-//-
-
-
Europejski futbol [temat zbiorczy]
ehhh.......brak słów :(
przynajmniej się okazało jak izrael pasuje do Europy. Mistrz, miernego kraju europejskiego gromi mistrza i zdobywcę pucharu izraela. Dla mnie bomba.
Teraz z innej beczki, czyli gdzie nam polskim druzynom do europy - czyli: "Barca Barca Barca!!!"
choć faktem jest że klubowego reprezentanta kraju mamy, że pożal się Jehowa :(
Ale padake zagrał Beitarek, sprawdziło się to, że kluby z Izraela mocne są tylko na własnych podwórku.
tytus, romek. i a'tomek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> brawo Wisła!
>
> w środę, 6 sierpnia, każdy logicznie myślący
> kibic Polak jest Wiślakiem!!!
powinieneś bana dostać :D
wiselka wygrala ale Maciej Szczesny postawil 5 groszy ze wygra z Barcelona hahahahaha
ja moge postawic nawet 15 ;)
Nie do wiary! Dzisiaj cały dzien składałem biurko, pot lał sie ze mnie, wkurzony juz byłem na maxa bo nie składa sie to wszystko ładnie i na dodatek gts wygrywa... ale nie! Oni strzelali 5 razy. Ehhh... baaardzo wk.....ny
Jak widać p otym meczu, futbol azjatycki stoi na dużo niższym poziomie...
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
a j.... ich pies :)
SaNtO Napisał(a):
> zobaczymy kto w tym sezonie bedzie rządził w
> Anligii ;]
>
> haec habui dicere
> --------------------------------------------------
> ------------
> facile est enim tenores adhuc animos componere,
> difficulter reciduntur vitia, quae nobiscum
> creverunt
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
TOTTENHAM HOTSPUR!!! Będzie rządził :)
Karvin Napisał(a):
> Z dedykacją dla Santo
>
>
>
>
Chciałbym, aby cały świat kochał Chelsea, podobnie jak ma to miejsce z Barceloną czy Manchesterem United - deklaruje brazylijski trener.
To dla mnie zaskoczenie, kiedy ludzie twierdzą, że Chelsea nie jest popularna, zwłaszcza po pobycie w Chinach, kiedy ludzi płakali na nasz widok i krzyczeli, jak bardzo nas kochają. To duża niespodzianka, że klub nie jest lubiany w Anglii - wyjaśnia Scolari.
W Rosji czy Malezji, jest pod tym kątem lepiej, choć w Brazylii czy w Ameryce Południowej obecnie jeszcze nie. Chelsea jest klubem, którego nazwa wciąż rośnie. Jestem pewnien, że grono kibiców z całego świata zwiększy się, kiedy sięgniemy po jeden czy dwa wielkie trofea - ciągnie Brazylijczyk.
Może nie będzie to na wzór Realu Madryt, Manchesteru czy Milanu z uwagi na fakt, że historia Chelsea jest nieco odmienna od wspomnianych klubów, a nie da jej się napisać w dwa, trzy bądź dziesięć lat. Może więc dopiero za 20 czy 50 lat, Chelsea będzie na poziomie wymienionych przeze mnie klubw - kńczy Scolari.
------------
tak to brzmiało, nie chodzi więc o wyniki sportowe tylko o popularność na całym świecie
[quote]Orlen będzie sponsorował trzy kluby Bundesligi
Niemiecka spółka koncernu naftowego z Płocka będzie sponsorować trzy kluby Bundesligi. Hertha Berlin, Bayer Leverkusen i HSV Hamburg będą reklamowały sieć stacji benzynowych Star
http://www.sport.pl/pilka/1,65081,5565504,Orlen_bedzie_sponsorowal_trzy_kluby_Bundesligi.html[/quote]
liga francuska rozpoczęła sezon
Auxerre prowdzi z Nantes 1:0, bramkę strzelił Jeleń :)
Marsylia prowadzi w Rennes 3:1 :) :) :)
no i ch.j! :(
skończyło się 4:4
K.RWA MAĆ! IDĘ SPAĆ!
Napisze krótko BARCELONA BARCELONA!!!
FC Barcelona Més Que Un Club !
Viva Barca!!
Sensacyjnie zakończył się mecz 3. rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów pomiędzy Anorthosisem Famagusta i Olympiakosem Pierus. Mistrzowie Cypru wygrali aż 3:0!
Pierwszego gola zdobył Torosidis i było to trafienie samobójcze, a w 19 minucie na listę strzelców wpisał się Łukasz Sosin. A w 87. min wynik ustalił Laban. W poprzedniej rundzie Anorthosis wyeliminował Rapid Wiedeń.
Do ogromnej niespodzianki doszło w meczu w Moskwie, gdzie Spartak przegrał z Dynamem Kijów aż 1:4. Tymczasem wiele na to wskazuje, że do Ligi MIstrzów awansuje BATE Borysow. Białorusini, którzy w poprzedniej rundzie wyeliminowali Anderlecht Bruksela wygrali 1:0 z Levskim w Sofii.
Bliski awansu jest też zespół Marka Saganowskiego - AaB Aalborg. Mistrz Danii w pierwszym spotkaniu pokonał kowno 2:0. Polak dostał żółtą kartkę.
wtorek, 12. 8.
Fiorentina - Slavia Praga 2:0 (1:0).
środa, 13. 8.
Spartak Moskwa - Dynamo Kijów 1:4 (1:2)
Szachtar Donieck - Dinamo Zagrzeb 2:0 (2:0)
Lewski Sofia - BATE Borysów (Białoruś) 0:1 (0:0)
Anorthosis Famagusta - Olympiakos Pireus 3:0 (2:0)
Galatasaray Stambuł - Steaua Bukareszt 2:2 (1:2)
Aalborg BK (Dania) - FBK Kowno 2:0 (0:0)
Schalke 04 Gelsenkirchen - Atletico Madryt 1:0 (1:0)
Sparta Praga - Panathinaikos Ateny 1:2 (1:1)
Juventus Turyn - Artmedia Petrżałka 4:0 (3:0)
Brann Bergen (Norwegia) - Olympique Marsylia 0:1 (0:1)
Twente Enschede - Arsenal Londyn 0:2 (0:0)
Partizan Belgrad - Fenerbahce Stambuł 2:2 (2:1)
Standard Liege - Liverpool FC 0:0
Vitoria Guimaraes - FC Basel 0:0
FC Barcelona - Wisła Kraków 4:0 (2:0)
Najwazniejsze że Juve wraca do LM i namiesza oj namiesza :)
"Najwazniejsze że Juve wraca do LM i namiesza oj namiesza"
jak ma namieszać tak jak we włoskiej lidze, to wolałbym, żeby się nie mieszał w ogóle.
Marsylia 1:0 na wyjeździe z Brann :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)