thx :)
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy
wielkie brawa ''młode PASY'' -tak trzymać!
Cracovia - Wisła 3:1
Niech się dorośli piłkarze uczą - tak trzeba grać !
6 dni później
Snadny w Libiążu - udane pociągnięcie by się tam ogrywał, ale 6 juniorów w A-klasowym Nadwiślanie to chyba nie najlepsza forma ogrywania zawodników Cracovii, no chyba że trener Antkiewicz chce tam zrobić filie Cracovii
Geronimo, a możesz coś więcej? :)
Wczoraj gdzieś czytałem, że Dalin Myślenice testował zawodnika z młodej Cracovii. Wie ktoś kogo?
Herostrates21 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wczoraj gdzieś czytałem, że Dalin Myślenice
> testował zawodnika z młodej Cracovii. Wie ktoś
> kogo?
Bartłomieja Filipa.
jak się dowiem nazwisk, to zaraz podam oczywiście
4 dni później
Najważniejsze by ta praca wkładana w młodzież przekładała się na piłkę seniorską. Ilu wychowanków jest dzisiaj w pierwszym składzie pasów?
nie jesteś taki fajny jak myślisz
chlopakzpodgorza Napisał(a):
> Najważniejsze by ta praca wkładana w młodzież
> przekładała się na piłkę seniorską. Ilu
> wychowanków jest dzisiaj w pierwszym składzie
> pasów?
Zgaduję: matura 1998, Krzemionki.
4 dni później
Od niedawna jesteśmy w Cracovii i dziwi nas podejście do treningów w roczniku 99.Trening się zaczyna w 80% niepunktualnie,często bywa,że treningi są odwoływane.Czy 2 razy w tygodniu trening dla chłopców 12-letnich jest wystarczający?A obóz zimowy (miały być 2 sparingi,akwapark i wycieczki) okazał się wielkim niewypałem,dzieci się nudziły.Prawdopodobnie w lutym treningi się nie odbędą.Może dlatego 2 najlepszych chłopaków odeszło do akademii policyjnej.Dlatego nie ma wychowanków w Cracovii,skoro jest takie podejście trenera.
Serce mi pęka jak czytam takie posty. To za komuny było lepiej
stef,
Ponoć treningi w okresie dojrzewania chłopców odbywające się na sztucznych nawierzchniach powinny być nie więcej niż dwa razy na tydzień. Jest to spowodowane ochroną stawów ( głównie skokowych ) - tak ponoć jest, ale ja się nie znam.
Jeśli chodzi o realizację planów na obozie to ponoć trener zapowiadał, że jest to program przewidziany na ok 3 tygodnie i niektóre elementy zostaną pominięte wg sytuacji i jego woli. Część dzieci faktycznie się nudziła, a część wróciła zadowolonych.
Trenerowi urodziło się drugie dziecko dzień przed obozem i obecnie przebywa na urlopie.
Wychowanków w Cracovii i żadnym innym polskim klubie nie ma ze względu na brak systemu szkolenia( a bardzo rozwinięty system działania managerów, rozliczeń itp ), opieki nad nimi od najmłodszych lat, przygotowywania ich do gry np w juniorach i przejścia do seniorów.
Jak widzimy obecnie trudno wogóle będzie o [b]POLAKA[/b] w pierwszej drużynie, a co dopiero o wychowanka :(
Też nad tym ubolewam, ale moim skromnym zdaniem nie jest to winą pojedynczego trenera.
napinacz- Napisał(a):
> Serce mi pęka jak czytam takie posty. To za
> komuny było lepiej
Nie bylo Nam lepiej - wierz mi....wolna amerykanka i tylko dzieki trenerowi Sputo i jego charakterowi byl wyjatek w wynikach...a zapomnial bym jeszcze o Wielkim Malym czlowieku - spoleczniku jakim byl SP. p.Ksiazek. Takiego czlowieka brakuje do nadzoru szkolenia dzieci w obecnych czasach.
Izbik no może głębokiej komuny nie pamiętam, natomiast obozy co pół roku, turnieje w całej Polsce i przede wszystkim duma kiedy ubierałem koszulke w BIAŁO - CZERWONE PASY i nigdy mi się nie zdażyło abym się nudził, a wręcz te 5 lat na Pasach wspominam jako najlepszy czas z mojego "nieletniego" życia :D
Tak stary nie jestem:) pisze o 86/87 roku....
Wy tez mieliscie wyjsciowe koszulki szyte z osobnych paskow i tym okropnie grubym szwem od wewnetrznej strony? Brr - do dzis mam ciarki ...
