Wojewódzki i Uwaga to co innego niż to co robi Tede. Juror w jakimś komercyjnym programie, wyścigi z Marcinem z Boysów. Ale ok, niech sobie zarabia kase. Ale on nie potrafi robić rapu i jeszcze się czepia innych i ma się za nie wiadomo kogo. A raczej próbuje się pokazać jako kozak, który ma wysoką samoocenę, bo naprawdę ma niską.
Aha a to co nagrał Tede to nawet nie jest diss. Nie ma tam żadnych bluzgów, panczlajnów tylko jakieś gówno. Jeszcze ten bit i refren :D Tede się tym skompromitował i strzelił sobie samobója.
-
-
Polski Hip-Hop [temat zbiorczy :) ]
mogole jak mozna porownywac Peje do tede? tutaj nie ma płaszczyzny do porównania bo jeden robi rap a drugi gówno
to tak jakby porównywać osiągi dobrego auta do resorówki
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Aha a to co nagrał Tede to nawet nie jest diss.
> Nie ma tam żadnych bluzgów, panczlajnów tylko
> jakieś gówno. Jeszcze ten bit i refren :D Tede
> się tym skompromitował i strzelił sobie
> samobója.
ulala...
kolego tak sledze Twoje posty i sie zastanawiam co Ty masz wspolnego z HH?rozumiem ze podoba Ci sie kilka kawałkow niektorych raperow ale odnosze wrazenie ze wiedze w tym temacie masz naprawde niewielka...Twoj txt o tym ze to nie jest diss bo nie ma bluzgów naprawde mnie rozbawił!wierz mi nie jestem fanem Tedego ale staram sie byc obiektywny i trzeba to napisac otwarcie ze Tede zrobił to z głowa a ten REFREN jest idealnie wpasowany w sytuacje!
zdania bede jak zawsze podzielone fani Peji beda bronic jego racji i to samo sie tyczy Tedego.
nalezy podkreslic ze to Peja zaczepiał Tedego.czekamy na odpowiedz Ryska.dziwi mnie dlaczego to tak dlugo trwa...skoro Zuromowi mozna bylo odp w ten sam dzien...Jak ogladam Ryska w tv i widze jego postawe to mnie chlop spina...
Jeszcze jedno musze dodac Głos Młodego Pokolenia w tym temacie moze sie schowac...pozdrowki dla WSZECHWIEDZACEGO!!
bobson Napisał(a):
> Miszczu2007 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > Aha a to co nagrał Tede to nawet nie jest
> diss.
> > Nie ma tam żadnych bluzgów, panczlajnów
> tylko
> > jakieś gówno. Jeszcze ten bit i refren :D
> Tede
> > się tym skompromitował i strzelił sobie
> > samobója.
>
>
> ulala...
> kolego tak sledze Twoje posty i sie zastanawiam co
> Ty masz wspolnego z HH?rozumiem ze podoba Ci sie
> kilka kawałkow niektorych raperow ale odnosze
> wrazenie ze wiedze w tym temacie masz naprawde
> niewielka...Twoj txt o tym ze to nie jest diss bo
> nie ma bluzgów naprawde mnie rozbawił!wierz mi
> nie jestem fanem Tedego ale staram sie byc
> obiektywny i trzeba to napisac otwarcie ze Tede
> zrobił to z głowa a ten REFREN jest idealnie
> wpasowany w sytuacje!
> zdania bede jak zawsze podzielone fani Peji beda
> bronic jego racji i to samo sie tyczy Tedego.
> nalezy podkreslic ze to Peja zaczepiał
> Tedego.czekamy na odpowiedz Ryska.dziwi mnie
> dlaczego to tak dlugo trwa...skoro Zuromowi mozna
> bylo odp w ten sam dzien...Jak ogladam Ryska w tv
> i widze jego postawe to mnie chlop spina...
>
> Jeszcze jedno musze dodac Głos Młodego Pokolenia
> w tym temacie moze sie schowac...pozdrowki dla
> WSZECHWIEDZACEGO!!
Z tego co zauważyłem śledząc ten temat mamy całkowicie różne gusta muzyczne, ale z powyższym postem zgadzam się w 100%
Bobson podoba mi się kilka kawałków niektórych raperów? Polskiego rapu słucham od podstawówki i trochę się na tym znam. Nie jestem też żadnym fanem Peji, chociaż płyta Na Legalu to klasyka. A Tede? Nagrał kilka kawałków, był Warszafski Deszcz ale to za mało żeby zaliczać go do czołówki, a tym bardziej klasyki. A to co robi teraz to nie jest rap. Właśnie przez takich pajaców hip hop ma złą opinię, bo tacy moi rodzice oglądają jakiś festiwal a tam Tede z Kiełbasą wbiegają na scene i odstawiają kabaret. I co oni sobie wtedy o rapie pomyślą? Muszę tłumaczyć, że rap to przekaz, a nie jakieś gówno, którym się jarają dzieci z podstawówki (chociaż ja już w podstawówce słuchałem Paktofoniki, WWO, Molesty, Peji, Pezeta, Kalibra).
