Tomek Rząsa Cracovii bardzo by się przydał.Ma rozległe kontakty,zna od podszewki profejonalny football ,włada kilkoma językami.Myśle że może być dyrektorem sportowym,menagerem ,albo skautem odpowiedzialnym za wyszukiwanie młodych i zdolnych zawodników za granicą.
Tomek jest osobą finansowo zabezpieczoną do końca życia.W jakiejś mierze ma do naszego klubu dług wdzięczności i myśle że w jego przypadku nie będzie bicia się o kasę(co nie znaczy że Tabisz rzuci mu 1 tyś złociszy i jeszcze będzie kręcił nosem że tak dużo Rząsie daje).Tabisza powinno się wg odsunąć od spraw związanych z piłką.Dać Tomkowi rozsądna kasę +ewentualną premię od zarobku na zawodniku ściągniętym do klubu i potem sprzedanym z zyskiem.
Darujcie sobie te żale do Tomka że miał u nas skończył karierę ,a nie skończył.To jest pasiak z krwi i kości i klubowi na pewno się przyda.Milicyjnej wiśle odmówił gry ,nie patrzył przez pryzmat kasy i za to go szanuje.Tomek chce pracować na chwałę Cracovii i to jest ważne.I myślę że byłby lepszy od najemników bednarzów ,mielcarskich itp.
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
zalezy na ile ta milosc do Pasow Tomek wyliczy...
"Tomek jest osobą finansowo zabezpieczoną do końca życia.W jakiejś mierze ma do naszego klubu dług wdzięczności i myśle że w jego przypadku nie będzie bicia się o kasę...." takie trochę ble,ble,ble......KASY NIGDY DOŚĆ,taka jest prawda i Tomuś za "frytki" pracować nie będzie....po prostu biznes :-)
Chodzi o to by pracował za taką kasę jaka warta będszie jego praca. A przynajmniej mamy pewność, że nie przyjdzie tutaj tylko po to by wydoić klub z kasy jak robią wszyscy najemnicy.
Szkoda tylko, że nie zdecydował się zagrać, bo było by to 1-bardzo fajne symboliczne zachowanie, 2-świetne zmiana za Radwańskiego, któremu ostatnio nie idzie. Ale jeśli znajdzie- znajdzie godnego, młodego następcę, to niech nie gra.
No to zaczęliśmy zakupy ?
Cytat z GW:
"Piłkarze Stefana Majewskiego wskoczyli na ósme miejsce gwarantujące premie finansowe od klubu. Szczęśliwy Janusz Filipiak, prezes klubu, po spotkaniu uchylił rąbka tajemnicy. - Kupimy pięciu piłkarzy - zdradził. - Z drugiej i trzeciej ligi - dodał.
Filipiaka poprawił trener Stefan Majewski: - Prezes pomylił się, miał powiedzieć, że kupimy sześciu."
Mam nadzieje, ze jednym z pilkarzy z drugiej ligi bedzie Kulig.
Z drugiej i trzeciej? To o co walczymy w przyszlym sezonie? O baraże?
Mam nadzieje ze to chodzi o paru piłkarzy z Widzewa i Znicza
Lewandowski,Kuklis,Napoleoni,Lewczuk,Fabiniak? ;)
ups mialo byc 6,to niech bedzie Oshadogan ;)
Pewnie sie okaze, ze chodzi o graczy Kmity i Gornika Wieliczka. ;]
Możecie sie pomylić i to grubo.Jak pokazuje historia w 2 i 3 lidze jest sporo dobrych piłkarzy.I myślę że przykład Polczaka czy Dudzica powinien dać wam do myślenia.Mi podoba się to że mają to być zawodnicy młodzi 20-23 lata.Ci zawodnicy tak jak Polczak mogą być od razu solidnym wzmocnieniem.I myślę że takim będą.Majewski trenerem jest kiepskim ,ale w transferach trafia z zadziwiającą skutecznością!!!!
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Majewski trenerem jest kiepskim ,ale w
> transferach trafia z zadziwiającą
> skutecznością!!!!
tak a najlepszym przykładem jest Karol Gregorek ;)
Wygląda ,że najtrudniej to będzie kupić Przemka:(
"- Dzisiaj był na meczu menadżer Kuliga...
- Spotkałem się z menadżerem Kucharskim i to jest trudna sprawa. To nie wynika z tego, że my coś chcemy czy Kucharski coś chce tylko Łęczna, która stawia bardzo duże, wygórowane wymagania finansowe. Padają kwoty zupełnie abstrakcyjne."
Martinez Napisał(a):
> potter Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> Majewski trenerem jest kiepskim ,ale w
> > transferach trafia z zadziwiającą
> > skutecznością!!!!
>
> tak a najlepszym przykładem jest Karol Gregorek
>
>
> majewski - w....j z Cracovii !!!
Taaa a naprzeciw tego Polczak, Kulig, Kłus, Dudzic nazwiska kompletnie wczesniej nieznane.....
Lepiej powrócić do takiego co w zyciu nie trafił z jakimkolwiek transferem...
Klus i Dudzic to nie pomysly Majewskiego.
Co do Dudzica to zgoda, bo to ....mój pomysł ;) ale ja go wspaniałomyślnie przypisuję Majewskiemu:)
gietki_ramirez Napisał(a):
> Klus i Dudzic to nie pomysly Majewskiego.
Może nie pomysł Majewskiego, ale wydaje mi się, że od pomysłów w dużej mierze są inne osoby niż trener a trener jest od akceptowania lub nie tych pomysłów. A to Majewskiemu w przeciwieństwie do jego poprzednika (tego z wąsem) udaje się dużo lepiej.
Co do transferów to Dudzic nie przyszedł do nas dzięki Majowi.
Jeśli Kłus to ok ale grał lepiej jak do nas przyszedł,co do Kuliga to strzał w dziesiątkę tymbardziej że za friko.
Natomiast Polczak to żadna łaska skoro kosztował nas najwięcej piniąchów w całej historii klubu,to musi to być zawodnik gwarantujący grę adekwatną do ceny (800 tys.zł),nomen omen jak na obrońcę bardzo wysoką.Więc kupić kogoś za duże pieniądze i chwalić się że to wyłapanie talentu to nie jest całkiem fair.Fair jest w przypadku np.Przemka Kuliga:)Oby tylko dogadali się na te pół roku z Górnikiem Łęczna bo szkoda by było robić dziurę na obronie na kolejną rundę jesienną:X
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2686&x=0
Martinez Napisał(a):
> potter Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> Majewski trenerem jest kiepskim ,ale w
> > transferach trafia z zadziwiającą
> > skutecznością!!!!
>
> tak a najlepszym przykładem jest Karol Gregorek
>
>
> majewski - w....j z Cracovii !!!
hehe
a ile on kosztowal ze nazywasz to transferem???
i kjiedy konczy mu sie umowa???
Jednym z tych transferow ma byc prawdopodobnie Marek z Sosnowca(ten od samoboja).Gracz mlodziezowej reprezentacji...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)