--Cracovia nie zaskoczy kibiców też żadnym transferem. - Winy klubu w tym nie ma. Konkurencja jest duża, a piłkarzy mało - uważa Filipiak--
Scoutow jeszcze mniej, a Tabisz nie wyrabia
Panie profesorze pare ciekawych nazwisk:
Danilson Cordoba -22lata- (Medelin) lewy ofensywny pomocnik,b.szybki
Jaime Castrillon -25lat- (Indepediente Medelin) ofen.srodkowy pom.
Ricardo Pedriel -21lat- (genoa wyp.do lugano) napastnik, w 1 lidze (boliwia)56m/17b
w rep 1m/1b
Rodrigo Burgos -19lat- (Cerro Porteno) srodek pom. lewa noga
Luis Caceres -20lat- (Cerro Porteno) prawa strona pom. ew.srodek
do dwoch ostanich nazwisk jestem gotow od siebie dolozyc i zorganizowac zbiorke,
tylko kogo to zainteresuje
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Jeden z kolegów wiceprezesów stwierdził, że szkoda tych pieniędzy na premie, bo jak byśmy przegrywali całą rundę to bylibyśmy bogatsi (śmiech).
to fragment wywiadu z Filipiakiem. ale ten Tabisz Ku.wa smieszny.
teraz wiadomo, komu nie na reke sa transfery i zwyciestwa Cracovii.
Uwierzcie, on nie zartuje.
Paweł Wojciechowski piłkarzem Widzewa
24-letni obrońca Paweł Wojciechowski podpisał trzyletnią umowę z I-ligowym Widzewem Łódź.
Wojciechowski przeszedł do Widzewa na zasadzie transferu definitywnego z Cracovii. W poprzednim sezonie grał na zasadzie wypożyczenia w Polonii Bytom. Piłkarz zaczynał swoją karierę w LSPM Zielona Góra. W polskiej ekstraklasie występował w barwach Górnika Zabrze, Cracovii i Polonii Bytom. Łączenie rozegrał 61 meczów, w których strzelił jedną bramkę.
źródło: 90minut.pl
wievel kostet der?
the Voice Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> --Cracovia nie zaskoczy kibiców też żadnym
> transferem. - Winy klubu w tym nie ma. Konkurencja
> jest duża, a piłkarzy mało - uważa Filipiak--
To po co pieprzyć bez sensu w kazdym oknie transferowym że jest kasa na transfery (i to bez limitu ponoć ;) ) jak i tak się nikogo nie kupuje.Brakuje nam rozgrywającego-spokojnie można było wziąść Kuklisa z Widzewa.Napastnicy?Proszę bardzo-Jarka,Pitry,Micański.Coż poradzić jak w klubie panuje pseudo profesjonalizm :( i nie ma konkretnej osoby.Swoja drogą to ciekawy jestem jak wygląda kwestia zatrudnienia w klubie Tomka Rząsy.
Hm, w ciagu roku kupislismy Polczaka za 800tys, Wasiluka za blisko 1mln zl, no to nie mowcie, ze nikogo sie nie kupuje
Kupuje się, ale samych obrońców, a nam potrzeba pomocników i napastników!
Do Krakowa przyleciał testowany na przełomie lipca i sierpnia bośniacki obrońca Semjon Milošević.
- Bardzo się cieszę, że znów jestem w Polsce - przyznaje 29-letni zawodnik. Teraz stoper potrzebuje pozwolenia na pracę w naszym kraju.
Obrońca z Sarajewa do Krakowa leciał przez Monachium. W sumie podróż zajęła mu cztery godziny.
- O 12:15 wystartowałem z Bośni, a na lotnisku w Balicach byłem o 16:15. Podróż przebiegała szybko i przyjemnie - informuje.
Milošević do Polski zawitał już po starcie Ekstraklasy. Nie umknął mu jednak wynik pierwszego spotkania z Piastem Gliwice.
- Słyszałem, że Cracovia przegrała 0:2, ale nie potrafię nic więcej powiedzieć o tym meczu. Wiem jednak, że ten zespół stać na dużo lepsze wyniki - uważa i nie ukrywa, że chciałby występować w "Pasach".
- W Bośni osiągnąłem praktycznie wszystko, dlatego też zamierzam spróbować swych sił w innej lidze - wyjaśnia.
Z przyjazdu zawodnika zadowolony jest trener Stefan Majewski.
