Gdzie są szroty w Krakowie? Potrzebuje kilka używanych części.
-
-
Samochody
przy wylocie na Warszawe i na Zakopane ale moge Ci od razu powiedziec zebys szukal na allegro, bo na szrotach nic nie ma, a jak juz cos maja to cena kosmos.
ok, dzięki Krystian.
przecieka mi tylna lampa do tego stopnia, że jak ją rozebrałem to nawet w żarówkach była woda...
nie wiem czy to kwestia uszczelnienia samej lampy czy może klapy od bagażnika?
Podobno w serwisach polecają właścicielom aut żeby wywiercili w lampie małą dziurkę żeby woda mogła wyciekać.
w jakim aucie ?
...a ja mam takie pytanko:
Moze ktos kompetentny i nie koniecznie mechanik polecic mi jakis PLYN DO DIESLA utrudniajacy osadzanie sie spalin lub cos do "przeczyszczenia rury"
Wrocilem od mechanika po stracie mocy w mojej Toyocie Avensis i uslyszalem diagnoze problemu.
Toyota (d4-d 2.2l ) jest strasznie zamulona przez jazde tylko po miescie . Mechanik doradzil lac teraz LEPSZEGO DIESLA, PRZEGAZOWAC NA AUTOSTRADZIE I ......PLYN.
I tu wlasnie pytanie - JAKI?
bo diesel to ma latać w trasie a nie kisić się po mieście :)
ja lałem do renault 1,9 dci płyn do czyszczenia filtra cząsteczek stałych [b]Liqui Moly[/b], który przy okazji usuwał nagar z wydechu, nie wiem czy to o to Ci dokładnie chodzi :) aaa i przygotuj się na wydatek rzędu nawet 600 zł za 5-litrowy płyn ale swoją drogą lepiej raz na kilkadziesiąt tysięcy przedmuchać auto niż potem robić dpf za kilka tysięcy ;)
[url=http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/sklep/ws_gru_clob.php?grukod=100085&wit=SKLEP&Lisc=0&KhPro=&od=0&gname=%8Crodek%20do%20czyszczenia%20DPF/FAP&leaf=333322]ceny w inter cars[/url]
minusy ? smród jak nie wiem i przez parę kilosów kopci jak ze starego jelcza :)
39 dni później
Potrzebuję szybę przednią, ktoś coś, gdzie szukać w KRK najlepiej?
Marco Polo - ul. Przewóz 2 (?)
http://www.szybysamochodowe.net.pl/41_Kontakt.htm
Na Zakopianskiej zaraz za hotelem Perla.
Polecil mi tam mechanik znajomy i do BMW za przednia zaplacilem 390 z zalozeniem.
jakies pol roku temu znajomy wymienial tam w Skodzie Superb i tez zadowolony ale ceny nie pamietam.
Podziękował, chociaż wolałabym nie mieć takich potrzeb :( ;)
I już wiem kto z XXX zwiał po potrąceniu kobiety ;)
vw polo. zapalam i od razu gasnie. nie dodaje nawet gazu ani nic. kiedys nawet taka sytuacja ze przyjechalem na trening, po treningu w auto na hale pod prysznic a po prysznicu juz nie odpalil. przyjezdzam na nastepny dzien, pyk kluczyk odpala od kopa
Nie bierz prysznica z polo.... w tedy zapali !
mechanikiem nie jestem ale moze byc pompa paliwowa.
Jesli od kopa nie pali to wiele wsazuje ze pompa paliwowa.mozliwe ze zapchala sie i ma jakies dziadostwo w filtrze.
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> vw polo. zapalam i od razu gasnie. nie dodaje
> nawet gazu ani nic. kiedys nawet taka sytuacja ze
> przyjechalem na trening, po treningu w auto na
> hale pod prysznic a po prysznicu juz nie odpalil.
> przyjezdzam na nastepny dzien, pyk kluczyk odpala
> od kopa
--------------------------------------------------------------
czujnik położenia wału szwankuje ;)
9 dni później
Koniec z nielegalnym parkowaniem "na inwalidę"
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news-koniec-z-nielegalnym-parkowaniem-na-inwalide,nId,1450461#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=test_a_automotive&iwa_item=8&iwa_img=0&iwa_hash=25067&iwa_block=automotive
craxik Napisał(a):
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > vw polo. zapalam i od razu gasnie. nie dodaje
> > nawet gazu ani nic. kiedys nawet taka sytuacja
> ze
> > przyjechalem na trening, po treningu w auto na
> > hale pod prysznic a po prysznicu juz nie
> odpalil.
