Zbychu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mi to jest obojętne gdzie będą grać.
> Najważniejszy jest stadion i jeśli wszystko
> ruszy zgodnie z Majchrowskiego planem, to jestem
> gotów chodzić na zWisłe......
o którym planie mówisz? o tym wygłoszonym styczniu:
"Chcemy jak najszybciej przystąpić do budowy. Kiedy mogłaby ona ruszyć? Pierwszą kwestią jest ogłoszenie przetargu na przesunięcie murawy i budowę stadionu, może zrobi to jedna firma, możenie.Przesunięcie murawy odbyłoby się już w lipcu, a budowa rozpoczęła w jesieni."
czy o tym wczorajszym:
"Inwestycja potrwa do dwóch lat, jeżeli stadion będzie budowany w całości, a nie fragmentami jak na Wiśle. Będziemy szli chyba w tym kierunku, ponieważ to przyspieszy inwestycję i obniży koszty".
"Do końca tego roku ma być gotowa dokumentacja projektowa wraz z pozwoleniem na budowę i zostanie ogłoszony przetarg, tak aby rozpocząć budowę na początku roku przyszłego. Zakończenie inwestycji przewiduje się najpóźniej na 30 lipca 2011 r."
No właśnie widzę to przyspieszenie, 3 miesiące minęły, a rozpoczęcie zgrabnie przesuwa się o następne 8-9. Po raz kolejny to samo zagranie Majchrowskiego. Ciekawy jestem o ile przyspieszy całą przebudowę ten brak etapowania.
-
-
Stadion Cracovii zamknięty na 2 lata!
a jaką pojemność ma obecnie stadion Garbarni ? mi się marzy to miejsce na czas przeprowadzki i wcale nie jest to jakaś kosmiczna wizja....
moze odrazu KKS Prokocim ???
o super, w parku jerzmanowskich w sloneczku z checia bym posiedzial.
Z tego co znalazłem w sieci to stadion Garbarni ma pojemność około 5 tysięcy.
Hahaha ...
położenie stadionu Garbarni jest bardzo dobre , nieporównanie lepsze od Hutnika , 5000 pojemności podczas przebudowy wystarczy , kwestia murawy i oświetlenia jest problemem i tu i tam , nie wiem czy dałoby się przenieść Nasze maszty oświetleniowe na Garbarnię - znów komuś by coś zasłoniło...., na pewno na Hutniku tego zrobić się nie da , kilkanaście lat temu jak HKS zagrał w pucharze uefa była mowa o montażu oświetlenia , i ze względu na klasztor w Mogile sprawa upadła i nie ma możliwości przeniesienia Naszego oświetlenia tam
Na Garbarni zdaje sie jest murawa w złym stanie, a stadion wygląda jakby się miał zawalić. Tam to jeszcze jakies 2 lata temu przyjeżdzalismy rowerami i graliśmy z kolegami w piłke :D
Może już przestańcie gdybać i czekajcie na oficjalną informacje co?jak?i gdzie? :)
Wy tu gadu-dagu, a "Glos Mlodego Pokolenia" na Clepardii oświetlenie juz montuje :-)
Żadnego grania poza Krakowem.... No w ostateczności w Zabierzowie... Ile wtedy przyszłoby ludzi ? 1000 ? 1500 ? Bez dopingu, to i wyniki marne by były...
Na wiśle też odpada.
HUTNIK albo Garbarnia...
jak w Krakowie to tylko na stadionie miejskim.
To taka sama nasza własność jak wszystkich innych Krakowian i mamy takie samo prawo wypozyczać ten stadion na mecze.
[zreszta dokładnie tak samo wyglada sytuacja z naszym stadionem. Każdy inny Klub w Krakowie będzie miał prawo go na mecz wynająć]
Nie będzie to przyjemne doświadczenie ale innego wyjścia nie ma.
Tylko jak zamontuje sie krzeselka na Garbarni to pojemnosc stadionu zmniejszy sie do ... 1 tysiaca?
O ile dobrze wiem, to stadion wisły odpada ponieważ w przyszłym roku w związku z budową trybun nie beda tam grali i sami szukają stadionu. W grę wchodzi tylko Hutnik, poniewaz tam, jak i naCracovi maja odbywać się treningi Euro a miasto już daje 40 milionów na murawę i na co tam jeszcze potrzeba
Jeszcze jest korupcja ..jak nam coś walną, to spoko stadion Hutnika się nada ;-(
m8k Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wy tu gadu-dagu, a "Glos Mlodego Pokolenia" na
> Clepardii oświetlenie juz montuje :-)
oświetlenie juz jest, krzesłka również, trybuna kryta pod dachem z miejscami stojącymi za bramką(dobre miejsce na młyn) tylko problem z murawą ;)
Spoko. Nic nam nie walną....
może ktoś z uprawnieniami poprawić tą literówkę w temacie w nazwie naszej drużyny bo strasznie w oczy razi!
Historycznie rzecz ujmujac
to wlasnie stadion na reymonta
najczesciej goscil Cracovie
kiedy (z roznych powodow) nie moglismy grac u siebie
FortArt pliss moze jakies zestawienie
naszego bilansu na reymonta w roli gospodarza ;)
tzw. ZA i PRZECIW jest sporo
ale na szybkosci przytocze w mojej opinii wazny argument ZA
oni nas tam nie chcą...
a wiec zrobia wszystko zebysmy sie od nich jak najszybciej wyniesli
a wiec nie zrobia niczego zeby zatrzymac lub opozniac prace na Kaluzy
prosze pamietac ze w calym Krakowie jest sporo mętów typu prok. Skała
ktorzy tylko czekaja na poczatek prac przy Kałuży
zeby wtedy składac protesty odwołania skargi
czekaja aby kiedy budowa juz ruszy
zeby ja rozpiżyć spowolnic przewlec a najlepiej zatrzymac
Spojrzcie na nasze potencjalne granie na reymonta w ten sposob
Bedac tam zaszachujemy oszolomow skałopodobnych
To bedzie cos na kształt okupacji
ktora potrwa do czasu wybudowania naszego El Paso ;)
Na Clepardii? Moze byc, blok dalej i jestem na meczu :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)