Możesz napisać jakie są konkretnie ceny w tej Marii? Muszę się zastanowić, czy kalkuluje mi się jechać na taki koniec świata :D
-
-
Procenty %%%
A był ktoś w Rewii Piwa na al. 29 Listopada?
Nie byłem, ale wszedłem na ich stronę internetową i już z wyświetlonych nowości:
- Hera (Olimp) po 7,69, na Teatralnym przedwczoraj kupiłem za 7,20
- Plon Zielony Kormorana po 7,35, na Teatralnym po 6,90 niedawno
Po wejściu na szczegółową ofertę jest podobnie, przy czym większość piw ma status "wyprzedane"
L, jednak powinno być L na połowę.
obudził mnie kac tysiąc pięćsetny raz cholernie boli łeb wiruje świat...
no bo jak tu się nie opić po takiej frajerskiej porażce?
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Możesz napisać jakie są konkretnie ceny w tej
> Marii? Muszę się zastanowić, czy kalkuluje mi
> się jechać na taki koniec świata :D
w tym tygodniu dam znać, musze się wybrać bo w lodówce pusto.
napisz co Cie interesuje
Musiałbym długo wymieniać, ale jak podasz mi ceny piw z Pinty, Ale Browaru i Dr Brew to już będę miał wyrobioną opinię nt poziomu cen w stosunku do innych sklepów, a o to mi chodzi :) Z góry dzięki
Sobota jak wynik. We 2óch : 1L.
Aston1906 Napisał(a):
> Musiałbym długo wymieniać, ale jak podasz mi
> ceny piw z Pinty, Ale Browaru i Dr Brew to już
> będę miał wyrobioną opinię nt poziomu cen w
> stosunku do innych sklepów, a o to mi chodzi :) Z
> góry dzięki
Rowing Jack 6.80 zł
wszystko z Dr Brew w przedziale 6,50 - 7 zł
Dyniamit 6,80 zł
Naked Mummy 7,10 zł
reszty nie pamiętam
czechy 3-4 zł
mikrusy z czech 1,5L 10-15 zł
oprócz tego dużo belgów, angolów i amerykanów
2 stówy nie moje
Dzięki za info. Ceny minimalnie, ale naprawdę minimalnie niższe niż w Sklepiku z Piwem na Teatralnym (Rowing Jack i Dyniamit 6,90).
A zatem rzeczywiście sklep najtańszy, ale mi się nie opłaca jechać tak daleko, tym bardziej, że już dziś premiera Huty'54 i to w butelce :)
4 dni później
Aston1906 Napisał(a):
> Dzięki za info. Ceny minimalnie, ale naprawdę
> minimalnie niższe niż w Sklepiku z Piwem na
> Teatralnym (Rowing Jack i Dyniamit 6,90).
>
> A zatem rzeczywiście sklep najtańszy, ale mi
> się nie opłaca jechać tak daleko, tym bardziej,
> że już dziś premiera Huty'54 i to w butelce :)
I jak ta huta 54? daje rade?
W piątek piłem Hutę'54 w Tap House i szczerze mówiąc byłem rozczarowany. Bardzo niewiele wyniosłem z piwa. Ale to może efekt tego, że kosztowałem jej w przerwie pomiędzy innymi, znacznie lepszymi i bardziej aromatycznymi piwkami.
Dyniamit również mi nie smakował. Nie dla mnie.
Peterps Napisał(a):
> I jak ta huta 54? daje rade?
Huta54, mimo iż receptury Andrzeja ze Sklepiku, to jednak czuć, że warzona w Pracowni Piwa z Modlniczki.
Podobnie jak prawie wszystkie ich piwa jest mocno sesyjna, dobrze pijalna, nisko wysycona.
Może nie powala na kolana (to pewnie ze względu na porę roku, ja wolę tego typu piwa latem), ale każdy kto lubi piwa z Pracowni i ogólnie "lekkie", zbalansowane piwa, będzie ukontentowany.
@gentlemen
Mi też te dyniowe piwa nie podeszły. Ani Dyniamit, ani Naked Mummy z Ale Browaru. Innych nie próbowałem, ale ten dyniowy posmak po prostu nie pasuje mi do piwa, więc nie sądzę by inni stworzyli jakieś cuda.
Dziś zaopatrzyłem się w Dyniamit, standardowo Atak Chmielu, dla małżonki "Pierwsza pomoc", i podobno ostatnią butelkę, po dłuższej rozmowie z Panią sprzedawczynią, wyciągniętą spod lady Hutą '54 :) Na dniach spróbujemy.
czy wy tez macie takie bóle głowy po wypiciu tego piwa żubr czy jak to niektórzy mówią dzik;) bo wypiłem wczoraj 6 tych browarów i dzisiaj mam głowe jak kosmita hehe,czy też może w ogóle tego nie pijecie?
Ból głowy na następny dzień spowodowany jest dużą ilości płynów wtłaczanych w okolice mózgu, które mają za zadanie zabrać obumarłe komórki po piciu alkoholu by nie zgnił cały mózg, następnie te płyny znajdują się w moczu i na następny dzień trafiają do kanalizacji miejskiej. Ściśle naukowy aforyzm: "Im więcej wypijesz, tym więcej mózgu wysikasz".
Chyba chodzi też o jakość alkoholu, bo chyba każdy z nas pił ruskiego szampana a jaki po nim jest kac, każdy wie :)
Mnie po samym browarze nigdy łeb nie bolał. No chyba, że namieszam jakieś portery, dębowe itp. Może to po prostu przetrenowanie? :)o
Mi Dyniamit też nie podszedł...
Właśnie piję Żywiec APA - "Intensywnie chmielowe piwo typu Pale ale z nutą cytrusową". 12,5%, alc 5,4%.
Bardzo mi smakuje, ale ja dużych wymagań nie mam :)
Panowie, Rum Sailor Jerry. Ktoś widział, ktoś wie gdzie można kupić? Poza netem oczywiście.
Naprawdę warto poczytać.
[url]http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/nadciaga-husaria-piwna-jakubiaka,2052805,4199#iwa_block=business_news_one&iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=60137[\url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)