[i]To nie Bośniak tylko Serb. Tak przynajmniej pisało onegdaj.[/i]
Zapewne tak, bo nazwisko ma typowo serbskie. Potwierdzały by to także kłopoty jakie miał grając krótko w Azerbejdżanie.
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To nie Bośniak tylko Serb. Tak przynajmniej
> pisało onegdaj.
>
> Zapewne tak, bo nazwisko ma typowo serbskie.
> Potwierdzały by to także kłopoty jakie miał
> grając krótko w Azerbejdżanie.
>
>
Chyba masz racje. BTW: Czy Serbowie przechodząc na Islam czyli "poturczeńcy" zmieniali też nazwiska na "protureckie"? Może ktoś "qumatszy w kotle Bałkańskim" wie?
qumaty w kotle Bałkańskim nie jestem ale może pomoże rozstrzygnąć spór następująca informacja:
Chłopak ma obywatelstwo Bośni i Hercegowiny co oznacza ze jest Bośniakiem. Ma także obywatelstwo Serbskie. Co z kolei oznacza że jest Serbem.
W GÓRĘ SERCA I NIECH ZWYCIĘŻA LECH NASZ NAJWIĘLKSZY PRZYJACIEL!!!!POZDRO DLA "KOLEJORZA" OD "PASÓW"!!!!!!
P.S. wiem że to nie związane z tematem,ale nie mogłem się powstrzymać sory i pozdro!
pietrolo Napisał(a):
> qumaty w kotle Bałkańskim nie jestem ale może
> pomoże rozstrzygnąć spór następująca
> informacja:
>
> Chłopak ma obywatelstwo Bośni i Hercegowiny co
> oznacza ze jest Bośniakiem. Ma także
> obywatelstwo Serbskie. Co z kolei oznacza że jest
> Serbem.
he he chyba nadmierną wagę do pieczątek urzędowych przypisujesz. :D
na wp.pl kiedys pisali ze ma tez obywatelstwo Czarnogóry, co powinno oznaczać ze jest Czarnogórcem ;)
Jednym słowem kosmopolita :)
a może jednak jest Hercegowińcem?
Cokolwiek miałoby to znaczyć:)
Numer 3 na koszulce oraz poniższa wypowiedź trenera:
"uważam, że potrafi on skutecznie kierować grą, dzięki czemu jest on kandydatem na lidera naszej linii obrony"
oznaczają, że domysły w sprawie pomocy są chyba nieaktualne.
Po kilku dobrych meczach Karwana jego pozycja byłaby więc zagrożona, a sytuacja Tupalskiego wręcz przykra. Karwan faktycznie bywał ustawiany jako defensywny pomocnik w trybie awaryjnym, z efektem miernym (na poziomie Przytuły? a może nieco słabszym?), no ale też nie był wtedy w jakiejś super formie, a i motywacji też wielkiej nie miał, bo jego przyjście było efektem 'rekordowego' transferu.
Po prostu: Jugosłowianin? :):):)
Oj, TD, żeby tak zaraz obrażać człowieka...
Docencie... ani mi to w głowie nie było. Poważnie.
Pamiętam, początek XXI wieku, świetna Pani Fachowiec od PR-u i marketingu... W ręku mam jej CV... Rubryka "narodowość" wypełniona "jugosłowiańska". Pytam Kobietę, czy takowa "istnieje"? Odpowiedziała "tak", przy okazji niemal zabijając mnie wzrokiem...
pietrolo Napisał(a):
> qumaty w kotle Bałkańskim nie jestem ale może
> pomoże rozstrzygnąć spór następująca
> informacja:
>
> Chłopak ma obywatelstwo Bośni i Hercegowiny co
> oznacza ze jest Bośniakiem. Ma także
> obywatelstwo Serbskie. Co z kolei oznacza że jest
> Serbem.
>
Bośnia składa się z trzech republik.
Hercegowinę na zachodzie zamieszkują Chorwaci (katolicy), Bośni (muzułmanie) i Republiki Serbskiej, która zajmuje wschodnią część państwa i pół stolicy, czyli Sarajewa (prawosławni). druga połówka to Bośniacy. nienawidzą się jak psy i w ogóle nie wchodzą do obcej części miasta.
mają trzech prezydentów (Bośniak, Chorwat, Serb). wymieniają się oficjalną władzą co roku.
Mostar dzieli Neretwa, po jednej stronie mieszkają Bośniacy, po drugiej Chorwaci. do tej pory wieczorami urządzają sobie wojenki na kamienie i bejzbole.
z tego wynika, że nasz zawodnik jest Serbem mieszkającym w Bośni w republice Serbskiej, czyli bośniackim Serbem. najbardziej bezwzględna nacja. takich nam trzeba :))))
niektórzy poturczeńcy zmieniali nazwiska, ale zachowywali końcówkę "ić". np. Ibrachmowić, który jest z pochodzenia Bośniakiem.
Ile wydali, ile zarobili - transfery klubów ekstraklasy według Przeglądu Sportowego:
Arka Gdynia:
wydali: 0 mln
zarobili: 0 mln
Cracovia Kraków:
wydali: 0,94 mln
zarobili: 0,27 mln
PGE GKS Bełchatów:
wydali: 0,56 mln
zarobili: 0,12 mln
Górnik Zabrze:
wydali: 2,1 mln
zarobili: 0,25 mln
Jagiellonia Białystok
wydali: 3,15 mln
zarobili: 1,42 mln
Lech Poznań:
wydali: 6,2 mln
zarobili: 1,7 mln
Lechia Gdańsk:
wydali: 1,33 mln
Legia Warszawa:
wydali: 6,19 mln
zarobili: 1,3 mln
ŁKS Łódź:
zarobili: 2,3 mln
Odra Wodzisław:
wydali: 0,27 mln
Piast Gliwice:
wydali: 0,45 mln
Polonia Bytom:
Polonia Warszawa:
wydali: 0,2
zarobili: 0
Ruch Chorzów:
wydali: 0,2 mln
Śląsk Wrocław:
wydali: 2,95 mln
Wisła Kraków:
zarobili: 7,26 mln
noooo.... Polonia Warszawa to wydala "ciut ciut" więcej ;-)
No ba! Wogole to w jakiej jest to walucie?!
ten Jarosz z wieliczki ciezko wariuje....... jesli nadal tak bedzie gral to podejzewam ze w gorniku juz dlugo nie pogra.....
Tylko nie mow ze smieszny Jarosz by nam sie przydal ogolnie cwaniaczek i syndrom gwiazdy takim podziekujemy
poza tym 100% wiślak.
ja wiem ze cwaniaczek.... a czy taki smieszny.... napierdala bramke za bramka
nam kazdy dobry napastnik jest potrzebny na wage zlota bo tomcio paluch i reszta to poprostu nie porozumienie....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)