[img]http://www.bingopoland.pl/bingo.jpg[/img]
Zagraj w legendarną grę Bingo znaną na całym świecie. Teraz także w Krakowie. Wygraj szybciej i łatwiej niż w Lotto!
Zapraszamy!
Kraków, ul. Grodzka 43
Dowiedz się więcej na http://www.bingopoland.pl - na stronie również GRA poglądowa!
--
Ogłoszenie zostało zamieszczone zgodnie z Regulaminem w odpowiednim do tego celu dziale. Uprzejmie prosimy o nie komentowanie wiadomości w tym miejscu. Dziękujemy.
-
-
Zagraj w Bingo w Krakowie!
Eeee tam, bingo to bylo! Na Zwierzynieckiej, obok myjni samochodowej... Od tego czasu juz nie ma doprych klimatow w Kraku...
jak byłem w przedszkolu, to grałem w ringo - to całe bingo to jakaś podróba tego musi być ;)
Jaki były związki Cracovii z halą na Zwierzynieckiej? Piłkarki tam grały? I czyja to była hala?
FA - pilkarki graly. Ale wiecej nie pamietam... Masz pewnie komplet info, wiec zapodawaj i sie nie draznij;-)
Twixxx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Eeee tam, bingo to bylo! Na Zwierzynieckiej, obok
> myjni samochodowej... Od tego czasu juz nie ma
> doprych klimatow w Kraku...
>
> Tata TWIXXX - 20.10.1975
> NORBERT - 10.04.2006
> Najlepsze pasiaste wychowanie: CRACOVIA-Dabie!
>
>
Oj był klimat :)
Jak się weszło to trudno było coś zobaczyć przez kłęby dymu ;)
Twixxx Napisał(a):
> FA - pilkarki graly. Ale wiecej nie pamietam...
> Masz pewnie komplet info, wiec zapodawaj i sie nie
> draznij;-)
Kiedy ja naprawdę nie wiem. Wbrew pozorom ja mało wiem. Nie dalej jak półtora roku temu na tym forum pytałem czy Pasy grały w jakiś rozgrywkach przed MG 1913.
TD chyba kiedyś napisał, ze chodził tam na mecze, tak mi utkwiło. Ponawiam pytanie, może ktoś wie czyja to hala była i jakie ma związki z Cracovią?
100 % pewności nie mam, ale na Zwierzynieckiej to była chyba hala...Wawelu
Tak to była stara hala Wawelu. Byłem tam kiedyś nawet na turnieju Barbakanu w szpadzie.
Khalidzie - to Ty jeszcze wtedy nie chodziłeś na mecze piłki ręcznej?
Wchodziło się "od podwórka", czyli bocznym wejściem; cóż za przeżycie przechodzić tuż przy szatniach Zawodniczek, stać niemal na linii autowej. Jakoś tak utkwiło mi, że czasem (w niedziele) o 10.00 Zwierzyniecka a o 12.00 Józefa Kałuży :):):)
Dzięki. To Wawel ją sprzedał na bingo?
Od kiedy ulica Józefa Kałuży jest ulicą Józefa Kałuży?
Z konkursu/ów FA się wypisuję (choć wiem) :):):) A może jakiś quiz ogłosisz?
Natomiast ważne jest, by i na oficjalnej stronie, i w każdym innym miejscu podawać pełną nazwę ulicy, czyli to nie jest "na kałuży", ani "kałuży"... Tylko Józefa Kałuży.
Nie chodzi o poprawność językową... ulica Chrobrego to wiadomo, Lea to wiadomo, Batorego to wiadomo... natomiast chodzi o tę "dwuznaczność" : "kałuży" a "Józefa Kałuży".
FA - chyba przyznasz rację?
tacy dwaj Napisał(a):
> Z konkursu/ów FA się wypisuję (choć wiem) A
> może jakiś quiz ogłosisz?
Jaki? Na czym polegałby?
W nagrodę mogę ufundować piwo Fortuna. :)
Pytanie pierwsze jaki był adres stadionu zanim wybudowano ulicę Józefa Kałuży? Puszkina? Puszkina ile?
> Natomiast ważne jest, by i na oficjalnej stronie,
> i w każdym innym miejscu podawać pełną nazwę
> ulicy, czyli to nie jest "na kałuży", ani
> "kałuży"... Tylko Józefa Kałuży.
> Nie chodzi o poprawność językową... ulica
> Chrobrego to wiadomo, Lea to wiadomo, Batorego to
> wiadomo... natomiast chodzi o tę "dwuznaczność"
> : "kałuży" a "Józefa Kałuży".
> FA - chyba przyznasz rację?
Na pewno masz rację.
Chciałem sobie skrobnąć artykulik "ulica Józefa Kałuży" na WikiPasach, no ale skoro nie pomożesz to lipa. Może za 20 lat do tego dojdę. :(
masz priva
W zwiazku z zapytaniem Fortarta:
ulice Jozefa Kaluzy wytyczono na poczatku lat 70-tych a nazwe nadano jej w roku 1977.
("Nazwy ulic Krakowa" Elżbieta Supranowicz, PAN, Kraków 1995.)
27 dni później
Dzięki Wacku, ale coś nie gra. Jest na planie miasta z 1972.
http://ckmedia.pl/~jankomuzykant/r/1972a.png
Bingo jest dalej obecne na Zwierzynieckiej, tylko ze po drugiej stronie.
Nie kumam tylko czemu w Hyde Parku ostala sie chamska, komercyjna reklama zupelnie nie zwiazana z Cracovia, a watki kokietujace plec piekna sa zamykane ? :/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)