Wiadomo już ,że na przełomie czerwca i lipca lecą nasi do USA gdzie mamy sparing z jakimiś meksykanami. Poszukujemy drugiego sparingpartnera.
Po powrocie prawie zaraz wyjazd na obóz. Bardzo możliwe ,że do Czech albo na Słowacje (super by było bo pojeździlibyśmy na sparingi , które można w tych cywilizowanych piwnie krajach z butelką Rahahasta chłodnego a zacnego w ręku oglądać :D - kiedy tak u nas??? - już chyba nawet w Wodzisłąwiu wyszynk stadionowy "zamkli" )
-
-
Przygotowania do nowego sezonu - 2008/2009 . Sparingi, obozy , treningi (nie transfery!!!)
co to Rahahast? :D Takiego piwa jeszcze nie piłem ;)
jeszcze z tego co mowil Stefan na konferencji to w tym tygodniu ma byc jakis test mecz.
Słyszałem że jutro ma byc sparing, też jestem ciekaw bliższych inforamcji...
janczer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> co to Rahahast? Takiego piwa jeszcze nie piłem
Koledze pewnie chodziło o bardzo dobre czeskie piwo Radegast ;)
A co do sparingów to w wywiadzie dla wyborczej Majewski mówił:
[i]Po powrocie do Polski zawodników czeka obóz przygotowawczy na Słowacji lub w Czechach. - Nie wybraliśmy Turcji, Cypru ani Niemiec, bo mamy zakontraktowanych bardzo wymagających sparingpartnerów - tłumaczył szkoleniowiec. Na razie znany jest tylko jeden z nich, w drodze na zgrupowanie Cracovia zagra ze słowackim Rużomberkiem.[/i]
Rużomberk to jeden z lepszych klubów Słowacji
Myślę (czasem się zdarza), że w sezonie 2008/09 będziemy grać o miejsca 4 - 6. Premie - za miejsce od 6. wzwyż. Być może z jeszcze większym naciskiem na Puchar Polski... ale: finał OK, choć nie trzeba go zdobyć
Dlatego:
- bramkarze: Cabaj, Olszewski i jeden z młodych "do ogrywania się" lub choćby poczucia presji, atmosfery (np. puchary wewnętrzne)
- obrońcy: Kulig (walka o niego powina być), Tupalski, Polczak, Urbański + Radwański (spełniający trochę rolę podobną do Olszewskiego), Karwan (chyba, że odejdzie ?) + 1 nowy na lewą + ogrywanie Uszalewskiego i ewnetualnie Łuczaka
- pomocnicy: Nowak, Kłus, Baran, Pawlusiński, Kostrubała + 1-2 nowych i... Arpad (na dwoje babka wróżyła ale raczej na nie), danie szansy Karczowi lub Szlęzakowi
- napastnicy: Witkowski, Dudzic, Moskała (ostatnia szansa) + 2 nowych
Pożegnania: być może Karwan, być może Majoros, Bojarski, Szwajdych, Gregorek, Szczoczarz + Trzech już pożegnanych
Wypożyczenia: któryś z młodych bramkarzy, Baliga, Jeleń.
Młoda Ekstraklasa: kuźnią, z której być może 1-2 nazwiska wiosną 2009 wypłyną
UWAGA: To nie są w 100% moje poglądy, to moje poglądy zweryfikowane choćby dzisiejszymi artykułami i wywadami.
TD z tym Łuczakiem to zartujesz oczywiscie :>
pozatym jak to Majewski powiedzial zeby ktos przyszedl to ktos musi odejsc.
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> - pomocnicy: Nowak, Kłus, Nowak, Pawlusiński,
Fajnie że 2 Nowaków mamy w składzie :)
Co do Majorosa to powinien zostać i właśnie za Nowaka grać w 1 składzie. Pozatym Pawlusinski gra słabo, a Bojar nie powinien odejść, ale to juz niestety przesądzone :(
zedytowane... KKK, Miszczu... polecam lekturę dzisiejszego DP i wywiad
Uroczystym obiadem w "Wierzynku" piłkarze Cracovii zakończyli wiosnę, teraz zaś mają urlopy. Bardzo długie, bo trwające ponad miesiąc.
Na pierwszych zajęciach przed nowym sezonem zawodnicy pojawią się 16 czerwca. Trener też wyjeżdża na kilka dni do Niemiec na ślub córki. 21 VI Cracovia zagra mecz kontrolny - może być on podwójny, a w następnym tygodniu być może kolejną grę. Na przełomie czerwca i lipca zespół wyjedzie na kilka dni do USA.
- Pojedziemy na co najmniej sześć dni i wtedy będzie jeden mecz - mówi trener Majewski. - Albo wydłużymy ten pobyt i wtedy zagramy dwa spotkania. Wiadomo, że Cracovia zmierzy się z meksykańskim zespołem Cruz Azul. Spotkanie planowane jest na 5 VII.
