie jesli chodzi o txt.moge sie mylic.to jest moja opinia.
Tede już od jakiegoś czasu idzie na ilość a nie jakość, ale według mnie Peja też się powoli kończy. Od "Na legalu" z płyty na płyte jest coraz gorzej, tylko "Na serio" - niezła płyta jest chwilowym przerywnikiem, potem pewnie znowu wróci do równi pochyłej.
Jeszcze co do TVNu to Peja sam się żalił w tej stacji po koncercie w ZG, był u Wojewódzkiego, a żeby jeszcze zostać w temacie tv to nie każdy pokazuje lodówke w MTV Cribs ;)
A to całe odwoływanie koncertów Tedego to już kompletna żenada ze strony Ryśka. zachował sie własnie jak ta "kurwa z tvn-u". Po ich reportazu zaczeli Peji odwoływać koncerty to ten nie chciał zeby Jacek miał lepiej i przez znajomosci odwołał mu pare koncertów.
TDF od zawsze robił rap dla przyjemności i większą mu to daje satysfakcje bo miał hajs i go nie potrzebował, a Peja chciał sie wybic i jak mu sie to udało to nie ma już o czym nawijac :)
Kamil_Cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> MaslanY skąd znasz Larkina?! Masz rację, dobry
> rap robi. Pozdro!:)
No urodziłem sie w Kielcach ;)) Ale nieznam go osobiście :PP. Ale rap tej ekipy jest mi jak najbardziej znany :D
Napewno gdyby Peja nie był z Poznania byłby mniej lubiany w KRK ;)
Kuba_KSC Napisał(a):
> Napewno gdyby Peja nie był z Poznania byłby
> mniej lubiany w KRK ;)
Ktokolwiek (na litośc Boską !!!) ma pojęcie o polskim HH nie ma wątpliwości że Rysiek zamnkął ryja temu frajerowi.Nawet jakby Peja był z Gdańska i kibicował betonom to słuchałbym jego muzy bo to prawdziwy HH a nie komercyjne gówno przeberańca pedego.
Kuba_KSC Napisał(a):
> Napewno gdyby Peja nie był z Poznania byłby
> mniej lubiany w KRK ;)
haha masakra tak to wina Lecha:D
MicHuMP Napisał(a):
> Może dlatego że nie lubie i nie słucham typowo
> elo jp rapu i to mi nie pasuje. Poza tym Peja jest
> monotematyczny. Nie wygra dissu samymi pociskami o
> pracy w tvn-ie i groźbami, chociaż jak wiemy nic
> mu nie zrobi :) Peja nic na Tedego tak na prawde
> nie ma ([b]oprócz[/b] pracy w tvnie tvnie turbo no i [b]że
> jest kurwą, leszczem i frajerem[/b])
>
> dobrze ktoś napisał na tym portalu: "Jak Tede
> powidział "w ręku trzymam argumenty" a Peja
> tylko epitety dlatego PEJA przegrałes ten
> beef!!!"
>
> teraz czekam na Twoje argumenty ;)
A to co pogrubione to mało ?:) Był do niedawna na forum taki jeden, który na wszystko miał "argumenty" i zawsze dodawał ostatnie słowo, tylko co z tego skoro był zwykłą kur.wą i żadne argumenty przeciw, by tego nie zmieniły. Ogólnie zabawne te całe beefy, czekamy na więcej.
radsonJGtravel Napisał(a):
A to co pogrubione to mało ?:)
raczej chodziło mi o to że takiego dissa może nagrać każdy na każdego bo to słowa bardziej uniwersalne a nie skierowane bezpośrednio do kogoś związane z czymś :)
Ja wiem ale tak to napisałeś że postanowiłem sobie zażartować ;-) nie jestem zadnym znawcą hip hopu ale zdecydowanie z tej dwójkiwole rap ryśka... pewnie dlatego że Lech tak kazał ;-)
W rapie zdecydowanie Tede goruje. Obecnie poziom ich obu ssie, ale jeszcze w latach 90-tych Tede osiagal wyzyny, gdy tymczasem Peja nagrywal na poziomie kiepskich nielegali.
Polecam jeszcze wywiad z Tede przed ukazaniem się odpowiedzi Peji
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1255118803
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)