Nie pasowal do koncepcji ;)
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Z archiwum.
==
Test na sztucznej trawie w Skotnikach
Wczoraj Cracovia zorganizowała test-mecz dla młodych piłkarzy. Grano na sztucznej trawie w Skotnikach. Boisko jest pełnowymiarowe, warunki do gry były idealne. Grali "niebiescy" na "biało-czerwonych". Padł wynik 2-2. Dla "niebieskich" gole zdobyli: Furczy i Petarz, dla "biało-czerwonych" Sendorek i Mężyk. Wśród testowanych, młodych graczy byli m.in. Petarz z Ruchu Chorzów, Sendorek z Górnika Wieliczka, Kaźmierczak z Gowinu Królewska Wola, [b]Robak z Miedzi Legnica[/b] i Mężyk z Sandecji.
Mariusz Mężyk - król strzelców III ligi małopolskiej (na półmetku) zdobył ładnego gola uderzeniem z około 18 metrów. W przyszłym tygodniu zapadnie decyzja, czy zostanie w Cracovii.
Źródło: Dziennik Polski - AS [1 grudnia 2005 r.]
==
Cracovia trenuje i sprawdza
Wczoraj pracowity dzień mieli szczególnie trenerzy Cracovii. Najpierw bowiem przeprowadzili trening z pierwszą drużyną, następnie zaś udali się do Skotnik na sparing. Cracovia bowiem zaprosiła na test-mecz wielu młodych zawodników z różnych stron Polski.
Początkowo spotkanie miało się odbyć na boisku przy ul. Wielickiej, ale warunki nie sprzyjały. W Skotnikach grano na otwartym terenie, na pełno wymiarowym boisku o sztucznej nawierzchni, w dobrych warunkach.
Z zespołu "Pasów" zaprezentowali się tylko Gliwa i Nowicki, pozostali byli z zewnątrz. M.in. strzelcy bramek: Kamil Sendorek z Górnika Wieliczka, Mariusz Mężyk z Sandecji czy Piotr Pętasz z Ruchu Chorzów. Pojawili się też Tomasz Midzierski z Zagłębia i [b]Marcin Robak z Miedzi Legnica[/b]. Trenerzy "Pasów" nie chcieli ujawniać więcej nazwisk (te kilka było znanych już wcześniej) tłumacząc się ryzykiem, że "ktoś nam tych chłopców podbierze".
Sparing musiał być dość owocny, bo po meczu przeprowadzono nawet wstępne rozmowy z kilkoma młodymi piłkarzami.
- Na pewno nie można powiedzieć, że któryś rzucił nas na kolana - bagatelizował jednak II trener Cracovii Robert Jończyk. - Nie można powiedzieć, żeby od razu można było kogoś brać na mecze ligowe, choć, owszem, jest paru ciekawych zawodników. Musimy poddać ten skład głębokiej analizie. Na pewno będą pod stałą obserwacją. Jeśli chodzi o Mężyka, który ostatnio z nami trenował, to widać, że ten chłopak ma spory potencjał.
Źródło: Gazeta Krakowska [1 grudnia 2005 r.]
==
I celny komentarz zaca na naszym forum:
[i]W sumie to się nie dziwię ,że np.[b]taki Robak nie rzucił naszego trenera na kolana[/b] i pewnie nie rzuci, bo skoro gość w 13 meczach strzela 9 czy 10 baramek, to u naszego trenera dyskwalifikuje go to na wstępie. Taki zawodnik po prostu nie pasje kompletnie do naszej koncepcji. Przykładów konsekwencji takiego postępowania nie trzeba szukać daleko:
- Piechna ,jeden z nie pasujących ,jest obecnie najlepszym strzelcem ligi.
- Chałbiński,ten też nie pasował,obecnie w klasyfikacji stzrelców jest drugi.
Dla porównania,obaj w sumie strzelili w lidze 24 bramki,a nasz cały zespół..... 18 !!! [/i]
Źródło: Forum Kibiców Cracovii, wątek: "Jutrzejszy test-mecz czy tez trening-test....."
data: 01 gru 2005 - 10:24:07
Trochę to dziwne, bo na stronie Korony nic o transferze Robaka do Cracovii się nie pisze. Raczej o tym, że Robak lada chwila będzie w pewnym klubie z Warszawy.
Bo Cracovia teraz przystępuje do transferu!!!
nie ma co sie podniecać narazie,
iloma to zawodnikami sie interesowalismy....
znajac nas zarząd wszystko może z tego wyjsc,
choć to by była jedyna szansa na zagranie coś w tej lidze, taki ROBAK
Robak był u nas wcześniej.Był w tym czasie zawodnikiem znacznie słabszym i kosztował ok 300 tyś zł.Menagerem Robaka był Siekiera(nie wiem czy jest nim dalej).W tym czasie profesor dawał na transfer do 50 tyś zł.Z Mężykiem ,Janczykiem było podobnie -trzeba było dać oficjalnie niewiele Sandecji i furę kasy pod stołem.Menagerem ich był ten sam człowiek -jednoczesnie menager i działacz.Filipiak pod stołem nie dawał to trafiali gdzie indziej.
