w teledysku Słowo na ulicy są urywki z manifestacji Cracovii z 2001r.
-
-
Polski Hip-Hop [temat zbiorczy :) ]
Jak powiedział DNL_KKS, mają znajomych z Cracovii i oficjalnie zawsze się do tego przyznawali. Masz rację Zakapior, że są urywki z Basztowej, ale to nic nie znaczy, po prostu ukazanie ulicznej walki z policją, czyli w ich stylu. Wyłączam się z tej dyskusji, nie lubię Firmy, ani ich dresiarskiego rapu! Wrócę do dyskusji jak skończy się temat składu słynącego z "JP propagandy".;)
zakapior nie tylko w tym kawałku...
w teledysku "brat" typ na monte paraduje w koszulce Cracovii...
Bobson, nie na Monte, tylko w Tarnowie. Miałem zakończyć tą dyskusje, ale musiałem sprostować.:)
ktoś tam mówił ze hip hop to muzyka ponad podziałami. Oglądałem ostatnio wywiad z Peją który mówił że w Warszawie ludzie chodzący w koszulkach SLU są "ściągani" z ulic własnie przez to że on jest kibicem Lecha. Zapowiedział też że nie ma zamiaru juz grać koncertów w WWA bo juz pare razy go wyzywali i nie ma zamiaru ryzykować.
a propos firmy jeszcze. Czytałem kiedyś wywiad z Bosskim, w którym mówił że bardzo sie cieszy jak na koncerty przychodzą ludzie z Cracovii, to dość stary wywiad firma nie była wtedy jeszcze tak znanym składem. Na Prądniku Czerwonym(tam mieszka Bosski) był swego czasu wrzut JEBAĆ FIRME, ponoć własnie przez klubowe sympatie. Teraz to jest oczywiste ze sie od tego odcinają, inaczej musieli by zrezygnować z koncertów w Krk i jeszcze w paru innych miastach, nie mówiąc o tym że spadła by im znacznie sprzedaż płyt, koszulek i innych gadzetów. Marketing. Tylko to sie dziś liczy, prywatnie to może i oni są kibicami ale jako raperzy to juz nie :) troche to śmieszne no ale cóż. Przypomniał mi sie jeszcze Zetek który jest bodajże z Ruczaju, kiedys cos tam nawijał o wiśle a teraz na jego stronie internetowej pisze że on nie jest kibicem :)
sorry ze tu.
ma ktos na dysku ten skladak z podkaldem hipotonii hta ??? kurcze na youtube bylo ale non stop to wyrzucali :/ jakby co to priv
Kamil_Cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Miszczu2007 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nawet gdyby kibicowali to marketingowo lepiej
> się
> > nie przyznawać.
> > A ten nowy kawałek ma okropny bit, jak ze
> starej,
> > zepsutej kasety magnetofonowej.
>
> Molesta jawnie przyznaje się do kibicowania Legii
> i jakoś nie narzekali na słabą sprzedaż swoich
> albumów. HH jest ponad podziałami i liczy się
> kto jak tworzy, a nie komu kibicuje. Jakby w
> Krakowie był jakiś skład, kibicujący Wiśle,
> ale tworzyłby coś na poziomie to nie widzę
> przeszkód by nie słuchać tego.
>
>
>
Oj bardzo się mylisz, chłopaki z Firmy międzyinnymi z tego powodu odcieli się od kibicowania. A drugie dno jest takie że mieli duże kłopoty z niektórymi osobami z powodu "rzekomemu kibicowaniu Cracovii, dlatego woleli jasno postawić na swoim i niemieszać spraw kibicowskich.
A walić tą całą Firmę, w Krakowie liczy się tylko Gramy Fair ekipa i kilka świetnych podziemnych składów! Peace!:)
Kamil dla kazego składu jest miejsce na scenie...
Kamil_Cracovia - jakie podziemne składy masz na myśli?
Polski rap jest do bani i mimo, iż jestem lokalnym patriotą chełpiącym się wszystkim co krakowskie to uważam, że nasza scena jest jedną ze słabszych w Polsce. Generalnie nie ma czym się jarać.
Peerzet jest z Krakowa (a przynajmniej teraz tu nagrywa), nielegal Hipocentrum z ubieglego roku miazdzy. Zajebista plyta i kazdemu kto nie sluchal goraco polecam.
http://peb.pl/albumy-hip-hop-rap-r-b/316777-rapidshare-peerzet-hipocentrum-2008-a.html
Bobson, masz rację, dla Meza i Verby też jest miejsce na scenie.;)
DSS, napisałem, że chodzi mi o GF ekipę czyli DSN, Wysoki Lot, Intoskynator i tarnowski ZPTU (polecam!). Jeszcze jest wiele mniej znanych krakowskich składów, które tworzą coś ciekawego moim zdaniem. Piszesz, że [i]"Polski rap jest do bani..."[/i], zawsze możesz słuchać tego zza oceanu.;) Może faktycznie Kraków, jak na tak duże miasto jest ubogi w koncerty HH i inne takie akcje, ale już patrząc na przestrzeń całej Polski to nie wygląda to tak tragicznie. Ale teraz to i tak jest lipa w porównaniu do pamiętnych lat '90.
