nomen-omen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wasze opinie na temat Corsy C.
> rok2006 1,2 16V 80km benzyna/LPG
> wady
> zalety
> spalanie
> moc
> ogólne wrażenia na temat tego auta
>
Jeżdze Astra II z tym samym silnikiem pół roku wiec troche pomoge, przebieg mam w okolicach 120 000km i jedyne co musiałem zmieniać do tej pory to czujnik obrotów wału korbowego który standardowo pada po 120tys - koszt czesci to 60 zl wiec niezbyt duzy wydatek. Spalanie w miescie przy dynamicznej jezdzie to 8l/100km, na trasie nie udaje mi sie zejsc ponizej 7l/100km, ale to tylko dlatego, że żyłuje go do 170-180km/h. Jedyny minus to, ze przy tym silniku do mojego auta troche brakuje mocy przy niskich obrotach i trzeba dobrze ocenic odleglosc przy wyprzedzaniu.
A co do opinii o Oplu, to powiem wam że u mnie w rodzinie jest Corsa D, Astra, Astra II, Vectre b i C, i wlasciciele tej ostatniej (moi rodzice :)) planuje wymienic ja na Insignie i nikt nie narzeka. Baa moi rodzcie mieli Opla Ascone, Vectra A, B i C i żadne z tych aut nigdy sie nie zepsulo (oczywiscie oprocz sporadycznych wymian zwiazanych eksploatacja).
Pozdrawiam
-
-
Samochody
Do 25000 polecam:
Honda Prelude od 97r.- 2.0 lub 2.2 VTEC, który jest dobrą podstawą do tuningowania, rozsądne spalanie.
Saab- mogę polecić, mało awaryjny samochód, kumpel od dobrych kilu lat jeździ różnymi wersjami.
W niskim pułapie cenowym widzę, że nikt nie zwrócił uwagi na Ford Fiesta. Jeśli jeździsz dużo po mieście to ideał. Trzeba tylko dobrze sprawdzić silnik i okolice korka wlewu paliwa, bo jak jest rdza to znaczy, że samochód się kończy. Fajnie jest trafić wersję fabrycznie ocynkowaną i 5drzwi. Podejrzewam, że nawet za 2000 można łyknąć serię mk3 taką "do jazdy".
awaria Napisał(a):
> Aston własnie ogólnie o silnik 1800 w E36 mi
> chodzi.
> Ta aukcje podałem tylko aby wiadomo było o jaki
> pojazd chodzi.
No więc tak jak pisałem wcześniej, silniki 1,8 w E36 są zasadniczo niezawodne
> I jak już bede miał ewentualnie coś szukać
> to:
> -nie czarny!!!! /biały, czerwony , nie metalik
> ale z tym może być ciezko/
> -bez ciemnych szyb
> -bez rur , spojlerów itp, itd
> - ma to być kombi!!!
Heh, to mamy zupełnie odmienne spojrzenie, bo ja wolę samochody sportowe, a kolory czerwony albo biały są dla mnie nie do przyjęcia, tylko czarny albo granatowy. Przy okazji, niezależnie od Twoich odczuć estetycznych zdecydowanie polecam metalik, bo farby akrylowe to koszmar przy poprawkach, strasznie długo obsychają, problemy z polerowaniem itd.
Ja polecam Seaty: Toledo, Leon. Mam doczynienia na codzień z tymi autami i naprawde są dobre , mało awaryjne a silniki szególnie 1,9 TDI są nie do zajechania.
Kumpel ma Leona z 2003 i 150 koni i niema siły na niego na trasie i w mieście , bierze wszystkie samochody :D. bardzo dobre auta chodź wcale nie tak powszechne , a ładne.
Mam pytanie o OC. Jezeli pierwszy właściciel samochodu ubezpieczyl go w kwietniu i zdecydował sie przekazac samochod w ramach darowizny innej osobie w lipcu, czy nowy wlasciciel samochodu musi ponownie ubezpieczac otrzymany samochod, czy ubezpieczenie nie traci waznosci?
Druga sprawa.
Czy jezdzac samochodem na nie swoich papierach trzeba miec jakies pisemne oswiadczenie własciciela upowazniajace do uzytkowania samochodu?
