thx :)
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy
wielkie brawa ''młode PASY'' -tak trzymać!
Cracovia - Wisła 3:1
Niech się dorośli piłkarze uczą - tak trzeba grać !
6 dni później
Snadny w Libiążu - udane pociągnięcie by się tam ogrywał, ale 6 juniorów w A-klasowym Nadwiślanie to chyba nie najlepsza forma ogrywania zawodników Cracovii, no chyba że trener Antkiewicz chce tam zrobić filie Cracovii
Geronimo, a możesz coś więcej? :)
Wczoraj gdzieś czytałem, że Dalin Myślenice testował zawodnika z młodej Cracovii. Wie ktoś kogo?
Herostrates21 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wczoraj gdzieś czytałem, że Dalin Myślenice
> testował zawodnika z młodej Cracovii. Wie ktoś
> kogo?
Bartłomieja Filipa.
jak się dowiem nazwisk, to zaraz podam oczywiście
4 dni później
Najważniejsze by ta praca wkładana w młodzież przekładała się na piłkę seniorską. Ilu wychowanków jest dzisiaj w pierwszym składzie pasów?
nie jesteś taki fajny jak myślisz
chlopakzpodgorza Napisał(a):
> Najważniejsze by ta praca wkładana w młodzież
> przekładała się na piłkę seniorską. Ilu
> wychowanków jest dzisiaj w pierwszym składzie
> pasów?
Zgaduję: matura 1998, Krzemionki.
4 dni później
Od niedawna jesteśmy w Cracovii i dziwi nas podejście do treningów w roczniku 99.Trening się zaczyna w 80% niepunktualnie,często bywa,że treningi są odwoływane.Czy 2 razy w tygodniu trening dla chłopców 12-letnich jest wystarczający?A obóz zimowy (miały być 2 sparingi,akwapark i wycieczki) okazał się wielkim niewypałem,dzieci się nudziły.Prawdopodobnie w lutym treningi się nie odbędą.Może dlatego 2 najlepszych chłopaków odeszło do akademii policyjnej.Dlatego nie ma wychowanków w Cracovii,skoro jest takie podejście trenera.
Serce mi pęka jak czytam takie posty. To za komuny było lepiej
stef,
Ponoć treningi w okresie dojrzewania chłopców odbywające się na sztucznych nawierzchniach powinny być nie więcej niż dwa razy na tydzień. Jest to spowodowane ochroną stawów ( głównie skokowych ) - tak ponoć jest, ale ja się nie znam.
Jeśli chodzi o realizację planów na obozie to ponoć trener zapowiadał, że jest to program przewidziany na ok 3 tygodnie i niektóre elementy zostaną pominięte wg sytuacji i jego woli. Część dzieci faktycznie się nudziła, a część wróciła zadowolonych.
Trenerowi urodziło się drugie dziecko dzień przed obozem i obecnie przebywa na urlopie.
Wychowanków w Cracovii i żadnym innym polskim klubie nie ma ze względu na brak systemu szkolenia( a bardzo rozwinięty system działania managerów, rozliczeń itp ), opieki nad nimi od najmłodszych lat, przygotowywania ich do gry np w juniorach i przejścia do seniorów.
Jak widzimy obecnie trudno wogóle będzie o [b]POLAKA[/b] w pierwszej drużynie, a co dopiero o wychowanka :(
Też nad tym ubolewam, ale moim skromnym zdaniem nie jest to winą pojedynczego trenera.
napinacz- Napisał(a):
> Serce mi pęka jak czytam takie posty. To za
> komuny było lepiej
Nie bylo Nam lepiej - wierz mi....wolna amerykanka i tylko dzieki trenerowi Sputo i jego charakterowi byl wyjatek w wynikach...a zapomnial bym jeszcze o Wielkim Malym czlowieku - spoleczniku jakim byl SP. p.Ksiazek. Takiego czlowieka brakuje do nadzoru szkolenia dzieci w obecnych czasach.
Izbik no może głębokiej komuny nie pamiętam, natomiast obozy co pół roku, turnieje w całej Polsce i przede wszystkim duma kiedy ubierałem koszulke w BIAŁO - CZERWONE PASY i nigdy mi się nie zdażyło abym się nudził, a wręcz te 5 lat na Pasach wspominam jako najlepszy czas z mojego "nieletniego" życia :D
Tak stary nie jestem:) pisze o 86/87 roku....
