Już w sobotę kolejny ważny mecz OE z widzewem na naszym stadionie !!
WSZYSCY NA STADION !!
-
-
CRACOVIA - WIDZEW 1 : 0
Ja licze na jakieś ruszenie, bo i piłkarze jeszcze na wiosne porażki nie mają i nasi hokeiści wczorajszym zwycięstwem też mogą się przyczynić do większej frekwencji. :P
Tak samo jak na Poloni i Górniku w tym roku tak i na meczu z Widzewem będe :)
3 pkt nasze :)
Zapowiada się bardzo ciekawy mecz. Widzew łatwo skóry nie odda. Miejmy nadzieje, że nasi kopacze zagrają jak z Górnikiem i co najważniejsze zdobędą komplet punktów. I oby trybuny się zapełniły, a nie tak jak w meczu z Górnikiem. Jak zobaczyłem pustki na trybunach byłem rozczarowany. Onet czasami ma racje pisząc o naszej frekwencji. Wszyscy na stadion!
We wtorek piłkarze Widzewa po świątecznej przerwie wrócą do treningów. Tego dnia okaże się również, czy kontuzja odniesiona w sobotnim meczu przez Wojciecha Szymanka jest poważna i czy będzie możliwy jego występ przeciwko Cracovii. Piłkarz przejdzie bowiem rezonans magnetyczny kolana i na tej podstawie zostanie postawiona diagnoza. "Mam nadzieję, że to nic poważnego, ale wszystko okaże się po badaniach" - twierdzi piłkarz.
Przypomnijmy, że Szymanek już w 8. minucie sobotniego meczu z Legią został sfaulowany przez Piotr Gizę i musiał opuścić boisko.
http://www.widzewiak.pl/news/show.php?site=1&id=11673
[img]http://www.90minut.pl/logo/dobazy/widzew.gif[/img]
[b]Statystyka[/b]
Ósma to będzie wizyta Widzewa u nas. 3 razy wygraliśmy, 2 przegraliśmy i tyleż razy zremisowaliśmy. W bramkach 15-11.
Największe nasze zwycięstwo nad Widzewem u nas (i w ogóle) to 7-0 odniesione w nieligowych Mistrzostwach Polski w 1948. Na liście naszych rekordowych zwycięstw w oficjalnych meczach wynik ten zajmuje miejsce ... 32-gie.
Największa porażka u nas to 0:4 nie tak dawno w PE - w meczu o nic, który oglądała garstka.
Na liście rekordowych porażek w oficjalnych meczach mecz ten zajmuje 51. miejsce.
http://www.wikipasy.pl/Rekordowe_mecze_w_oficjalnych_rozgrywkach
Równi, równiejsi i ci od Bońka...
http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,5052127.html
Mam nadzieje ze tym razem wpuszcza kibicow widzewa bo zaczyna mi to zapodawać komuną takie traktowanie kibicow nie wpuscili ich na psiarnie jakby u nas tez tak bylo to juz nie maja po co do Krakowa przyjezrdzac ;)
a zawodnicy w artykule wymienieni jako kiszka to ci co mieli do nas przyjść:(
dobrze że wybrali Widzew:) kolejny dowód na znawstwo Rumcajsa:(
Mellechowicz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przypomnijmy, że Szymanek już w 8. minucie
> sobotniego meczu z Legią został sfaulowany przez
> Piotr Gizę i musiał opuścić boisko.
>
> [www.widzewiak.pl]
>
>
No nie, nie przesadzajmy, to akurat pokazali w TVN ekstrakasa...
Tam nei było faulu Gizy (zresztą dfaul nei był odgwizdany), oni się po prostu przypadkowo zderzyli....
mam nadzieje ze bedzie wieksza frekwencja niz na górniku
mobilizowac wszystkich na około do przyjscia na stadion !!
Na Górniku i Polonii B frekwencja nie była zła.Zrobiliśmy wyraźny krok w przód w porównaniu z jesienią.Klub przestał walczyć z kibicami i powoli,powolutko odbudowujemy się kibicowsko.Wiele nam do kompletu na tym stadionie nie brakuje -jakieś 2 tyś (z polonią i ksg było ponad 4 tyś.
Myślę że z widzewem znów zrobimy malutki krok w przód i 5 tyś będzie.Niech każdy pasiak spróbuje ,,odkużyć''innego pasiaka który dawno na ziemi świętej nie był.Ja przyprowadzam 2.I jest szansa że na nowo zostaną zarażeni!!!.Potrzeba nam dobrej gry piłkarzy takiej jak z ksg i dobrego dopingu.
Kompletu lub liczby zbliżonej do 6 tyś spodziewam się na Lechu i Koronie.
Z Polonią Bytom frekwencja nie była zła ok 4500, ale Górnikiem nie było więcej jak 3500.
Kompletu na trybunach nie zapelni sie dobra i ciekawa gra.Komplet zapewnic moga tanie bilety(u Nas najtansze nigdy nie byly),a takze walka o cos,o jakies cele(utzrymanie,oczywiscie najwieksza frekwencje robi walka o puchary czy jak w przypadku gts-u o mistrza).Na meczu z Lechem i Korona zapewne zle nie bedzie.Zgodowiczow napewno zawita po minimum 500.Niewolno jednak popelniac bledow jak dawniej i pakowac Korone czy Lecha do klatki dla przyjezdnych bo w ten sposon napewno nie zostanie stworzona odpowiednia atmosfera.
3,5 tyś z Ksg żarty ,żarty .Wcale nie było mniej luda niż na Polonii B.
Potter bylo mniej.
zeus nie jestem pewien czy cena gra tu role, sa bielty po 10 zl i jakos zbytniego zainteresowania nimi nie ma.
kkk mam inne zdanie a te 3500 z ksg uważam za kiepski żart.Ponad 4 tys na pewno było.Nasz stadion ma 6,5 tys (tyle jest krzesełek).Tyle że u nas na koronie stadionu stoi zawsze sporo luda i za bramką też.A na stojaka to 100 osób wygląda jak malutka grupka.Tak na prawdę nasz stadion ma jakieś 8-9 tyś pojemności.Tyle potrzeba by go zapełnić.6,5 tyś stadionu w żaden sposób nie zapełni.
Dla przypomnienia nasz stadion przed wyburzeniem łuku był zgłaszany na 12 tyś pojemności.Teraz jest 6,5 tyś to się pytam czy ten łuk mieścił 5,5 tyś?.
Frekwencja na Cracovii jest przez pismaków zaniżana non stop.Klub powinien mieć zainstalowane liczniki w kołowrotkach i do tej liczby dodawać 200-300 osób wjeżdzających od strony myjni.Wtedy taka menda jak krokodyl nie siliła by sie na głupie żarty.
Moim zdaniem frekwencja na Polonii i Górniku była porównywalna. Na Polonii było CIUT więcej.
Na Górniku trochę po rozpoczęciu meczu ludzie doszli.
MAM nadzieje,ze bedzie tez miala miejsce prezentacja "świeżo upieczonych" mistrzów w hokeju. przepraszam, Mistrzów przez duże M, bo to wielcy ludzie są !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)