> > przyjezdzam na nastepny dzien, pyk kluczyk
> odpala
> > od kopa
>
> --------------------------------------------------
> ------------
>
> czujnik położenia wału szwankuje ;)
to się zdaje potwierdzać :) a może ktoś podpowie z tej okazji gdzie w Krakowie można kupić ucho holownicze ?:P
Suarez ci nie pomoże pewnie (gryzie gdzie indziej) ale sprobowal bym z Tysonem -ten pewnie ucho przyniesie Ci po dobrej cenie.
13 dni później
Pracuje ktos w jakims zakladzie gdzie robi sie przeglad techniczny samochodu??
Chodzi mi o to zeby sprawdzic simerblocki na tylnej belce bo jak jade kolo 140km/h to auto mi lekko faluje. czuc tak jakby majdalo lekko samochodem w prawo i lewo.
Opony sprawdzalem juz i sa OK. Zbieznosc tez wiec zostaja simerblocki czy jakos tak. Potrzebowal bym poszarpac na szarpakach troszke tylna belke czy wyjda jakies luzy?
8 dni później
Witam!!! Potrzebuje porady w sprawie zaniżonego kosztorysu ubezpieczyciela, tył cały wgięty a oni mi proponują jakieś śmiesznie małe pieniądze. Jak się odwołać ? Czy macie namiary na jakiegoś niezależnego rzeczoznawcę ?
Witam mamy problemik bo dziadkowi kupiliśmy samochód, który jak się okazało przy wizycie u mechanika, że ma więcej wad niż określił to sprzedający. Koszt auta 3500, naprawa 2000 (wspomniane przez sprzedajacego max 400). Zwróciłem się do niego z pytaniem o partycypacje w tych kosztach w innym wypadku bede musiał odstąpić od umowy ale on się trzyma punktu w którym jest napisane, że kupujący zapoznał się ze stanem technicznym i że ma to gdzieś.
Co można dalej? W sądzie sprawa do wygrania?
Gdyby mógł to przeczytać rmszar to by Ci pomógł ;)
znacie jakiegos godnego polecenia lakiernika z krakowa?
Opravcy dobrze sobie z farbami radzą ;)
Kojo Napisał(a):
> znacie jakiegos godnego polecenia lakiernika z
> krakowa?
a ze Skawiny moze być?
11 dni później
Może ma ktoś do sprzedania Mastera, Ducato, Jumpera , Boxera itp , skrzynia/plandeka/ lub kontener ???
Do max 12 000 pln?????
Też rozglądam się za jakimś lakiernikiem z polecenia co by zrobił robotę i nie zdarł jak za nowe auto.
BartAcid Napisał(a):
> Opravcy dobrze sobie z farbami radzą ;)
Jakby mi pomalowali auto w Pasy, to na drugi dzień pewnie nadawałoby się tylko na złom ! :D
10 dni później
Zawsze możesz odkryć w sobie żyłkę do startów w Demolition Derby ;) Nawet będzie łatwiej przekonać małżonkę.
a tak btw to od 24 sierpnia każdy kto posiada prawo jazdy kat. B od conajmniej 3 lat będzie mógł sie poruszać motocyklem o pojemności do 125ccm i mocy nie przekraczającej 15KM, szkoda ze nie wprowadzili tego przed sezonem, bo teraz to już wiele sie nie pojeździ.
12 dni później
Koledzy, nie będę owijał w bawełnę : audi A4 B5 Avant - potrzebuję wymienić końcówki drążka kierowniczego- dwie oraz przednie, górne wahacze, też oba. Części mam- szukam uczciwego i przystępnego cenowo warsztatu. Dajcie jakieś namiary tu albo na PW, dzięki
http://www.quattro-service.pl/
?
Auto Service Janusz Nowak
Fatimska 4 c,
31-831 Kraków
32 dni później
zamierzam sam powalczyć z lekką rdzą na progach i nadkolach. mam końcówkę do wiertarki i nakładki z papierem ściernym. zamierzam to zdjechać do gołej stali tylko co potem położyć na to, żeby się fajnie zakonserwowało i żebym mógł sobie psiknąć jakimś lakierem?
Odtłuść powłokę i na to szpachla jak trzeba, szlifujesz aby było równo, oczyszczasz powłokę z pyłu, nakładasz podkład.
8 dni później
Potrzebuję naprawić licznik w Fordzie Focusie II. Znalazłem coś takiego, niestety jest drogo. http://allegro.pl/naprawa-zegary-licznik-ford-focus-ii-c-max-mk2-krk-i4696135921.html Macie namiary na kogoś, kto zrobi to profesjonalnie i taniej;-)
81 dni później
uu jak daleko temat chyba tylko ja go odświeżam :)
Panowie jak zatarłem silnik w aucie to do jego wymiany potrzebuje sam silnik czy z pełnym osprzętem i przewodami? no i ile mecher może krzyknąc za samą wymianę?
nikt nic ??
Musisz po prostu sprzedać auto :))))))
Przesiądź się na rower :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)