A diss? Wszyscy się z niego śmieją, jak czytałem Twoje posty to myślałem, że się znasz na hip hopie, ale widać się myliłem jak czytam, że ten diss jest wg Ciebie dobry. Refren to żenada, tekst też. Nie mówiąc już o flow, którego Tede nigdy nie miał, ale teraz to już jest porażka.
ja tak samo, pełne poparcie dla bobsona w tej sprawie
i jeszcze odnośnie Ryśka - http://www.youtube.com/watch?v=jzNHEiDaSxM :)
Miszczu2007 Napisał(a):
> A diss? Wszyscy się z niego śmieją, jak
> czytałem Twoje posty to myślałem, że się
> znasz na hip hopie, ale widać się myliłem jak
> czytam, że ten diss jest wg Ciebie dobry. Refren
> to żenada, tekst też. Nie mówiąc już o flow,
> którego Tede nigdy nie miał, ale teraz to już
> jest porażka.
To że na youtube się śmieją raczej nic nie znaczy bo tam w większości wypowiadają się małolaty z pokolenia JP i pseudo gangsta rapu, którzy każdego jadącego po Firmie, Peji, HG (chociaż do 2 ostatnich nic nie mam) by zlinczowali :)
To że na youtube się śmieją raczej nic nie znaczy bo tam w większości wypowiadają się małolaty z pokolenia JP i pseudo gangsta rapu, którzy każdego jadącego po Peji, Firmie, HG by zlinczowali
Dokładnie.
Miszczu2007 - ty naprawde nie masz pojęcia o czym piszesz. Nastukawszy, 3h, S.P.O.R.T - trzy klasyki Tedego to mało?? Kilka kawałków? Obok Gurala i Ostrego Tede jest najbardziej płodnym artystą rodzimej sceny. Myśle, że twoji rodzice uznają rap za złe zjawisko po obejrzeniu relacji z koncertu Peji w ZG, a nie przez kabaret Tedzika. Sprawdz na necie co to punchline, bo gwarantuje ci, że nie jest to synonim bluzgu. Co do dzieci z podstawówek jarających się rapem to jestem pewny, że zdecydowana większość jara się Ryśkiem. Jacek może nie robi niczego wybitnego, ale podstawówka to za wcześnie, żeby w pełni zrozumieć jego teksty - może za kilka lat sam do tego dojdziesz.
Miszczu2007 Napisał(a):
>A Tede? Nagrał kilka kawałków, był
> Warszafski Deszcz ale to za mało żeby zaliczać
> go do czołówki, a tym bardziej klasyki.
Tede przez ostatnie 10 lat zrobił naprawdę dużo. Nie możesz mówić, że on [u]tylko[/u] nagrywał Warszawskim deszczem bo ten zespół naprawdę się liczy, poza tym współpracował swego czasu z takimi zespołami jak legendarne już Wzgórze Ya-Pa-3. Nie chce mi się wymieniać z kim i co robił, ale napewno Tedego nie należy lekceważyć.
najlepszy kawałem Tede [url]http://www.youtube.com/watch?v=PcF2-uQn5XU[/url]
w ogole kawal zajebistej kariery na vivie
popatrzcie jak mozna sie dobrze bawic przy dobrym rapie [url]http://www.youtube.com/watch?v=Jic0RwdvA24&feature=related[/url]
Nie no lepsze jest -"tak bardzo chce pierdolic się z Tobą"
Szydera,kontorwersja-to chyba nie są nieznane Ci pojęcia Santo? ;)
ogolnie ciezko porownywac Tede i Peje bo pochodza z 2 roznych swiatow ;>
Tede to taki Fresh Prince ;D ktory raczej biedy nie zaznal wiec i rapuje troszq inaczej bo i slow zna troszke wiecej ;)
a Peja to hmm prosty chlopek ze slumsow ktory zreszta ma mozg wyprany od sterydow co niezmienia faktow ze kawalki tez ma dobre choc w zupenie innym klimacie.
