Przejrzałem tak na szybko piłkarzy Widzewa, to Lisowski z Broziem to roczniki 85, a Kuklis 86. Marek z Zagłebia rocznik 87. I sa to rzeczywiscie piłkarze III ligowi. A z II ligi to Lewandowskiego ze Znicza brać! Wczoraj bramę strzelił, 20 w tym sezonie. No i jeszcze Lewczuk, mimo ze obronca to 4 bramki juz ma.
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Tylko za Lewandowskiego chcą co najmniej 2 mln zł. A Filipiak powiedział 200-600 tys za zawodnika.
Nie za zawodnika tylko za wszystkich;)
...a Kulig? !!!!!!!
[url]http://sport.interia.pl/pilka-nozna/orange-ekstraklasa/news/ronaldinho-nie-dla-cracovii,1106432?sa=1[/url]
fajny tytuł :)
pewnie Tabisz wysłał faks i mu odpowiedzieli ;)
czyli będą transfery ale wzmocnień nie będzie
Te 200-600 tyś to jest cena za 1 zawodnika nie za 6 .Myślę że to będą dobrzy i gotowi do gry piłkarze typu właśnie Marek z Sosnowca.Jeśli była by to cena za wszystkich graczy to Filipiak wg nie mówił by o wzmocnieniach.Rumcajs ma na profesora dobry wpływ -skoro nie pomyliliśmy się z Polczakiem i paroma innymi młodymi to myślę że będa to piłkarze młodzi ale jednoczesnie już do gry!!!
Czyli odchodzą: Wacek, Świstak, Skrzyński, Kulig (? - na pół roku maksymalnie mam nadzieję), Bojarski (?), Gregorek (?), Karwan (?), definitywnie Giza (?)...
Ośmiu zawodników !
Kogoś pominąłem ?
Oj ! Będzie się działo ! :)
Boję się sytuacji jednoczesnego odejścia Kuliga i Wacka. Musimy aż 2-ch prawych obrońców wtedy sprowadzić.
W II i III lidze jest wielu mlodych, utalentowanych zawodnikow do wylowienia. Szczoczarz, Kurowski... ;)
potter napewno za jednego 200-600 tys. złotych? Bo sam już niewiem jak mam rozumieć te słowa:
"- Ile pieniędzy może wydać Cracovia na transfery?
- Pieniądze są, ale Ronaldinho na pewno nie kupimy (śmiech). Ci zawodnicy, o których mówiłem to koszty od 200 do 600 tys. złotych i te pieniądze są."
Jeśli jednak za jednego tyle pieniędzy to naprawde może być ciekawie :)
Czyli maksymalnie na transfery chce wydać około 1 mln euro.
nie wierze w odejscie od nas Kuliga ! Jesli klub mu zaproponuje bardzo dobry kontrakt to nawet jak wiesniaki z pod Lublina beda torpedować ten transfer. Klub bedzie mogł sie zwrócic o arbitraż, czy tez nie wiem czy piłkarz nie moze skorzystać z prawa Webera.
Webstera.
Też się nad tym zastanawiałem, ale nie działa w jego wypadku
[url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Webstera[/url]
Odejście Kuliga nie wchodzi w grę. Ma on ważny kontrakt z Cracovią do 2010 bodajże. Problem w ty, że z powodu zamieszania przy rozwiązywaniu kontraktu z Łęczną, musi jeszcze dokończyć kontrakt u nich (do grudnia 2008 o ile się nie myle. Ale i ta strata tego zawodnika (na pół roku) to byłby cios i mam nadzieję, że Cracoviua i Łęczna znajdą jakieś kompromisowe rozwiązanie.
zeus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Martinez Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > potter Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> >
> > Majewski trenerem jest kiepskim ,ale w
> > > transferach trafia z zadziwiającą
> > > skutecznością!!!!
> >
> > tak a najlepszym przykładem jest Karol
> Gregorek
> >
> >
> > majewski - w....j z Cracovii !!!
>
>
> hehe
>
> a ile on kosztowal ze nazywasz to transferem???
> i kjiedy konczy mu sie umowa???
No ale jakby nie było to Stefek go ściągnął..Mam nadzieję że po sezonie wyleci na zbity ryj
> Jednym z tych transferow ma byc prawdopodobnie
> Marek z Sosnowca(ten od samoboja).Gracz
> mlodziezowej reprezentacji...
Jestem za.Ale z tego co wiem to bodajże Lech sie nim interesuje(interesował)
Interesujemy się tez tym [url]http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9493[/url] zawodnikiem.Info z rzeszowskich "Nowin"
Kulig, Kucharski, Filipiak dla Sportowychfaktów.pl o przyszłości... Przemysława Kuliga
Przemysław Kulig należy do najlepszych zawodników Cracovii w tym roku. Prawy obrońca Pasów nie wie jednak, w którym klubie będzie występował w przyszłym sezonie, gdyż wszystko zależy od stanowiska Górnika Łęczna. Zaporowa cena za Kuliga dziwi tym bardziej, że w grudniu jego kontrakt z Górnikiem wygaśnie, stąd już niebawem będzie mógł podpisać kontrakt z nowym pracodawcą bez pośrednictwa klubu z Łęcznej.
