Zgadzam się w pełni z tym że "wielkie gówno" to jest dyplomatyczne określenie zważywszy na skład jaki mamy i pieniądze jakie ta drużyna pochłania.Faktycznie może lepiej byłoby wychować własnych zawodników jak już ktoś tu mądrze zauważył niz kupować wyprztykanych trzeciorzędnych grajków zza granicy...Na sędziego nie ma co zwalać bo wiadomo jak z tym jest w naszej lidze.Trzeba strzelac bramki bo nikt tego za nas nie zrobi,zwłaszcza ża za sytuacje podbramkowe punktów nie przyznają.....
-
-
TKH - Cracovia
Oczywiście że nie ma co zwalać na sędziego - to jest tylko jeden z czynników - nikt nie przeczy temu że drużyna zagrała słabo i miała za dużo kar - nowosprowadzeni poza Mihalikiem ktory jeszcze w miarę się prezentuje nie pokazują nic
Do tego dochodzi słaba gra Leszka Laszkiewicza, za duzo kar Kłysa, Pasiut tez bez formy (mimo ważnej bramki w sobotę)
Właściwie zastrzeżeń nie można mieć do Radziszewskiego, Badzo i Csoricha, no i może Kowalówki - reszta gra sporo poniżej możliwości...
Sytuacja wygląda tak
że ani w tej rundzue ani w nastepnej ani (daj Boże ) w finale
nie mamy co liczyc na przychylne Cracovii sędziowanie
Można się łudzić że jest szansa na bezstronność
ale może od razu załużmy że mamy pod górę
i żeby wygrywać mecze nie wystarczy być tylko troszkę lepszym
Tego Mistrza trzeba wydrzeć na przekór PZHLowi i pozostałym!
jak mam byc szczery to powiem ze w tym sezonie tak naprawde byłem zadowolony ogladajac naszych w akcji tylko JAK wygralismy z Podhalem pewnie 7-2 (rewanz za play-off z ubieglego roku )było to we wrzesniu puzniej taka prawda tez wygrywalismy i bylo dobrze nawet 6-0 ze Stoczniowcem , ale juz nie bylo juz to takie pewne efektowne i nie cieszylo juz mnie tak bardzo szkoda mi Pucharu Polski tez dalismy ciała myslalem ze chociaz w P,O. ZOBACZE NAPRAWDE NASZYCH W BARDZO DOBREJ FORMIE ,jak narazie wyglada to fatalnie .Choc to nie moja kasa to naprawde szkoda mi opłacac ,,pseudo gwiazdy z zagranicy ''
Kmec nie dosc ze apsolutnie nic nie pokazał juz chorowity( drugi Safarik ????)
Vercik we wczorajszym meczu zostal wywalony nawet przez Rudiego ze skladu
Buril pokazuje sie tylko na karach
Michalik w jeden mecz nawet nawet, by w drugim byc praktycznie nie widoczny
Hlouch jakis inny, zagubiony i juz nie pewny w swych poczynanaich na lodzie jak wczesniej
jedynie do Badzia nie mozna większych zastrzezeń przynajmniej po pierwszych meczach P,O.
Cerny-no coment
Jestem pewny ze z tą kasa ktora biorą nasi stranierii jak by poszła na młodych hokeistow Cracovii to za kilka lat mielibysmy z nich duzo wiecej pociechy niz teraz z naszych zagranicznych grajków!!!
To samo tyczy się naszych nowych Polskich nabytkow przed obecnym sezonem powiem więcej przez nich a raczej ich kary(Kłys) przegralismy w Toruniu
otoz to, wszyscy maja serce w Pasy zapewne.
