To wg mnie leżało w gestii samego Kuliga i Kucharskiego, który jest jego menadżerem.
-
-
Przemysław Kulig Superstar
Ja p...olę.... "Ręce opadają".
Bambusfeld Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no pieknie..kto jest odpowiedzialny za takie
> rzeczy? ja bym kopnal w dupe tego, co powinien sie
> odwolac a tego nie zrobil. (jelsi nie zrobil)
Hehe to ja prosze o zdjęcia na forum jak będziesz Kuliga w d... kopał. :D
Natomiast dziwne ,że Klub go do tego nie nakłonił ...
pewnie nie wiemy wszystkiego.
Michał Łabędzki i Toni Golem także nie wrócą do Górnika Łęczna
Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu uznał odwołania Michała Łabędzkiego oraz Toniego Golema. Ich wnioski o rozwiązanie kontraktów ze zdegradowanym z ekstraklasy za korupcję Górnikiem Łęczna okazały się słuszne.
Wcześniej Związkowy Trybunał Piłkarski nakazał zawodnikom wrócić 1 lipca do Łęcznej.
Wczoraj Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy PKOl uwzględnił także odwołania Tomasza Midzierskiego i Przemysława Tytonia.
źródło: własne / Przegląd Sportowy
Kurczaki wygląda ,ze Kulig był "za darmo" na zasięg jednego odwołania. Ale może to ułatwi negocjacje z Łęczną.
To wszystko sprawka Kucharskiego.
Bylby nasz , a menagerowi nic by nie skapnelo.
Ja bym w tej chwili kupil takiego Lewczuka, jezeli jest prawym obronca i Kucharski zostalby na lodzie.
Ale Przemka tez szkoda.
Zastanawiam się czy nasi działacze nie mogli po prostu nakazać (lub jakoś nakłonić)Kuligowi złożenia odwołania...
Rozumiem, że teraz już nie ma szans na złożenie odwołania? No bo skoro wszyscy będący w identycznej sytuacji wygrywają, to powinno być to wręcz rozpatrywane z urzędu.
Wiem, dura lex sed lex, ale może jest jeszcze jakaś szansa powalczyć, w końcu żyjemy w państwie bezprawia, a w PZPNie nie takie sprawy odkręcano....
13 dni później
Stwierdziłam, że owy post bedzie bardziej pasował do tego wątku, więc:
Sprawa Kuliga od dłuższego czasu napawa Nas wieloma niewiadomymi. Chyba każdy z Szanownych Forumowiczów pragnie zobaczyć Pana Przemka w Pasiastej koszulce po 1 lipca. Jak narazie ta data oznacza dla nas, iz pan Kulig tego dnia ma się zjawić w miejsko-wiejskiej gminie Łęczna. Poza tym nie mamy wystarczających informacji co do odwołania, którego pozytywne rozpatrzenie byłoby ocaleniem części budżetu, jaką trzeba potencjalnie zainwestować w samą obecnosc Pana Kuliga jesienią przy ul. Kałuży. Niewątpiliwie w tej kwestii znaczący jest fakt, iz całokształt umiejetności prezentowanych przez tego zawodnika w zeszłym sezonie jest proporcjonalny do jego aktualnej wartości rynkowej, wiec nie możemy sie dziwić, że Pan Przemek stał się interesującą alternatywą dla wielu klubów, a także dla włodarzy Górnika Łeczna, którzy bezapelacyjnie pragną zbić kolosalną kasę na jego osobie. Uważam, że Przemysław Kulig jest klasowym piłkarzem, pokusze sie o stwierdzenie, że najlepszym ofensywnym obrońcą w Lidze i jego brak zarówno drużynie, jak i kibicom byłoby niezwykle trudno zrekompensować.
Nie pozostaje Nam nic, jak tylko uzbroić się w cierpliwość i liczyc na szcześliwe dla Naszego Klubu rozwiązanie tej niebagatelnej sprawy.
"Do Soligorska leci Przemysław Kulig, choć nie wiadomo, czy w nowym sezonie będzie grał w Cracovii, bowiem zgodnie z werdyktem PZPN ma na pół roku wrócić do Górnika Łęczna. Cracovia prowadzi w tej sprawie intensywne rozmowy z zespołem z Łęcznej. - Nastąpiło zbliżenie stanowisk obu klubów, sprawa zmierza w dobrym kierunku - mówi Majewski"
DP
a w krakowskiej napisano że Górnik zgodził się na wyjazd Przemka z Cracovią na obóz.
i jest to najbardziej rozsądne rozwiązanie dla wszystkich trzech stron; dające szanse na dalsze rozmowy i powodzenie rokowań
wkońcu jakaś dobra wiadomośc
Kulig przedłużył kontrakt!!!
Jeden z najlepszych zawodników rundy wiosennej minionego sezonu Przemysław Kulig przedłużył kontrakt z Cracovią do czerwca 2013 roku! Umowa wejdzie w życie 1 stycznia 2009 roku.
- Odpowiada mi klimat i dobrze się czuję w zespole. Jest on w trakcie przebudowy i myślę, że najlepsze lata jeszcze przed nami. Za niedługo ma też przecież powstać nowy stadion. Nie myślałem o podjęciu innej decyzji - zapewnia Przemysław Kulig.
więcej na stronie głównej -> http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2891&x=0
znakomita wiadomość. Jak Przemek nie wyhamuje i dalej tak będzie nad sobą pracował to można się nawet powołania do kadry spodziewać. Twardy, strzelający bramki boczny obrońca...ilu takich w Polsce?
jeeeest :D wreszcie dobra wiadomosc :P
oby od jesieni :D
No właśnie, bo jeszcze trwają rozmowy z Łęczną co do gry do stycznia 2009r. Przemek w planach ma tylko Cracovie z tego co można stwierdzić więc myśle, że wszystko pójdzie po naszej myśli i Łęczna uwzględni wolę Kuliga.
SUPER !!!!! Strasznie się cieszę !!!
INFO MIESIĄCA
STRASZNIE SIE CIESZE :)
Przemo ma ambicje i chce walczyć o kadrę! Znaczy że obiecano mu że z Górnikiem się załatwi! Z tego co czytam na forum, to tubiś czy ten tam tabisz da dupy i Przemo będzie musiał wrócic do Łęcznej!
Ale Przemo nie martw się!!!!! odpoczniesz sobie do stycznia przynajmniej!!!!! Kibice Pasów wynagrodzą Ci tę zniewagę, więc jak tylko będziesz miał wolną chwilkę, to wpadaj do Kraka i pisz na priv! wszystko co zechcesz w zasięgu ręki!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)