"Pasy" mają wyjechać też na obóz przygotowawczy w (9 - 19 VII), ale miejsce nie jest jeszcze znane. Zależy to od doboru rywali. W grę wchodzą następujące kraje: Słowacja, Czechy, Słowenia, Austria bądź Węgry, nie będą to Niemcy.
- Zależy mi na grze z mocnymi przeciwnikami, bo tylko od takich możemy się czegoś nauczyć - twierdzi Majewski. - Czy będą to tak mocni rywale jak podczas zgrupowania na Cyprze - Crvena Zvezda czy Szachtar ? Trudno powiedzieć. To zgrupowanie organizuje nam ten sam menedżer, który załatwiał nam Cypr.
W drodze na ten obóz Cracovia ma zagrać ze słowackim I-ligowcem - Rużemberokiem. Po powrocie do kraju być może będzie jeszcze jeden mecz. Początek nowego sezonu zaplanowany jest na 26 lipca.
Nie wszyscy piłkarze mogą już odpoczywać. W najbliższy weekend kończy rozgrywki Młoda Ekstraklasa i ktoś z kadry I drużyny zostanie powołany na ten mecz. Do 24 V muszą być w treningu piłkarze powołani na mecz młodzieżówek Polski i Słowacji. Spotkanie zostanie rozegrane w Nowym Sączu, a powołania na nie dostali: Karol Kostrubała, Piotr Polczak i Bartłomiej Dudzic.
Z kolei 20 maja w Krakowie zaplanowana jest gra kontrolna pomiędzy zawodnikami występującymi w Młodej Ekstraklasie, a drużyną złożoną z piłkarzy 20 - 22-letnich, którzy zostaną zaproszeni do Krakowa na testy.
Jacek Żukowski - POLSKA Gazeta Krakowska
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cruz_Azul
Jelen? Jelen to juz powinien grac ogony w OE. Ale nie, lepiej sie sprawdza grzejac lawke dla wrazliwej d... Zalewskiego.
A co z Gizą? Kupi go Legia czy nie kupi:)? A jak nie to czy SM da mu szanse?
Gizmo do odstrzału!!!szkoda!!!
sparingi,obozy treningi i w nawiasie (NIE TRANSFERY) ;-)
ale nic się nie dzieje na razie
wszyscy na urlopach, albo na balangach weselnych i to podwójnych, nic tylko pozazdrościc :P .... a!! nasza młodzież gra coś tam w sączu!! niedaleko w sumie, warto by się kopnąć i zobaczyć sparing posezonowy naszej nadziei!!!!
Piłkarze Cracovii mają już wolne, ale trenerzy i działacze jeszcze nie, bo planują okres przygotowawczy do nowego sezonu. Wiadomo już, że pod koniec czerwca drużyna poleci do Chicago, gdzie 5 lipca zagra z meksykańskim zespołem Cruz Azul.
Jest problem z drugim wyjazdem - ważniejszym, bo na obóz. Cracovia zarezerwowała ośrodki w Słowenii i na Słowacji, ale niewykluczone, że wszystko skończy się zgrupowaniem w Polsce.
Dlaczego? Bo po ostatniej eskapadzie do USA zawodnicy przez tydzień dochodzili do siebie. Musieli się przestawiać na inny rytm dnia i ich wydolność spadła. Gdyby więc tuż po jednym dalekim wypadzie Cracovia zrobiła następny, organizmy piłkarzy mogłyby zaprotestować.
A nie ulega wątpliwości, że letni obóz jest potrzebny. Zimą Pasy pojechały na Cypr i zbudowały tam formę, dzięki której zdobyły 23 punkty w 13 meczach. Oby w przyszłym sezonie było jeszcze lepiej!
MARO - Fakt
> Jest problem z drugim wyjazdem - ważniejszym, bo
> na obóz. Cracovia zarezerwowała ośrodki w
> Słowenii i na Słowacji, ale niewykluczone, że
> wszystko skończy się zgrupowaniem w Polsce.
>
> Dlaczego? Bo po ostatniej eskapadzie do USA
> zawodnicy przez tydzień dochodzili do siebie.
> Musieli się przestawiać na inny rytm dnia i ich
> wydolność spadła. Gdyby więc tuż po jednym
> dalekim wypadzie Cracovia zrobiła następny,
> organizmy piłkarzy mogłyby zaprotestować.
Rozumiem, że USA nie otrzymują komunikacji lotniczej ze Słowacją i Słowenią bądź też kraje te leżą dużo dalej od Chicago niż Polska?
http://dos.cruz-azul.com.mx/gallery2/main.php galerie z oficjalnej Cruz Azul.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)