Zrzucanie wszystkiego na Stawowego czy Misiora to grube nieporozumienie.Spytajcie Pawła jak to z tymi transferami było .Bynajmniej Stawowego nie mam zamiaru bronić bo sporo zawodników miał z kartami na ręku i mu nie pasowali do koncepcji(Rocki,Piechna,Wiśniewski,Świerczewski,Chałbiński i pewnie kilku innych też by się znalazło).
Robak teraz to jest zupełnie inny piłkarz niż ten co był przed przyjściem do Korony.
W Kielcach sie bardzo rozwinął.Byłby dużym wzmocnieniem !!!.Jest tylko pytanie czy to realne?
Trener Stefan Majewski zapowiadał, że Cracovia prowadzi negocjacje w sprawie pozyskania napastnika. Na ul. Kałuży ma przenieść się Marcin Robak z Korony Kielce
Krakowianie mają duże problemy z napastnikami, bo nie dość, że teraz urazy leczą Kamil Witkowski, Tomasz Moskała i Bartłomiej Dudzic, to podczas przygotowań nie potrafili trafić do siatki.
Lekiem na nieskuteczność ma być pozyskanie Robaka. 26-letni napastnik w poprzednim sezonie zdobył 10 goli, o cztery mniej niż napastnicy Cracovii razem wzięci. Wcześniej wychowankiem Miedzi Legnica interesowały się Legia i Maccabi Tel Awiw (zawodnik nie chciał lecieć na testy). Kielczanie zaproponowali piłkarzowi takie same warunki finansowe, jak w poprzednim sezonie, ale je odrzucił. Zażądał podwyżki, a na to z kolei nie chcą zgodzić się władze Korony, które wyceniają Robaka na 500 tys. euro. 150 tys. euro mniej dawała Legia i kielczanie ofertę odrzucili.
- Cracovia jest rzeczywiście najbardziej zdecydowana, by mnie pozyskać. Teraz jest mi do niej bliżej niż np. do Legii. Trwają rozmowy, ale jedynie telefoniczne. Wszystko jest na dobrej drodze, nie ma żadnych komplikacji - przyznaje Robak. - W poniedziałek lub we wtorek wszystko się wyjaśni. Cracovia chciałby wykupić mnie z Kielc definitywnie, mnie również tylko taki transfer interesuje.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Marcin czekam na Ciebie !
Santo! Piosenka była o Maćku ( [url]http://www.youtube.com/watch?v=92QBzheSmhw[/url] ) a nie o Marcinie... :):)
tylko że ja wcale nie żartuje, tylko w tym transferze upatruje nasze szanse.
oglądałem magazyn ligowy na dwójce i wszystkie drużyny się wzmocniły i jeżeli my już nikogo nie kupimy to będziemy niżej w tabeli od Jagielloni, Ruchu, Górnika, Śląska itd bo o reszcie już nie piszę..
Robak to nasza nadzieja, jeżeli przyjdzie to już może nawet przez pierwsza 2-3 mecze przecierpie nowaka na lewej flance :)
Co roku mówione jest o transferach w naszym klubie i co roku jest wielkie nic ;/ wszystkie kluby się wzmacniają tylko nie my ! chcą przyciągnąć ludzi na trybuny ale jak będą taką bierną pozstawe prezentować na rynku transferowym i pokazywać że im nie zalezy na sukcesach tylko srodek tabeli to taka polityka jest bez sensu !!!
Sypnij z 10 mln złotych to Zarząd chętniej wprowadzi wzmocnienia =p
a mi sie transfer podoba
pewno ze Eto to nie jest, ale jak na nasza lige moze byc
facet z roku na rok strzela coraz wiecej (2006-2, 2007-8, 2008-10) wiec oby tak dalej
Marcin Robak rozmawiał w czasie weekendu z Cracovią.
- Nie dogadałem się - mówi "Robaczek", którym poważnie zainteresowana jest też warszawska Legia.
Źródło: Echo Dnia - Sławomir Stachura ====>
no to dupa...
Fragment artykułu Sławomira Czwala i Piotra Szpaka pt. "Testy Stali na medal" z "Echa Dnia", omawiającego przygotowania Stali Stalowa Wola do rozgrywek I ligi:
[i]W Stali było testowanych kilku zawodników, m.in. Kamil Karcz i Artur Szlęzak z Cracovii, Jonasz Jeżewski z Sandecji Nowy Sącz, czy Kamil Ścisłowski ze Sparty Szamotuły. [b]Zdecydowanie najkorzystniejsze wrażenie pozostawił po sobie 22-letni pomocnik Kamil Karcz[/b], który jest wychowankiem Beskidu Andrychów i ma za sobą grę w Pogoni Miechów, a ostatnio występował w Cracovii.[/i]
wszyscy sobie nadzieje zrobili a skonczylo sie jak zwykle , nie rozumie czy nie mozemy pozyskac jakiegos jednego dobrego napastnika?
hahahah jak do nas teraz nie przyjdzie to poprostu kurwa szkoda slow na caly ten zarzad !!!!! wystawcie dalej tomcio palucha napewno ustrzeli multum bramek !!!!
HEH co do tomcia to ten gosc juz dawno sie skonczyl jest cieniem dawnego moskaly a tobylo dobre 5 lat temu! skoro pozbyli sie ,bojara itp to co jeszcze moskala tu robi
napastnik ktory strzela 3 bramki w sezonie! szok
z tym Robakiem to juz na 100 % pewne ze do nas nie przychodzi ????
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)