Nawet interia pisze: [url]http://pilka.interia.pl/news?inf=443934[/url]
Aktualności
[b]Maleńczuk: Napiszę hymn dla Cracovii[/b]
10.11.2003 10:35
Przed sobotnim meczem w Łodzi w klubowej restauracji ŁKS-u było wielu znakomitych gości. Jednym z nich był Maciek Maleńczuk. Lider Pudelsów opowiedział "lks.lodz.pl" o swojej miłości do Cracovii.
- Kiedyś na stadionie Wisły podczas koncertu Pudelsów krzyczałem Cracovia, byłem trochę wtedy "sfazowany". Kibice Cracovii potem przyszli do mnie na "wieczorek poetycki", przynieśli mi flagę, zaprosili na mecz oraz wręczyli koszulkę z moim nazwiskiem. Poczułem się doceniony i oczywiście zaproszenie przyjąłem - powiedział w pierwszych słowach dla "lkslodz.pl" Maciej Maleńczuk.
Wielu aktorów, piosenkarzy i znanych ludzi podkreśla swoje przywiązanie do klubów piłkarskich. Tymczasem tak naprawdę nie widać ich na meczach. Jak jest z Twoją miłością do Cracovii?
Maciej Maleńczuk: Ja kochałem Cracovię, nawet gdy była w okręgówce. Tu nie chodzi o futbol. Tu chodzi o tradycje, o to żeby nie schodzić na psy i trzymać fason. W Cracovii zawsze podobało mi się to, że mimo przegranych meczy trzymali fason. Z tego powodu chcę napisać hymn tego klubu, mam nadzieję, że nie spieprzę sprawy.
Na Cracovię przychodzi teraz wiele osób. W gorszych czasach dla klubu nie było takiego zainteresowania. Ponadto przy sukcesach Wisły ciężko było trwać przy swoim klubie. Tym bardziej wielkie słowa uznania należą się tym najwierniejszym kibicom.
Maciej Maleńczuk: Sukcesy Wisły są sprokurowane przez pieniądze i wiadomo, że z tego powodu odnoszą sukcesy. Miłość do Cracovii tak naprawdę nie jest związana z futbolem. To są biało-czerwone pasy, tradycja i z tego co wiem to był pierwszy liberalny klub w Polsce. Grali tu zawodnicy z różnych państw. To mi się właśnie podoba.
W dzieciństwie byłeś tylko kibicem, czy uprawiałeś jakąś dyscyplinę sportową ?
Maciej Maleńczuk: Byłem za młodu lekkoatletą w barwach AZS-u i też byłem kibicem hokeja mojej Cracovii.
Czy spotkały Cię jakieś nieprzyjemności z powodu bycia kibicem KSC ?
Maciej Maleńczuk: Nigdy... z tego powodu spotykały mnie same przyjemności.
Co sądzisz o Łódzkim Klubie Sportowym ?
Maciej Maleńczuk: Nie potrafię powiedzieć wiele, gdyż jestem tutaj po raz pierwszy. Nie chcę więc wyrażać jakiś sądów, bo nie o to przecież chodzi.
[i](www.lkslodz.pl)[/i]
-
-
Coraz głośniej o nas :-)
[i]"Tu chodzi o tradycje, o to żeby nie schodzić na psy i trzymać fason."[/i]
hehehe... dobre... chyba mu sie nasza flaga spodobala ;)
swiete slowa!
"Czy spotkały Cię jakieś nieprzyjemności z powodu bycia kibicem KSC ?
Maciej Maleńczuk: Nigdy... z tego powodu spotykały mnie same przyjemności. "
Jezus Maria pierwszy nieprzesladowany...Dementor, coś dla Ciebie
Nie wiedziałem ze mieliscie fc w Złotoryi
wiesz, jak sie ma 40, to wiek 20 lat to dziecinstwo.
Wiem, pamiętam derby na Cracovii w 96 kiedy to regionalna TVP wjechała na stadion z kamerami i przprowadzali wywiady z kibicami.