Wy tez mieliscie wyjsciowe koszulki szyte z osobnych paskow i tym okropnie grubym szwem od wewnetrznej strony? Brr - do dzis mam ciarki ...
Glebokiej komuny nie pamietam- nie wiem jak bylo- moze ktos napisze ..
Natomiast pamietam biede - nic nie mozna bylo kupic - dobrych stroji pilkarskich, dresow czy podstawa - korkotrampkow!
Szkolenia tez na bardzo mizernym poziomie ,ze by nie napisac na zerowym...Pozniej zaliczylem pare treningow w Skawince i pare lat treningow w amatorskiej druzynie w Anglii i dopiero zobaczylem jak sie naprawde trenuje!
O taktyce mlodych pilkarzy nie pisze ,bo cos takiego po prostu nie istnialo - a teraz wiem, ze to podstawa tak jak trening techniczny!
Pierwsze moje koszulki były chyba wyciągnięte z jakiejś firmy sprzątającej, albo jakiś dar dla dzieci z trzeciego świata wysłany jeszcze za Lenina :D a kontrast pomiędzy jedną stroną siatki na Cichym kąciku, a drugą był jak mur berliński dzielący zachód ze wschodem europy.
Jak sam wiesz też nie jestem starym zgredem, ale początki w Cracovii czyli rok 1990 tak wyglądał, komuna na każdym kroku, mimo iż w kraju następowały zmiany ustrojowe.
W 1991 jak pojechaliśmy do Francji na turniej to już na pierwszej granicy sb czy ub czy c.h.u.j wie kto wysadził nam trenera (Wojciech Wojciechowski) ale i tak bez naszego mentora osiągnęliśmy niezły rezultat 5 miejsce na 24druzyny.
Jak tylko dostane przesyłke z Polski z moimi fotkami za dzieciaka w Cracovii to postaram sie je wklejić może ktoś się rozpozna na zdjęciu sprzed 20 lat :)
napinacz- Napisał(a):
> Pierwsze moje koszulki były chyba wyciągnięte z
> jakiejś firmy sprzątającej, albo jakiś dar dla
> dzieci z trzeciego świata wysłany jeszcze za
> Lenina :D a kontrast pomiędzy jedną stroną
> siatki na Cichym kąciku, a drugą był jak mur
> berliński dzielący zachód ze wschodem europy.
> Jak sam wiesz też nie jestem starym zgredem, ale
> początki w Cracovii czyli rok 1990 tak
> wyglądał, komuna na każdym kroku, mimo iż w
> kraju następowały zmiany ustrojowe.
> W 1991 jak pojechaliśmy do Francji na turniej to
> już na pierwszej granicy sb czy ub czy c.h.u.j
> wie kto wysadził nam trenera (Wojciech
> Wojciechowski) ale i tak bez naszego mentora
> osiągnęliśmy niezły rezultat 5 miejsce na
> 24druzyny.
> Jak tylko dostane przesyłke z Polski z moimi
> fotkami za dzieciaka w Cracovii to postaram sie je
> wklejić może ktoś się rozpozna na zdjęciu
> sprzed 20 lat :)
Oj pamiętam zwłaszcza jak graliśmy derby to tamci zawsze eleganckie dresy itp.
A pamiętasz z kim byłeś w pokoju we Francji ?
Wojciechowski miał misia wbitego w paszporcie i dlatego go wysadzili.
