uff koniec...czyli jutro mecz o wszystko...
-
-
gdzie można będzie obejrzeć MŚ w Austrii ?
Witam.Mam pytanie czy sport club to pub na ul.Rakowickiej dawne za kulisami,pytam bo chciałbym obejżec gdzieś potyczke z Austia a EFC jest dla mnie jakby pechowy jesli chodzi o mecze hokejowe:-)
No to jak przynosisz pecha to nie oglądaj wogóle. ;)
dzieki za info
Kończy się drugra tercja. Narazie jest masakryczny winik 6:1 dla Austrii :( Na hokej.net tradycynie trwa bluzganie na trenera Rohaczka i Radzika. To by było na tyle.
W sumie wyszło na remis: jedna tercja ich, jedna tercja nasza, jedna remisowa
Zagraliśmy tak jak umiemy.No może na 10 spotkań z Austrią wygralibyśmy 2-3 razy.Tam w jednym landzie jest więcej lodowisk niz u nas w całym kraju.Jaki procent uczniów szkól podstawowych w Polsce umie jeżdzić na łyzwach(o grze w hokeja nie wspomne).Ale dla oszołomów zawsze winny będzie Radzik,Rohacek,Filipiak,Comarch i Cracovia.Kiedys bylismy troche silniejszy bo było więcej klubów,w reprezentacji grano klubowymi piątkami a przede wszystkim kadra miała zgrupowania prawie pół roku i nikt nie p....ł że go bolą plecy.
Faktem jest,nie wiadomo czym kieruje sie Rohaczek powołując kadrę ? Z napastników ledwo bylo widać L.Laszkiewicza,Pasiuta ,Zapałę ,Jarosa .Urbanowicza i Kolusza,a gdzie reszta? młody Dronia czy aby nie za młody na taką imprezę ? wydaje mi się ze ranga go przrosła.Tak bardzo krytykowani nawet przez swoich kibuców Labryga,Piekarski ,B.Piotrowski,Noworyta powołani,przecież to nie wina tylko Radzika ale przede wszystim obrony że w 2 tercji dostaliśmy 5 bramek.Austria poprostu chyba co niektóre gwiazdy sprowadziła na ziemię a w szczególności naszego trenera. Najlepszy dowód na to że cała reprezentacja nadaje się do remontui przebudowy świadczy wybranie Radzika najlepszym graczem naszej druzyny przecież sami wiemy ze jest bramkarzem niepewnym dużo zależy od dnia [grzejący ławę w 3 tercji].Nikt zwłaszcza z napastników nie zauwazony ? Biedny nasz Lesiu myślał ze jeszcze ktoś go zobaczy i porwie za granicę ,a tu klapa,będzie musiał w Polsce pograć mam nadzieję ze jednak zostanie u nas.
A ja tak sobie myślę (może i dość "drastycznie"), że Rohacek powinien przestać trenować Polską reprezentację, a Comarch powinien przestać tę reprezentację sponsorować...
Dość mam tego narzekania i bluzgania (na wiadomym forum) na Rohacka, Radziszewskiego, Filipiaka, Comarch i Cracovię ! I nie chodzi bynajmniej tylko o wczorajszy mecz... choć trzeba przynać, że druga tercja była tragiczna... :((
Pomijam już nawet czy to narzekanie jest słuszne, czy niezasłużone, ale mam już tego dość !
Niech sobie zostanie trenerem kto chce, niech sobie powołuje kogo tam chce (oby się wszystkim grać w reprezentacji chciało !), niech sobie sponsorem zostanie kto chce, niech sobie Prezesem PZHL zostanie kto chce. Tylko niech się już od nas odczepią !
Niech przyjdą inni i niech się wykażą.... Może się im uda (choc mocno w to wątpię), a my musimy się skupić na swoich sprawach (MP. lodowisko, Puchar).
Pzdr.:Leesior
PS. Podkreślam - to tylko moje własne, subiektywne zdanie.
Ja bardzo podobnie mysle jak Leesior!!!Rohaczek powinien sie skupic tylko na odbudowie potęgi hokeja w Cracovii (łacznie z grupami młodzieżowymi )To samo tyczy sie prof.Filipiaka ,taka sobie mysle jakich moglibysmy ogładac swietnych hokeistów z zagranicy moze nawet z czołówki europejskich potęg(Czechy ,Rosja )??????
Popieram, nie można być jednocześnie szkoleniowcem drużyny klubowej i reprezentacji. Poza tym, czy ktoś naprawdę wierzył, iż uda się pokonać Austrię? Nie tym składem i nie z takim podejściem i mentalnością.
Równiez popieram,ale miałem jeszcze w pierwszej tercji nadzieję ze nam się uda,przeciez Austria była zmęczona ciężkim meczem z Kazachami,nie to co my po meczu z najsłabszą Koreą.Niestety Radzik nie miał dnia,napastnicy zapomnieli jak sie strzela a obrona dramat.Lepiej niech Rohacek zajmie się tylko Crcovią i przede wszystkim odbudową hokeja wsród dzieci i młodzieży.
Leesior - w pełni sie zgadzam z Twoim wpisem. Od dawna myślalem dokładnie tak samo jak Ty. Myśle, że np. sponsoring ComArchu / a rok temu było to koło 150 tys. za sezon / mozna przeznaczyć na inne hokejowe cele. Z drugiej zaś strony to są pieniądze Profesora i tylko On ma prawo nimi dysponować reklamując swoja firmę. Powtarzam, wszystkie argumenty traktuję jak swoje. Dziękuję że mnie wyręczyłeś.
Miałem sie jeszcze odnieść do wpisu TVP3, ale napiszę tylko "...tak krawiec kraje jak materii staje..."
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)