Z resztą temat wielokrotnie wałkowany...
6 dni później
Polski rap nie jest do bani, tylko tacy są Polacy, że muszą na wszytko narzekać. Ja sobie nie wyobrażam słuchać zagranicznego rapu (oprócz od czasu do czasu dla bitu) bo i tak nie wiem o czym nawijają.
to przestan uciekac z anglika :P
Zagraniczny rap jest nie tylko po angielsku. Tam jeszcze coś zrozumiem, ale dużo jest mowy slangowej, której nie znam po angielsku.
wiadomo, przeciez krece beke ;) dobranoc panstwu
Kamil jesli przyjac ze Mezo i Verba to ta sama branża to siur...
DNL podpisuje sie pod tym co napisales w ostatnim poscie ;)
Hipocentrum - plyta z tupetem , zajebisty techniczny rap,panczlajny takie ze plyty slucham z usmiechnieta morda ;)
Ja nie lubie tekstów "HH ponad podziałami", bo podam prosty przykład. W gimnazjum miałem "kolege" psa z podgórza i co się zaczynała jakaś akcja to on do mnie z ręką i tekstem "Firma JP"...
Nie chce wiedzieć kogo ktoś słucha; ważne za kim jest i co ma w sercu :)
bobson Napisał(a):
> Kamil jesli przyjac ze Mezo i Verba to ta sama
> branża to siur...
Masz rację nie ta sama, pedalskie Hipho-polo to nie dresiarski techno rap.;)
Kamil_Cracovia Napisał(a):
>
> Masz rację nie ta sama, pedalskie Hipho-polo to
> nie dresiarski techno rap.
>
>
>
to jest to dzieciak!!
4 dni później
JP propaganda jest dobra w gronie: bananowców, dzieci i wieśniaków a w HH nie ma miejsca dla takiego buractwa! zastanawia mnie czy któryś z "ekspertów" polskiego HH, który się tu wypowiada miał kiedykolwiek szerokie spodnie na dupie???
szerokie spodnie są konieczne żeby słuchać rapu?:) Co do JP Propagandy to wszystko jest spoko jeśli reprezentują ją kumaci ludzie a nie 13 latki które kupują to dla lansu że niby jebią policje bo taki trend jest.
siema Kuba_KSC ekspert z tej strony.nigdy nie nosiłem szerokich spodni...
to może polece wam dwa kawałki HH z Andrychowa, nie powalają na kolana, ale to młode chlopaki :)
http://w764.wrzuta.pl/audio/3MZAqmaRAbh/beskid_andrychow
http://www.youtube.com/watch?v=sKHZ7XNfjc8
Wysokilot 3 już jest,ja dziś zakupiłem i polecam wszystkim!kozak płyta:)
http://www.youtube.com/watch?v=A225fR_4gMM tu pierwszy klip z tej płyty
na floriańskiej 16 w skate shopie po 20.nie żebym robił reklame;)
sobota ze szzecina dobrze nawija
a kupie sobie ten wl 3, poslucham co tam ciekawego wymyslili
Kojarzy ktos taki kawalek rodem z os. kombatantow, zaczynalo sie to jakos tak : "krk hiphop, tu slow flow, plynie..." ?
Pilnie tego poszukuje.
[edit]
Nazywa sie toto [b]chyba[/b] "Sentencje - Slow flow".
Dzis Wysokilot 3 wpadl w moje lapki i musze przyznac ze naprawde jestem pod pozytywnym wrazeniem :) Plyta naprawde zajebista! Polecam wszystkim
Kupujcie polskie rap plyty ;)
Eldo odpowiada na zaczepki Peji...http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1250339097
Peja to jest kozak...pffff
Jeszcze przypomnialem sobie pare rymow z tego kawalka ktorego bardzo poszukuje...
[quote]
NH street ale nie jak fighter mega z gry firmy sega ,nie filmy 007 szpiega (...)składam rymy jak pinokia dżepetto (...)jak kiedyś paliło sie pogan teraz pali sie dżoya
[/quote]
Forum Hip-Hop.pl :
"to jest kawałek z krakowa ,nagrany dawno temu ,zespół już nie istnieje niestety Sentencja - slowflow "
:) prosze Dinth
pasiasty.Tomek. Tyle to i ja wiem :P :P Szukam tego w mp3
odzezwij sie w jakims specjalnym temacie na jakis forach hiphopowych bo tam sa napewno osoby ktore takie cos beda posiadaly :)! Pozdrowka
17 wrzesnia to data premiery kolejnej solufki Rycha Peji..."Na serio"
Pewnie Dinth, że kojarzy :)
[url]http://wyslijto.pl/plik/2zs0h0l6tt[/url]
w paczce wszytko co mam
Sentencja - Slowflow
Sentencja - Nie jest źle
Sentencja - Szybciej więcej
"Waga tara, netto, nowohuckie getto..." :)
[url]http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1250879402[/url] dGe w Krakowie
wielkie dzieki Jaf !!
Mam prośbe, ma ktoś może kawałek Fuzja - Definicja JKP?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)