Jak masz jakieś fotki z tego turnieju do dawaj !!!:)
Tak wyglądaliśmy w roku chyba 1988
[IMG]http://i53.tinypic.com/2igoob8.jpg[/IMG]
a tak na obozie w Wiciu. Takie czasy że graliśmy w granatowych podkoszulkach :)
[IMG]http://i53.tinypic.com/mvthe8.jpg[/IMG]
Pozdrawiam Dzidziuś :)
Ale nie ma się co dziwić że chłopcy z 1999 trenują dwa razy w tygodniu skoro Trener musi sobie jeszcze dorabiać w Skawince. Nie ma czasu na treningi 3 razy w tygodniu. Ogromne nieporozumienie z 1999 rocznikiem - w 2009 afera i zwolnienie trenera, w 2010 afera i zwolnienie kierownika, w 2011 ciągłe kombinacje trenera, urlopy, zastępstwa, odwoływane treningi, totalny chaos, obóz beznadziejny - rodzice przychodzą na trening a on dzwoni 5 min przed treningiem że zapomniał odwołać. Kiedy będzie reakcja szefa Bałdysa na taki stan rzeczy? W tym momencie najgorszy rocznik w Cracovii.
Dobrze ze sa jeszcze tacy trenerzy w kraju.Tylko oni uchronia nas przed zasypem europejskiego drewna,nepweno jeszcze do nas zawita a Wy drodzy rodzice bedziecie miec szanse by Wasze pociechy wyladowaly docelowo na boisku przy Kałuży1 a nie poniewieraly sie po Biezanowiankach itd.
Ponizej fragment wywiadu z tym Panem jaki zamiescily sportowefakty.pl
..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Marcin Ziach. Na początku lutego przedstawiono plan sportowy Gieksy, według którego przyszłość klubu ma opierać się na wychowankach.
Wojciech Stawowy: Jest to nasza wspólna koncepcja. Uważam, że każdy klub powinien opierać swoją pracę na wychowankach. Mamy w Katowicach wielu uzdolnionych chłopaków, którzy naprawdę potrafią grać w piłkę i mogą niebawem stanowić o sile GKS-u. Pomoże to nam nie tylko w stałym przeglądzie kadr, ale także doda naszym juniorom motywacji do dalszej pracy.
marcin_ksc Napisał(a):
> napinacz- Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pierwsze moje koszulki były chyba wyciągnięte
> z
> > jakiejś firmy sprzątającej, albo jakiś dar
> dla
> > dzieci z trzeciego świata wysłany jeszcze za
> > Lenina :D a kontrast pomiędzy jedną stroną
> > siatki na Cichym kąciku, a drugą był jak mur
> > berliński dzielący zachód ze wschodem
> europy.
> > Jak sam wiesz też nie jestem starym zgredem,
> ale
> > początki w Cracovii czyli rok 1990 tak
> > wyglądał, komuna na każdym kroku, mimo iż w
> > kraju następowały zmiany ustrojowe.
> > W 1991 jak pojechaliśmy do Francji na turniej
> to
> > już na pierwszej granicy sb czy ub czy c.h.u.j
> > wie kto wysadził nam trenera (Wojciech
> > Wojciechowski) ale i tak bez naszego mentora
> > osiągnęliśmy niezły rezultat 5 miejsce na
> > 24druzyny.
> > Jak tylko dostane przesyłke z Polski z moimi
> > fotkami za dzieciaka w Cracovii to postaram sie
> je
> > wklejić może ktoś się rozpozna na zdjęciu
> > sprzed 20 lat :)
>
> Oj pamiętam zwłaszcza jak graliśmy derby to
> tamci zawsze eleganckie dresy itp.
> A pamiętasz z kim byłeś w pokoju we Francji ?
> Wojciechowski miał misia wbitego w paszporcie i
> dlatego go wysadzili.