- Bardzo się cieszę, że Semjon dojechał do nas i mam nadzieję, że wszystkie formalności zostaną załatwione w jak najkrótszym czasie - przyznaje szkoleniowiec.
Teraz Klub starał się będzie o pozwolenie na pracę w Polsce dla Miloševića.
Źródło:
...We wtorek w grze wewnętrznej pierwszej drużyny Cracovii z zespołem Młodej Ekstraklasy (podopieczni trenera Marcina Gędłka wygrali z drużyną Stefana Majewskiego 3:0) testowany był Amerykanin polskiego pochodzenia Andy Szerląg.
Testowany zawodnik zagrał w drużynie Młodej Ekstraklasy. Ma 20 lat, jest lewym pomocnikiem. Ostatnio występował w drużynie młodzieżowej Chicago Fire.
Zródło: "Terazpasy"
czy naprawde jest taka lipa i nie sensownego rozgrywającego (nie licząc zganiacza itp.) ? czy poprostu nikt do nas nie chce przyjść ?
Super że jest myśl przyszłościowa i stawia się na młodych, ale jeszcze minie zanim Kostek i reszta będą stanowić o naszej sile, nie powinni żałować kasy na klasowego rozgrywającego...brak nam lidera w drużynie, nie ma kto porządnie krzyknąć, ustawić kolegów i wziąć na siebie ciężar gry a przedewszystkim rozegrać dokładne piłki pod noge do napastników...
Nam potrzeba piłkarza z umiejętnościami Garguły i charakterem Wiśni :) marzenie...
Gravesena nam trzeba :)
Dokłądnie tak - pamięta ktoś ostani mecz który wygraliśmy tracąc jako pierwsi bramkę?
taak, ostanio z Lechem na Ziemi Swiętej. Zając strzelił nam bramkę, a później Witkowski zaliczył hat-tricka. Ale bez pomocy by nie strzelił - 2 świetne wrzutki Plastika skończyły się bramkami dla nas. W ostatnim meczu tego w ogóle nie było - mknacylopez masz 100% racji, potrzeba kogoś kto pociągnie drużynę swoimi umiejętnościami i będzie na tyle charyzmatyczny że poprowadzi drużynę do przodu w słabszych momentach. Tylko teraz kogos takiego znaleźc...
Czy teb doktor Zbrodo nie zna sie na pilce i wie, ze nie moze nikogo namascic do takiej funkcji? Mial Skrzynie, ktory duzo pomagal na meczach to go odsunal. Z Arka Barana nie bedzie mial lidera i z zadnego innego zawodnika tez nie, bo nikt nie pojdzie za nim w ogien.
Mielismy zawodnikow - Skrzynia, Bojar, Gizmo. Na naszym ligowych podworku albo w realiach naszego klubu to byly osobowości. A teraz mamy frustrata Tupalskiego, Szeligę, który jest graczej na pierwszoligowym poziomie, ale nigdy nie bedzie w pierwszym szeregu, a zamiast Gizma nie ma nikogo. Zal dupsko sciska
Licze ze Semjon bedzie w obronie pelnil funkcje jak kiedys Kazek Wegrzyn, jeszcze ktos do pomocy od kogo beda mogli sie mlodzi uczyc i do zimy nie narzekam
Ćmikiewicza do pomocy napewno zrozumie taktyka wielkiego Stefana!!!
Marcin Radzewicz nie podpisał kontraktu z Polonia Bytom
Radzewicz to ofensywny zawodnik nam takich nie trzeba, obrone jeszcze trzeba wzmocnic a pozatym nie ma na to pieniedzy :)
siemon bedzie rządził ? być może jak się Polskiego nauczy...licze że to będzie dobry zawodnik ale niesądze aby był mocny jak Kaziu
ŚRODKOWEGO POMOCNIKA, tylko takiego który rozegrał troche meczów o stawke choćby w naszej lidze...Kuklis był by najbardziej odpowiednim zawodnikiem, młody i perspektywiczny i stosunkowo nie drogi ( w porównaniu do np. Majewskiego czy Garguły) tyle że on pewnie dobrze zna Stefana i nie chętnie do nas przyjdzie, no chyba że Stefan go niechciał ?
pewnie go nie chciał bo nie jest wysoki, silnie zdubowany, nie biega jak żyd po pustym sklepie i o zgrozo nie najgorszą ma technike
zgadzam się Santo :) techniczni- niemile widziani
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)