- Jest zainteresowanie z innych klubów Przemkiem. Uważam, że swoją grą sam znalazł się w ich kręgu zainteresowania powiedział menedżer Kuliga, Cezary Kucharski dla Sportowychfaktów.pl i dodał: Górnik podyktował zaporową cenę 500 tysięcy złotych. Sądzę, że jak na pół roku do końca kontraktu jest to duża suma, ale uważam, że będziemy na ten temat rozmawiali, negocjowali. Przemek podpisze 1 lipca kontrakt z nowym klubem, który będzie obowiązywał od pierwszego stycznia. Czy to będzie Cracovia? Nie wiadomo.
Kucharski zdaje sobie sprawę, że jego podopieczny rozgrywa najlepszą rundę w Krakowie, stąd zmiana otoczenia w takiej chwili niekoniecznie może podziałać na Kuliga pozytywnie. Gdyby Przemek odszedł, wówczas byłaby to duża strata dla Cracovii. Dobrze się czuje w Krakowie, widać, że ten klimat mu służy, strzela bramki, dużo pracuje na boisku. To także utrudnia rozmowy kiedy dobrze gra, to jego wartość wzrasta. Może stąd wzięła się ta suma podyktowana przez Górnik? zastanawia się Kucharski.
Legia Warszawa, Wisła Kraków, Lech Poznań, a może Groclin Grodzisk Wielkopolski który z tych klubów jest zainteresowany Kuligiem? - Wymienione kluby interesują się Przemkiem powiedział Kucharski i dodał: Trudno jednak wyobrazić sobie transfer Przemka do Wisły, kiedy teraz występuje w Cracovii. Legia Warszawa jeszcze się nie zdefiniowała. Szukają prawego obrońcy, który będzie konkurencją dla Kuby Rzeźniczaka.
O przyszłość Kuliga w Pasach niepokoi się właściciel Cracovii profesor Janusz Filipiak, który chciałbym, żeby zawodnik dalej występował w Grodzie Kraka, ale... Chcemy zostawić Przemka w Cracovii. To jest trudna sprawa i nie wynika z tego, że my coś chcemy, menedżer Kucharski chce czy sam zawodnik. Górnik postawił bardzo duże, wygórowane wymagania finansowe. Wszystko jest na razie przedmiotem negocjacji oznajmił Filipiak.
Z własnej wartości zdaje sobie sprawę sam zainteresowany. Kulig nie zamierza jednak zaprzątać sobie głową sprawami transferowymi zwłaszcza, że do zakończenia sezonu został tylko jeden mecz. Ofensywni obrońcy, którzy strzelają bramki, są w cenie. Przez dobrą grę zawsze można się wybić. Chciałbym zostać w Cracovii, ale tak naprawdę nie wszystko ode mnie zależy. Jeżeli chodzi o inne kluby, to trzeba usiąść do rozmów. Jestem człowiekiem otwartym. Teraz jednak najważniejszy jest mecz z Bełchatowem. Potem można myśleć o przyszłości oświadczył Kulig.
sportowefakty.pl
Niech zaproponują Górnikowi w zamian Szczoczarza. Taki młody, perspektywiczny i zmotywowany napastnik o wiele bardziej im się przyda, niż myślący o odejściu za pół roku Kulig.
No dobra, kazdy mowi, ze od stycznia 2009 dalej jest nasz.
Ale z ostatnich artykulow wynika, ze nie. Moze bowim podpisac umowe z kim chce i pewnie tak zrobi.
Czyli to postanowienie PZPN o powrocie Kuliga na pol roku do Lecznej delegalizuje nasz obecny kontrakt.
Tak to widze.
A i te wywiady z Kuligiem, ze gra na maksa, a moze wpadnie w oko komus z moznych naszej ligi.
No wiec tak w punktach:
- 200-600 tysi za za zawodnika
- klub zaproponuje nowy kontrakt Sławkowi Olszewskiemu
- klub nie zaproponuje kontraktu Karolowi Gregorkowi
- co z Bojarskim? jeszcze zobaczymy - odpowiedzial profesor
azurro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No dobra, kazdy mowi, ze od stycznia 2009 dalej
> jest nasz.
> Ale z ostatnich artykulow wynika, ze nie. Moze
> bowim podpisac umowe z kim chce i pewnie tak
> zrobi.
> Czyli to postanowienie PZPN o powrocie Kuliga na
> pol roku do Lecznej delegalizuje nasz obecny
> kontrakt.
> Tak to widze.
> A i te wywiady z Kuligiem, ze gra na maksa, a moze
> wpadnie w oko komus z moznych naszej ligi.
jezeliby mial nie byc nasz to pewnie by nie bylo gadki o tych 500 tysiącach. tyle chyba jest wart a wszyscy mowia ze nie ma sensu płacić 500 tys za pół roku
Chyba sie jednak mylisz SaNtO, poczytaj dokladnie wywiady z Kuligiem, Kucharskim, czy Filipiakiem.
A TY myslisz, ze wymieniane czolowe polskie kluby zawracaja sobie glowe Kuligiem, by za pol roku wrocil do Cracovii?
Brakuje mi tu troche logiki.
Chyba wszyscy nie do konca znamy wynik odwolania klubu z Lecznej.
Obawiam sie, ze Kuliga juz stracilismy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)