[quote]Czy jezdzac samochodem na nie swoich papierach trzeba miec jakies pisemne oswiadczenie własciciela upowazniajace do uzytkowania samochodu? [/quote]
W sensie, ze auto jest zarejestrowane na kogos innego? Jesli chodzi o to, to nie musisz miec zadnego upowaznienia. Wystarczaja Ci dokumenty od auta + prawko ;)
gnattt Napisał(a):
> Mam pytanie o OC. Jezeli pierwszy właściciel
> samochodu ubezpieczyl go w kwietniu i zdecydował
> sie przekazac samochod w ramach darowizny innej
> osobie w lipcu, czy nowy wlasciciel samochodu musi
> ponownie ubezpieczac otrzymany samochod, czy
> ubezpieczenie nie traci waznosci?
> Druga sprawa.
> Czy jezdzac samochodem na nie swoich papierach
> trzeba miec jakies pisemne oswiadczenie
> własciciela upowazniajace do uzytkowania
> samochodu?
>
Jeżeli chodzi o OC to po przerejestrowaniu samochodu na Ciebie straci ono ważność, ale jeżeli nie wypowiesz umowy firmie ubezpieczeniowej będziesz zmuszony do ubezpieczenia samochodu w tej samej firmie ubezpieczeniowej co poprzedni właściciel. Na OC poprzednika możesz jeździć do 30 dni od daty podpisania umowy kupna, ale nie dłużej niż do dnia przerejestrowania samochodu.
DNl dokladnie o to chodzilo. Dzieki panowie za odpowiedz .
10 dni później
Mam pytanie gdziem ozan kupić plastikowe listwy do skody felicii? Nowe sa za waskie...Potrzebuję szersze:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
a ja mam inny problem, podobnie jak u gnattta dotyczy ubezpieczenia. mianowice:
kupilem samochod, nie przerejstrowalem go jeszcze a skonczylo sie ubezpieczenie, w jaki sposob moge je ubezpieczyc teraz?
taki problem to nie problem , ja to po Oplach, Fiatach, Fordach , BMW jestem na etapie fascynacji i poszukiwania Toyoty Avensis. A za pare tygodni to pewnie sie zakocham w Hondzie???? kuwa co kupić????
no to jak dla Ciebie drogi awario nie problem to moze laskaw bylbys powiedziec?
powiem Ci tak:
znajomy kupił samochód na belgijskich blachach , ubezpieczył samochód na rok /jakis tam pakiet/ a od poniedziałku bedzie załatwiał akcyzy opłaty itd. A wiec wydaje mi sie ze ubezpieczyć możesz ale tak naprawde to jutro telefon do agenta lub osobista wizyta i bedziesz pewny.
awaria,
to poczekaj troche, zakochaj sie w tej Hondzie i kup. W przyszlym roku ojciec chyba Avensis bedzie sprzedawal to sie dogadamy :D
A tak powaznie, Avensis moge polecic. Fajne autko, nie psuje sie. Ojciec ma 2.0 TDI - ledwo co pali, zbiera sie ladnie. IMO warto sie tym zainteresowac.
no do zimy/mrozów musze zmienić . tylko że jak bede tak marudził to pewnie nic nie kupie , a ze chce dać mało kaski za dobry egzemplarz to już inna sprawa, bede szukał , szukał az znajde:):):)
SaNtO Napisał(a):
> a ja mam inny problem, podobnie jak u gnattta
> dotyczy ubezpieczenia. mianowice:
>
> kupilem samochod, nie przerejstrowalem go jeszcze
> a skonczylo sie ubezpieczenie, w jaki sposob moge
> je ubezpieczyc teraz?
>
> haec habui dicere
> --------------------------------------------------
> ------------
> KREDYT ZAUFANIA
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
Heh ty to jestes chyba len na wyjazdy nie jezdzisz specem i trenerem jestes od wszystkiego,a spytac sie to masz dwa kroki (ul Pradnicka 70)
nie znam sie dobrze na tym ale wydaje mi sie ze po kupieniu auta ma sie jakis tam okreslony czas na przerejestrowanie go a mi sie narazie nie spieszy i nie wiem czy powinienem w ogole pytac?
no masz miesiąc na przerejestrowanie
no wlasnie wiec czas juz minal i co teraz?
29 dni później
No dobra kij z tym. Jest tu jakis spec od elektroniki? Jak cos to prosze na priv chodzi mi o radyjka głosniki itp
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)