Glebokiej komuny nie pamietam- nie wiem jak bylo- moze ktos napisze ..
Natomiast pamietam biede - nic nie mozna bylo kupic - dobrych stroji pilkarskich, dresow czy podstawa - korkotrampkow!
Szkolenia tez na bardzo mizernym poziomie ,ze by nie napisac na zerowym...Pozniej zaliczylem pare treningow w Skawince i pare lat treningow w amatorskiej druzynie w Anglii i dopiero zobaczylem jak sie naprawde trenuje!
O taktyce mlodych pilkarzy nie pisze ,bo cos takiego po prostu nie istnialo - a teraz wiem, ze to podstawa tak jak trening techniczny!
Pierwsze moje koszulki były chyba wyciągnięte z jakiejś firmy sprzątającej, albo jakiś dar dla dzieci z trzeciego świata wysłany jeszcze za Lenina :D a kontrast pomiędzy jedną stroną siatki na Cichym kąciku, a drugą był jak mur berliński dzielący zachód ze wschodem europy.
Jak sam wiesz też nie jestem starym zgredem, ale początki w Cracovii czyli rok 1990 tak wyglądał, komuna na każdym kroku, mimo iż w kraju następowały zmiany ustrojowe.
W 1991 jak pojechaliśmy do Francji na turniej to już na pierwszej granicy sb czy ub czy c.h.u.j wie kto wysadził nam trenera (Wojciech Wojciechowski) ale i tak bez naszego mentora osiągnęliśmy niezły rezultat 5 miejsce na 24druzyny.
Jak tylko dostane przesyłke z Polski z moimi fotkami za dzieciaka w Cracovii to postaram sie je wklejić może ktoś się rozpozna na zdjęciu sprzed 20 lat :)
napinacz- Napisał(a):
> Pierwsze moje koszulki były chyba wyciągnięte z
> jakiejś firmy sprzątającej, albo jakiś dar dla
> dzieci z trzeciego świata wysłany jeszcze za
> Lenina :D a kontrast pomiędzy jedną stroną
> siatki na Cichym kąciku, a drugą był jak mur
> berliński dzielący zachód ze wschodem europy.
> Jak sam wiesz też nie jestem starym zgredem, ale
> początki w Cracovii czyli rok 1990 tak
> wyglądał, komuna na każdym kroku, mimo iż w
> kraju następowały zmiany ustrojowe.
> W 1991 jak pojechaliśmy do Francji na turniej to
> już na pierwszej granicy sb czy ub czy c.h.u.j
> wie kto wysadził nam trenera (Wojciech
> Wojciechowski) ale i tak bez naszego mentora
> osiągnęliśmy niezły rezultat 5 miejsce na
> 24druzyny.
> Jak tylko dostane przesyłke z Polski z moimi
> fotkami za dzieciaka w Cracovii to postaram sie je
> wklejić może ktoś się rozpozna na zdjęciu
> sprzed 20 lat :)
Oj pamiętam zwłaszcza jak graliśmy derby to tamci zawsze eleganckie dresy itp.
A pamiętasz z kim byłeś w pokoju we Francji ?
Wojciechowski miał misia wbitego w paszporcie i dlatego go wysadzili.
Jak masz jakieś fotki z tego turnieju do dawaj !!!:)
Tak wyglądaliśmy w roku chyba 1988
[IMG]http://i53.tinypic.com/2igoob8.jpg[/IMG]
a tak na obozie w Wiciu. Takie czasy że graliśmy w granatowych podkoszulkach :)
[IMG]http://i53.tinypic.com/mvthe8.jpg[/IMG]
Pozdrawiam Dzidziuś :)
Ale nie ma się co dziwić że chłopcy z 1999 trenują dwa razy w tygodniu skoro Trener musi sobie jeszcze dorabiać w Skawince. Nie ma czasu na treningi 3 razy w tygodniu. Ogromne nieporozumienie z 1999 rocznikiem - w 2009 afera i zwolnienie trenera, w 2010 afera i zwolnienie kierownika, w 2011 ciągłe kombinacje trenera, urlopy, zastępstwa, odwoływane treningi, totalny chaos, obóz beznadziejny - rodzice przychodzą na trening a on dzwoni 5 min przed treningiem że zapomniał odwołać. Kiedy będzie reakcja szefa Bałdysa na taki stan rzeczy? W tym momencie najgorszy rocznik w Cracovii.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)