no i tutaj niestety Peja polegl lub jak sprobuje odpowiedziec polegnie bo zasobem slownictwa odpada na starcie i srednio inteligenta osoba widzi roznice miedzy dobrym dissem z pomyslem u Tede i proba ratowania sie kur.. Peji no ale sam napisal wiesz co sie liczy ... ;)
DSS żadnej z tych płyt nie nazwałbym klasykiem. Najlepsza oczywiście Nastukafszy. Właśnie o to mi chodzi, że wydał dużo kawałków, a dobre można policzyć na palcach dwóch rąk. Gural też wydał dużo płyt, ale te ostatnie są bardzo słabe. "Byle tylko rym dla rymów ile takich skurwysynów". Moi rodzice uważali rap za gówno na długo przed koncertem Peji, właśnie przez takich jak Tede, bo nie ma tam przekazu, bity są słabe, a to jest jeden z najbardziej znanych raperów w TV. A z tymi bluzgami to nie chodzi mi o przeklinanie co drugie słowo, ale ośmieszenie gościa, którego się dissuje. Tak jak Onar Tedego, Mes Meza, Pih na Dużego Pe. "Co do dzieci z podstawówek jarających się rapem to jestem pewny, że zdecydowana większość jara się Ryśkiem. Jacek może nie robi niczego wybitnego, ale podstawówka to za wcześnie, żeby w pełni zrozumieć jego teksty - może za kilka lat sam do tego dojdziesz." No nie za bardzo! Może i się jarają Ryśkiem, ale nie rozumieją jego przekazu, tylko tak sobie słuchają. A teksty Tedego są tak prymitywne, że nie ma co tutaj rozumieć. Air max classic, bezele kochana, pęknięty jeż... A z Peji ludzie nawet nie potrafią zrozumieć o co chodzi z reprezentowaniem biedy i myślą, że skoro reprezentuje biede to musi nie mieć co do garnka włożyć.
Filipior a co to ma za znaczenie z kim współpracował? Dla mnie liczy się to jaki robi rap, a raczej muzykę rozrywkową dla gówniarzy. Bo nie wmówicie mi, że normalni ludzie słuchają piosenek o czapkach i spodniach albo pękniętym jeżu.
Albo ostatnio Tede pojechał na swojej płycie na Rosati, która była jego dziewczyną. Czy prawdziwy mężczyzna tak postępuje?
Ze słuchania Tedego się wyrasta, tak samo jak z uznawania Firmy za najlepszy rap.
OK wg Ciebie Miszczu ten diss jest słaby itd.
ja odnosze wrazenie ze nie stac Cie na minimum obiektywizmu w przypadku Tedego(wystarczy zacytowac Twoje posty dotyczace jego tworczosci)
napisales ze bez przeklestw nie ma dissu i tutaj ziom kazdy sie ze mna zgodzi...nie blysnołes!
Pisząc bluzgi nie chodziło mi o przekleństwa, tylko o jakieś ośmieszenie Peji, jakieś porównania itd. A co do twórczości Tedego staram się być obiektywny, większość moich znajomych się ze mną zgadza pod tym względem. Nastukafszy to była dobra płyta, ale nie zaliczałbym jej do klasyków, a np S.P.O.R.T to słaba płytka, chociaż wielu ludziom się podoba to też nie nazwałbym jej klasyką.
A ten diss... W ogóle co to jest za początek? Na siłę stara się być cool elo ziomem. Co chwile ziom i to jeszcze takim tonem jakby był upośledzony. No sam tym dissem dał Peji podstawę do ośmieszenia, tak jak Onar śmiał się z tego dzwonienia przez telefon. Zobaczymy teraz czy Rychu to wykorzysta, czy na żenujący diss da żenującą odpowiedź.
moim zdaniem trudno bedzie odpowiedziec na taki wynalazek, bo jak go zje na ostro to powiedzą że pojechał prymitywnie.
druga sprawa to trudno dorzucić jeszcze coś więcej, bo już pół Polski pojechało po tym Grubasie a Onar powiedział już chyba wszystko. po tym dissie tede padł na cycki i powinien zniknac z hiphopowej sceny
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1254838495 Peja przemowił...zobaczymy co tam skrobnie na "grrubasa"
odnosze wrazenie ze Tede na naszej scenie HH powoli staje sie postacia ktora fani czarnej muzyki "kochaja nienawidziec"!
na kanale Ryska YouTube pojawił sie ciekawy komnentarz z ktorym sie w 100% zgadzam...oto co typ napisał...ta banda internetowych masturbantow co stoi za Toba murem to ten slynny "szacunek ludzi ulicy"?taa cos w tym jest!
Podchodzi mi Firma (muzycznie :D bo ilesz to można o tym ćpaniu i JP spiewać :D ), HG, Stare kawałki Peji są dobre. Z Niezależnych Larkin z Kielc.
W Kętach ma być Firma bodajże... tam sie znajdziem.
MaslanY skąd znasz Larkina?! Masz rację, dobry rap robi. Pozdro!:)
oooooo jeeeeeest :) Peja, zjadł tedego tak jak myślalem.
' Ty przeglądając się w lustrze sam się diss`ujesz' ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)