I koniec. Kimi na pożegnanie z Italią niestety zaliczył awarię. Jego następca dość dobrze i nawet awansuje w generalce.
Bardzo fajny wyścig, sporo jak na dzisiejsze czasy wyprzedzań i walki. Fajny dzwon Hunkelberga i lądowanie podwoziem do góry. Nie wiem czemu Bottas nie dostał 5s kary jak inni za ścinanie szykany.
Strach w oczach ludzi w boxach jak im kazali szykować opony przejściowe. Rany gdzie je upchnęliśmy, przecież jesteśmy na pustyni skąd tu deszcz, spakowałeś przejściówki.? Hahaha
Teraz przerwa i od wtorku Robert na cały etat zaczyna sezon testami opon na przyszły rok na Yas Marinie.
-
-
Robert Kubica - F1
No to pozostaje czekać do przyszłego sezonu :)
77 dni później
Nowa fura Roberta
https://f1.dziel-pasje.pl/F1_news-27925-Williams_zaprezentowal_malowanie_bolidu_i_sponsora_tytularnego.html
Pierwsze wrażenie raczej średnie. Mogli iść albo całkiem w czerń albo całkiem w biało błękitne barwy. Połączenie tego nie do końca mi pasuje ale ważne żeby był szybki. Regularna walka choćby i o małe punkty to coś czego życzę Kubicy i mam nadzieję, że Williams sporo się poprawił od poprzedniego sezonu.
21 dni później
Lipa muszą Robertowi przeprojektować przednie zawieszenie i lusterka
Nie wygląda to zbyt wesoło ale tego należało się spodziewać. Dobrze, że w ogóle będzie miał czym jeździć w Australii a później, w trakcie sezonu może nadrobią straty. Ponoć tegoroczny bolid jest stabilniejszy i łatwiejszy do rozwoju niż ten z 2018 roku. Zapowiada się ciężki sezon dla Roberta ale z drugiej strony cieszę się, że w ogóle będzie możliwość by go na torze F1 oglądać.
- Edytowany
Spotkanie niewidomej fanki z Robertem.
https://joemonster.org/filmy/96439
Jeszcze tydzień tylko.
Garść zmian w regulaminach.
https://f1.dziel-pasje.pl/F1_news-28019-Podsumowanie_zmian_przepisow_F1_na_sezon_2019.html
8 dni później
Bieda straszna. 0,6 straty do geriatrowozów. O Orlenowcach nawet nie ma co mówić. Jedyny + to nie zadziałała zasada 107%.
W Australii zawsze Mercedesy były bardzo mocne więc to 0,6 sekundy nie do końca oddaje rzeczywistą przewagę nad Ferrari. Sezon będzie równy jak w zeszłym roku, oby Vettel i cały zespół nie popełniał tylu błędów co w 2018. A Williams i Kubica? Wygląda to źle ale póki co ciągle cieszę się, że w ogóle jeździ i mogę znowu widzieć Roberta na torze. Trzeba mieć nadzieje, że w trakcie sezonu powoli będą odrabiać i w którymś momencie będą zdolni do walki o małe punkty.
Wiecie czy gdzieś na mieście jest możliwość obejrzenia gp?
Fenomenalny Bottas, świetny Max, bardzo słabe Ferrari, Kubica mimo problemów dojechał do mety. Przyjemny początek pięknego dnia. Teraz idziemy na derby.
- Edytowany
Na Wiliamsa żal patrzeć. Ferrari czekam by się rozpędziło bo nie hędzie w pełni radosnych niedziel więc dziś nasi muszą ziścić to na co wielu po cichu liczy.
Teraz w programie widząc Roberta przypomniałem sobie że on też się ściga.
13 dni później
Mam nowego ulubionego kierowce. Oby kopał tyłek temu co zrypał nawrót koło stadionu. I temu w kolorze pirelli i krajanowi Kimiego i wszystkim. Już nie pamietam kiedy miałem ciarki na koniec kwalifikacji jak dziś.
Forza Ferrari
Erdolona liczba 3 na sezon z pojemnością multipli. Jeszcze urwy cweli jadą.
Ten dzień uznajemy za niebyły.
Czuje sie jak po gumiorach z 0:2 do przerwy.
27 dni później
zajebista jest ta licencja tvp na f1, na tor przenoszą się po 45 min. Już mogli sobie darować taki shit...
41 dni później
Go Seba Go Seba nie spier dol jutro tego
Vettel to kretyn i do tego cienki w uj
A z ciekawości, jak oceniasz karę dla Seba? Wiele opinii że to racing accident a ja jednak z karą raczej się zgadzam. Wiem, że nie bardzo miał gdzie uciec bo nie panował nad bolidem ale jednak znalazł się w tej sytuacji po swoim błędzie i całkowicie zablokował praktycznie wyprzedzającego go już Hamiltona.
Sam nie wiem jak do tej kary podchodzić. Będąc już na torze zrobił ruch kierownicą w prawo. Czy ze względu na uślizg czy nie to jest jedyne co mi spędza sen z powiek.
Nie zmienia to faktu że jest to kolejny poważny błąd go jest naciskany mocniej. I to się powtarza wielokrotnie. Na nawrocie na Piłsudskiego zgasił auto nawet.
Kiedyś nie takie akcje były bo to jest twardy wyścig. Teraz to wszyscy są miękkimi ch ujami robieni i jak mu tylko zajadą drogę to już do sędziów. Nie powinno być kar za takie coś i tyle.
Gorsze było pozostawienie auta na wyjeździe z PitLane i po chyba 2 kołkach dopiero go ugasili.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)