> Jak masz jakieś fotki z tego turnieju do dawaj
> !!!:)
>
> Tak wyglądaliśmy w roku chyba 1988
> http://i53.tinypic.com/2igoob8.jpg
>
>
> a tak na obozie w Wiciu. Takie czasy że graliśmy
> w granatowych podkoszulkach :)
> http://i53.tinypic.com/mvthe8.jpg
>
> Pozdrawiam Dzidziuś :)
Heheh Dzidziuś jak dobrze pamiętam to spaliśmy w pokojach z łóżkami piętrowymi,ale zanim to nastąpiło wysłano nas do rodzin francuskich zawodników, chyba na 2-3 dni, (chyba) i tam przyszło mi spać z tym psem wiślackim Zawadzkim :D
Co nie zmienia faktu że miał nas piłkarsko w jednym palcu...........WSZYSTKICH.........i był młodszy o dwa lata. Bez niego i tych szczekających psów których dostaliśmy na ten wyjazd pewnie nic byśmy nie ugrali. Dzidziuś, a ty z kim byłeś w pokoju z Milusieś? Ciekaw jestem czy go pamiętasz zawsze sie zastanawiam co się z nim dzieje, nie widziałem go odkąd przestał grać w Cracovii, a historie opowiadane przez niego o starych zgredach na Cracovii to był zawsze hicior na obozach :)
Ja zacząłem treningi w latach 80-81 bogato nie było ale ze 40 chłopaków nie podzielonych odpowiednio na roczniki aż rwało się do grania.Koszulek butów o Boże(!)nie było tak jak teraz f50 i inne modele a szczytem marzeń były korkotrampki czeskie śmierdzące,że hej ale to był szpan jak je ktoś miał.Dresy ??? można było pomarzyć...ale to serce Pasiaste miał każdy nikt nie narzekał trenerzy Książek,Maczugowski,Sputo (który już robił selekcję) ciężko mieli zapanować nad tą Pasiastą szarańczą.
Tylko starszy rocznik prowadzony przez Sputo miał lepiej ale zawdzięczają to trenerowi który o wszystko walczył sam.
Hej "młodzi" - zmykać stąd np do http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?13,1738494 ;)
Trzeba założyć temat_Grupy młodzieżowe w Cracovii lata 1978-86.
Młoda Ekstraklasa Legi przygotowuje się do sezonu m.in. we Włoszech gdzie sparuje z rówieśnikami z Brescii, Milanu itd, rzeka była na obozie w Chorwcji, a gdzie nasi młodzieńcy się przygotowują?
Jeżeli prawdą jest,co pisze Remik,to znaczy,że kosztem chłopców rocznika 99 trener więcej czasu poświęca Skawince.To jest skandal!
Gdyby Messi trenował 2 razy w tygodniu jako dziecko kim by teraz był?..
Zorganizowanie wyjścia na basen i rozegranie 2 sparingów z Sandecją i Dunajcem zajmuję 1 dzień,o co chodzi z tymi trzema tygodniami?!
Dlaczego nie spytasz Trenera, tylko zadajesz pytania, na które ponad 90% forowiczów nie zna odpowiedzi...
4 dni później
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/pieciu_z_powolaniami_do_reprezentacji :D
Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi kto jest nowym trenerem 1999 rocznika w tym momencie? Przychodzę z dzieckiem na trening i nic nie wiadomo co gdzie i kiedy. Czy jest już nowy trener wogóle bo nie wiemy z kim chłopcy mają trenować - Kępa ponoć zwolniony i wyjechał do stanów.
Nie ma zmiany trenera. Już pisałem, że trener jest na urlopie.
.
Więcej informacji masz na priw.
10 dni później
Młode Pasiaki rocznik 2001 wracają z turnieju w Częstochowie z tarczą zajmują tam 1 miejsce.
W półfinale pokonują Wiślaków 2:1 by w finale rozprawić się z Widzewem Łódź po rzutach karnych.
1.Cracovia
2.Widzew
3.Bełchatów
Najlepszym zawodnikiem turnieju zostaje gracz Cracovii H.Urbański.
GRATULACJE CHŁOPCY !!!
Jak widać małolatów mamy dobrych!!!TYLKO PASY!!!
http://sportowetempo.pl/wiadomosci_pn_malopolska_2010_2011/artykul/20531_Juniorzy_mlodsi_Cracovii_halowymi_mistrzami_Malopolski_po_wygranej_w_finale_z_Wisla
Brawo tak dalej!!
Czy ktoś ma info odnośnie naszych młodzieżowców w hokeja, lub drużyny żeńskiej?
Kiedy rozgrywają swoje mecze?
Jeśli off-top to przepraszam - ale temat zbiorczy:)
www.hokejwpasy.pl
15 dni później
[url=http://sportowetempo.pl/wiadomosci_pn_malopolska_2010_2011/artykul/21041_Zaki_Cracovii_mistrzem_Krakowa]sportowetempo.pl[/url] - Cracovia 2002, trenera Tomasza Kalety halowym mistrzem Krakowa. Gratulacje:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)