No i tak po trochu zamiast (mając takie pieniądze na hokej) zamiast stać sie postrachem ekstraklasy stajemy sie posmiewiskiem kupując takich grajków zktórych potem nie mażądnego pożytku.Żadnego w skali pieniędzy które oni kosztują.W tej sytuacji taka porażka jak wczoraj z dużo słabszym przecież kadrowo TKH to jest jak policzek dla nas wszystkich...Gdybyśmy jak dawniej mieli w składzie kilku swoich chłopaków z Grzegórzek to jestem pewny że wczoraj byłaby wygrana bo oni by ją przeciwnikowi wydarli na przekór wszystkim i wszystkiemu.Nie byłoby głupich kar i ślizgania.....Wczoraj po prostu wygrali Ci kórzy bardziej lubią i chcą grać w hokeja,bo przecież jakiejś super kasy im nie obiecano.....
Jak dla mnie to wystarczy obiektywne sędziowanie... nie chcę żeby nam sędziowie "sprzyjali"...
I tak się jeszcze zastanawiam... Jeśli to prawda, że nas tak wszyscy w tym PZHL faktycznie nie lubią, to może by nas polubili gdyby ComArch przestał polską reprezentację sponsorować, gdyż wtedy mieli by się możność działacze wykazać w poszukiwaniach nowego sponsora... :)
Teraz się czujecie tak jak my przed dwoma laty. Wszyscy przeciwko nam!
no teraz to pojechałeś po całości - przecież Tychy zawsze mają sędziów przeciwko sobie - jeszcze nie słyszałem żeby na tyskim lodowisku ktoś zgodził się z jakąkolwiek decyzją przeciwko GKS :)
No właśnie sędziowie sa zawsze przeciwko nim a czasem nawet sam Matczak którego odsądzają od czci i wiary po każdej porażce kiedy nie wystarcza zwalanie na sędziów ustawionych oczywiście wiadomo że przez tego niedobrego Filipiaka......
Ale wy przewrotni. Spójrzcie co pisaliście przez 4 ostatnie strony..
Bez urazy kol.Marek odrobina ironii nikomu nie zaszkodziła :) My sie nie czujemy osaczeni przez wszystkich.Tu nawet więcej jest przecież narzekania na beznadziejną grę naszej drużyny !!! Sami sobie jesteśmy winni a nie sędziowie czy zły lód.W tym sezonie na palcach jednej ręki można policzyć mecze kiedy sedziowanie w zgodnej opinii obu stron i kibiców było na dobrym poziomie....
ale wk,,,,ć tez sie mozna na Tyszan bo to własnie oni wymyslili ze nasi to ,,panienki " a teraz widac ze praktycznie kazdy nasz kontakt z zawodnikiem z innej druzyny idziemy na kare ,ale sędziowanie było ,jest i raczej bedzie bucowate ,trzeba grac swoje a juz z takimi druzynami jak TKH (BEZ URAZY) napewno nie powinno to zbyt przeszkadzac w pewnym odniesieniu zwyciestwa
Mysle ze nasi troche się opamiętają dzis w Toruniu !?!!?!!!!?!!!
Zgadza się,ale szkoda czasu na jałowe dyskusje o nich.Mamy swoje problemy...I zobaczymy co sie nam dzisiaj urodzi w Toruniu.Kiedyś my byliśmy jak TKH wczoraj - nie mieliśmy graczy wielkiego formatu poza Romkiem Stebleckim a jednak potrafiliśmy zepsuć kilka kolejnych dni w wielu hokejowych miastach faworytów.....Kiedyś .......
Z tego co widze dzisiaj nie ma live na itvp.pl (?)
Nie, dzisiaj musi wystarczyc radio krakow
Raczej nie mamy na co liczyć w kwestii telewizji...
Comarch Cracovia: Radziszewski (Jakubowski) - Csorich, Kuc, L. Laszkiewicz, Słaboń, D. Laszkiewicz - Buril, Dulęba, Piotrowski, Pasiut, Drzewiecki - Kłys, Noworyta, Vercik, Mihalik, Hlouch - Marcińczak, Landowski, Witowski, Kowalówka, Badzo.
dzis skład taki jak wczoraj ,oby gra była inna dzis !!!!!!
Dobra koniec marudzenia :)
Trzymamy kciuki za naszych :)
Melduję posłusznie żem już jest... :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)