Gdyby to było możliwe( a na razie nie jest) to Cracovia powinna kupić Sikorę z Groclinu( jak zaczniecie występować po szyldem Śląska to radze uciekać przyjaciele psów. Mówię o Groclinie i Wiśle).
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Pamiętam jakiś program telewizyjny z wypowiedzią Majewskiego, kiedy był chyba jeszcze w Amice. Mówił wtedy, że należy przykładać uwagę do wzrostu graczy i ich umiejętności gry głową. Według tej jego teorii drużyna powinna mieć w składzie kilku sprawnych wieżowców (nie pamiętam już, ale chyba właśnie co najmniej trzech). Wtedy tak ważne w dzisiejszej piłce stałe fragmenty w ataku można w wielu wariantach pięknie rozgrywać. Nie mówiąc o obronie, górne piłki kierowane na nasze pole karne są bez szans dla przeciwników.
Po tym jak zobaczyłem grę Wasiluka w meczu z nami w Białymstoku to mój entuzjazm do tego transferu osłabł...Ale w nazej drużynie mógłby grać lepiej (podobnie jak Kulig który w słabej Łęcznej sie nei wybijał). Sam nie wiem...Ale ważne że wreszcie Radwański pójdzie na ławkę:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Ja tam Wasiluka jestem entuzjasta, a co do Kuliga to przeczytalem 700 tys. euro i mysle sobie "k.urwa, faktycznie troche trzeba wylozyc..." a 700 tys zl no to prosze Was, za Kuliga drobne.
Cracovia zabiega o Bartłomieja Grzelaka. Ten jednak oświadczył, że nie jest zainteresowany przeprowadzką pod Wawel.
- Jeśli odejdę z Legii to tylko za granicę - podkreślił Grzelak.
Snajper Legii w tym sezonie nie spełnił pokładanych w nim nadziei. Grzelak nie mógł wywalczyć sobie miejsca w podstawowym składzie, a jeśli już się w nim pojawiał to nie zachwycał. Oferta kupna napastnika Legii wpłynąć ma na Łazienkowską w najbliższych dniach. Szefowie Cracovii mają nadzieję, że uda im się pozyskać Grzelaka w rozliczeniu za Piotra Gizę.
Źródło: PAP
Z Kuligiem to trza zrobić jak mówi Dev, niech pzpn ustali cene. Napewno będzie niższa niż 700 tyś (jeśli ta jest prawdziwa)
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
a czemu ma być niższa? i czemu niby PZPN ma ustalac cene kontraktu? i dlaczego Łęczna ma go sprzedawać za tyle ile chce PZPN? i dlaczego właściwie ma go sprzedawać jeśli nie będzie chciała?
poczekajmy na jakies oficjalne wiesci. mi sie zdaje ze Łęczna nie dostanie ani grosza a Kulig będzie grał u nas włącznie z początkiem przyszłego sezonu
Grzelakowi sie we lbie poprzestawialo. jak nie chce to niech nie przychodzi. Pierwszy go wybucze.
Grzelakowi wydaję sie, że jest najlepszy, a jak odejdzie za granice to będzie grzał ławę w IV-ligowcu.
No i pięknie. Niech Legia płaci za Gizę te 500 tys euro a za tą kasę można powalczyć o Lewandowskiego.
"Jeśli chodzi o piłkarzy z Polski, którzy mieliby wzmocnić środek pola interesuje nas tylko ktoś z duetu Garguła- Iwański, jednak nie wiemy, jakich pieniędzy za tych piłkarzy zarządzają Zagłębie Lubin i GKS Bełchatów. Ponadto wystąpiliśmy do Ekstraklasy S.A. o zwiększenie limitu w drużynach z 23 do minimum 25 piłkarzy desygnowanych do gry w jednej drużynie. Jeżeli ten projekt uda nam się przeforsować, wówczas ściągniemy do Legii Tomka Jarzębowskiego - dodał."
To znaczy zrezygnują z Gizy!
Jeśli nie uda sie pozyskac Garguly albo Iwanskiego, to z Gizy na pewno nie zrezygnuja.
Tez mi sie wydaje, ze zakusy Legii na kogos z pary Iwanski - Gargula oznaczaja powrot paralityka (tak mowia o nim kibice przy Lazienkowskiej) do Cracovii. To oznacza zamkniecie tematu Grzelaka.
Dodatkowo portale donosza o ewentualnych przenosinach Urbana do Osasuny. To tez bedzie sygnal dla Gizy, ze czas zwijac manatki.
jak tak faktycznie Grzelak sie wypowiedział to niech spada.Pseudo gwiazdorów nam nie trzeba .Niech jedzie za granicę ,wróci szybciej niz matusiak.
Co do Gizy to podobno mają czas do końca maja potem Giza jest z powrotem Nasz. Myślę, że to nie jest dużo czasu i chyba się nie wyrobią z ewentualnym transferem Garguły lub Iwańskiego więc będą musieli podjąć ryzyko, albo Giza zostaje i dołączy do niego ktoś z wyżej wymienionych lub oddadzą Gize i będą walczyć o pozostałych dwóch bez gwarancji że któryś z nich trafi do Legii bo podobno jednym z Nich interesuje się Skorża.
dobrze niech Giza wraca. bylby to nasz najlepszy "transfer" w tym okienku
Gdyby Giza wrócił to byłby problem...chyba że Lech go weźmie (innych chętnych nie widzę) Zostanei Gizy u nas to ciągłe dąsy i żale na Majewskeigo...
to albo majewski albo Giza. dla mnie wybór jest prosty
Dla mnie tez.
wróci i znowu schodząc z boiska bedzie miał czystą koszulkę:):):)
A nawet gdyby wrócił to kto ma niby usiąść na ławce??? Baran??? Kłus???
Czy może zagramy jednym napastnikiem????
Lepiej niech nie wraca , wk.... ludzi niewykorzystanymi setkami jak to robił w Legii czy podaniami do tyłu jak to było u nas.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)