Widzę, że zmienia się w Cracovii rola "kibiców"! Zamiast pomagać - szkodzą!
Nie piszę tego by rozpoczynać dyskusji kto bardziej Markowi szkodzi trener wystawiając Go na pozycji, która Mu wybitnie "nie leży", czy "kibice" intonujący obraźliwe przyśpiewki na wiejską nutę.
Koniec w tym temacie-bez odbioru!!!
-
-
Marek Wasiluk- żegnamy
Nie wierzę aby gracz z U-21 był tak strasznie słaby.
Oglądam Polczaka, Dudzica, Krzywickiego. Oni nie sa słabi.
Myśle Wasyluk ma jakiś problem , zdrowotny/psychiczny/emocjonalny?
Trzeba dać mu czas. Wy potraficie tylko wdeptać w ziemie chłopaka ,który pierwszy raz z prowincji w szeroki świat pojechał.
Trawa i pilki sa takie same jak w Bialymstoku. Czyli dla Marka za wysoka i gesta,a pilka kwadratowa i sie nie toczy.
mozeby Majewski swoja kase inwestowal?
Wasiluk z racji swoich warunków nie nadaje się do gry na boku pomocy. Mam też wątpliwości czy powinien grać na lewej obronie, gdzie przy systemie 4-4-2 potrzebny jest raczej zawodnik pokroju Kuliga. Wyobraźmy sobie np Kazka Węgrzyna biegającego jako boczny pomocnik czy obrońca. Jedynym miejscem na boisku dla niego to środek obrony i tam powinien być wystawiany. Majewski wyrządza mu wielką krzywdę wystawiając na pozycji do której nie ma kompletnie predyspozycji. Przyznam się ,że nie widziałem jeszcze w żadnym meczu, aby zawodnik mierzący 2 m grał na boku pomocy czy obrony. Na zachodzie zawodnicy o takich gabarytach grają na środku obrony, albo jako napastnicy.
Zac
nie widziałeś bo zadna druzyna na świecie nie ma za trenera idioty poza nami.
Tim Borowski - wg roznych zrodel 194 - 195.
Marek Wasiluk - wg roznych zrodel 196 - 197.
Tima Borowskiego widziałem, ale grającego głównie w środku i tu się jeszcze można zgodzić ale trzeba mieć podobną koordynację ruchową i predyspozycje szybkościowe. Można tu jeszcze podać przykład Trzeciakiewicza, który kiedyś tam w Koronie chyba biegał po lewej stronie, ale to są wyjątki, natomiast Wasiluk jak każdy widzi takim wyjątkiem być nie może. Jeżeli ma grać to na pewno nie na lewej pomocy.
Trochę ZROZUMIENIA drodzy Kibice!!!
Nie dość, że niedawno zawitał do Krakowa, to od samego startu nałożona była na niego OGROMNA PRESJA związana z pieniędzmi, jakie zainwestował w niego Nasz klub! Przecież, to nie Marek wyłożył za siebie te 800 tys, zł! Poza tym widać, że nie jest dobrze przygotowany fizycznie do sezonu (zresztą jak ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ NASZYCH PIŁKARZY!), a to już wina nie do końca leży po jego stronie! Po trzecie ten chłopak ma 20-21 lat, nie jest to stary i doświadczony wyjadacz ligowy!
Procesy aklimatyzacji zawodników w klubach czasami trwają miesiącami, a taki negatywny doping z trybun i w mediach napewno nie zadziała na niego POZYTYWNIE!!
Okażcie troche zrozumienia.
I niech nie zadziala, bo koles nie ma zielonego pojecia o grze w pilke ... blaka sie po boisku, nie umie kopnac pilki prosto przed siebie, a juz do boku to w ogole himalaje dla niego.
Tu nie chodzi o aklimatyzacje, on sie nei nadaje na pilkarza.
ja widziałem kilka jego występów w jagielloni, tam ustawiany był na lewej obronie lub w środku obrony i spisywał się NAPRAWDĘ przyzwoicie! Oczywiście zwróciłem na niego uwagę z racji warunków fizycznych, ale i piłkarsko zapowiadał się nieźle. Nie wiem dlaczego tak nagle zatracił to wszystko. Może potrzeba czasu? Może po lawinie krytyki ma tak splątane nogi i poprostu przestał w siebie wierzyć?
Przed lawiną krytyki też miał splątane nogi :) Na treningach ma splątane nogi :)
mknacylopez-nienadaje się na piłkarza i pewnie dlatego od lat powoływany jest do reprezentacji juniorskich i młodzieżowych Polski! Więcej wyrozumiałości! Ten chłopak ma dopiero 20 lat!
wiesz co lopez, przyj...eś sie do Wasiluka jak SaNto do Nowaka, dajże mu chłopie czasu , przy kretynie trenerze napewno nic z niego nie bedzie , trzeba czekac na trenera a nie kretyna
Całe szczęście bo już myślałem ,że wszyscy poszaleli.
Zebrali się sfrustrowani "genialną" grą drużyny feldfebla Majewskiego i dawaj niszczyć chłopaka.
Zmiana Klubu, zmiana wsi na miasto , zmiana środowiska a feldfebel dał mu rozkaz ciągnąć grę po skrzydle czego nie umie. Dajcie Białostockiej tyczce choć jedną runde czasu!!!!!
> nienadaje się na piłkarza i pewnie dlatego od lat powoływany jest do reprezentacji
> juniorskich i młodzieżowych Polski!
Jest pewnie powolywany ze wzgledu na wzrost, tak jak Krzywicki.
Ty się Pasiasty Krzywego nie czepiaj bo nie widziałeś chyba jeszcze co umie ...Moim zdaniem(o ile nie zniszczą go kontuzje) to będzie następny po Polczaku reprezentant Polski ściągnięty przez Majewe ...
Ten facet naprawdę umie grać w piłkę!
Khalid a gdzie miales okazje zobaczyc, co potrafi Krzywicki?
Opinie którą to wpisałem wygłosiłem publicznie zaraz po meczu z Białorusinami (tak tak po tym gdzie nasze słabo obserwująca grę, za to zawsze chętna do szyderstw "loża szyderców" wydrwiła chłopaka:D )
Był to najlepszy od niepamiętnych czasów debiut ofensywnego zawodnika w Pasach. Dopóki nie rozwalił pachwiny to "chodził", walczył , strzelał , podawał. Jeżeli poprawnie rozwiniemy talenty Witkowskiego , Krzywego , Dudzica, Snadnego to za sezon dwa na dobrę parę lat zapomnimy o problemach z napastnikami (byle tylko Stefan wreszcie "zauważył" ,że napastnicy muszą mieć za plecami choć jednego pomocnika który choć ze 4-5 razy na mecz otworzy dobrym podaniem droge do bramki)
Wg koncepcji trenejro, takie zadania mają orońcy:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)