W jednym z nich wystąpił Rudolf z Bieżanowa który na pytanie "Nienawidzisz Wisły?" odpowiedział "tak od urodzenia"
Chłop przerzucił się na Cracovię półtora roku przed tym tekstem bo wcześniej to ganiał Was po osiedlach.
:-)
"uśpiony"
bywa i tak. ale nijak sie to ma do Malenczuka.
do Maleńczuka nie ale do wypowiedzi typu "kibicuje od dziecka" ma
North. To już chyba wiesz kto robi zadymy na Cracovii. Twoi byli kumple.... A od Maleńczuka się odstosunkuj. Co??? żal dupę ściska. Przypieprz się teraz do papieża.........
Borsuk : O co ci chodzi z tym Papieżem ........ ? Masz coś do niego ?
North - nie półtora roku wczesniej bo na wiosnę 95 roku byłem z Rudolfem i Śp Koniem na paru wyjazdach na pewno na "Śląsku" i w Wodzisławiu (2 liga) czyli jego "Urodzenie" było trochę później :-)
Borsuk ci "byli kumple" to nie bardzo mogli zadymy robić bo jeden jest na "wczasach" a drugi w "Krainie Wiecznych Łowów".
Nie mieszaj proszę Papieża z Maleńczukiem - stosunek tego drugiego do kleru jest powszechnie znany i mozna go określić jako "skrajnie negatywny" ciekawe zatem jakimi uczuciami "pierwszy Muzykant Cracovii" darzy Papieża ....hm... na pewno nie powie że takimi samymi jak pozostałych księży - stałby się niepopularny a na popularnosci to mu ostatnio baaardzo zależy ...
Schlosser-to tym lepiej, pomyliły mi się sezony. Wracając z Radomska w nocy pociągiem gadałem już z Pasiakiem Rudolfem i Tysonem też juz Pasiakiem na Plantach, po prostu w złym sezonie umiejscowiłem Radomsko.
Tak jak napisałem w innym temacie ... widzę że Wielse Szanowny Pan Maleńczuk ma już immunitet na tym forum.
Nic to mimo ze nigdy nie lubiłem tego typu artystów teraz pozostanie mi go tylko polubić, jak i całą jego twórczość uznać za niesamowity dorobek kulturalno artystyczny gdyż w przeciwnym wypadku zostanę zbluzgany no i jeszcze tutaj jest to jednoznaczne z ublizeniem papieżowi.
Osz kur.. :-)
dorobek artystyczny? Homo Twist bardzo, Pudelsi wcale. a z wygladu ludzi po prostu smiac sie nie wypada.
temat: coraz głośniej o Cracovii
wypowiedzi (nie licząc mojej): 13 (w tym pierwsza to jedynie cytat)
wypowiedzi wiślaków: 5
znamienne...
nie wiem czy jest sie czym chwalic ze w swoich szeregach ma sie cpuna i alkoholika Malenczuk
yogi, a to prawda, że na wiślacki stadion krakowscy oficjele z milicji mają dalej wstęp za friko? myslisz, że tym mozna się chwalić?
ojojojoj...to typowa odbitka z Twojej Ro Man strny... a ze Malenczuk to cpun to wszsycy wiemy...i nie jest to chlubne, sztuka sztuka, arytysta artysta, ale badzmy obiektywni
pozdro
Wojtek
Alez slowa Malenczuka mnie lapia za serce.Koszulki,wyprowadzanie pilkarzy w Lodzi...Az milo...A gdzie bucu byles w III lidze?Drugie miejsce w drugiej lidze i realne szanse na awans,trza napisac Homo Paso Twisto Hymn.Az strach pomyslec kto bedzie pisal hymn,jak bedzie drugie miejsce w I lidze!
Proponuje maly konkurs,ja ostawiam ze Wisniewski.
kiwka: z dobrze poinformowanego źródła wiem że Wisniewski pisze już hymn (i to dla jednego z naszych przyciół) a Cugowski dla Łęcznej.
Naprawde niezle,wiec ja stawiam ze pierwszoligowy hymn powstanie dzieki ekipie Limp Bizkit.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)