Jest pan zeeerem panie Ziobro. ZEEEEEEREM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
-
-
Wywiad z Prof. Januszem Filipiakiem
tak se to napisalem bo juz dzieki temu mam 180 wpis
to dobrze karvin bo jak sie ze wszystkimi pokłócę to z kim się napiję?
Na mnie możesz liczyć;-)
Wiesz Karv że możemy zrobić nie jedną szamę!
Martwię się o miesiecznik ale myślę, że damy radę!!!!!!
A Ty przyjacielu powinieneś być naczelnym, innej drogi nie ma !!!!!!!!
Bartku... chyba wiesz że to w tym momencie niemożliwe...
miałem już nic nie pisać w tym temacie ...
ale ...
dziękuję "kolegom" ...
no i wpyte
-----------------------------------
Zaczynają mnie wkur.... stwierdzenia typu: a gdzie byłeś jak nas na Pasy chodziło 300 - 500 ?
Czyli dziś mają prawo tylko Ci się udzielać ??
tajess PanPizza. "teraz K@#$% MY" ;(((((((
to ja moze jeszcze tych najprawdziwszych z prawdziwych kibiców zapytam: "A gdzie byliście jak Cracovia jeździła po Libiążach i Bolesławiach w IV lidze?". Bo ja was na tych meczach nie widziałem
a hokej ? były mecze, że 100 osób się człowiek nie doliczył....
Ja juz wtedy kciałem na wyjazdy jeździć, ale mnie pani psedskolanka z piaskownicy nie wypuscała.
Do tej pory uraz z dzieciństwa mi pozostał.
::))))
No a poważnie, to też mogę trochę mniej "archaiczne" pytanie zadać, kto był na wyjeździe w Pasterniku Ochojno w Pucharze Polski w 1995?
Islander był - na zasadzie nie chcem ale muszem :)))
Ten mecz to kolejny przyczynek do ogródka Sz.Pana Adamusa.
W tamtym czasie mieliśmy solidną pakę, zwłaszcza w porównaniu do przeciętno - buraczanych kapel z lig oznaczanych literami.
Tymczasem nasz były trener wysłał w bój rezerwistów (w praktyce samych juniorów), którzy jako Cracovia (I) przegrała z Pasternikiem Ochojno, dając mu możliwość puszenia się prze najbliższe 20 lat.
Pewnych rzeczy się nie powinno się robić w tym Klubie, a jednak... (o kupczeniu derbami już nawet nie mówię)
A to puszenie to prawda, bo podczas "baletów" w jednej z popularnych krakowskich knajp, jakiś burak wyjechał nam z tekstem: " ha ale od pasternika ochojno to dostaliście wpi....ol !!! ". Chciałbym powiedzieć, a niech sie cieszą , ale jakoś nie mogę...
cholera, pamiętam, że był taki mecz z Pasternikiem..
a mnie wtedy nudziły nawet mecze w stylu Cracovia - Avia Swidnik 0:0, były beznamiętne i nudne,
a pamiętam, że to był sezon, że wystarczyło w którejś kolejce wygrać z Jeziorakiem i byłoby się na czele tabeli, mecz był okej ale 1:1.. :(
baaaaaaaaaardzo wiele meczów opuściłem ale pytam, co z tego?
mniej kocham swoją drużynę?
zdradziłem ją kiedyś?
na reymonta poszedłem?
NIE!
więc o co chodzi???
po prostu miałem rozbrat z piłką na dobre parę lat..
pzdrw
Zwłaszcza po wyczynach adamusa... ;(
ze stronki Pogoni (z dedykacją... no własnie dla kogo :))
Stowarzyszenia sportowego nie można przenieść do innego miasta. Sportowe spółki akcyjne to niejednokrotnie twory, dla działalności których sport jest tylko przykrywką, informuje dzisiejszy "Dziennik Łódzki".
Mnie się nie podoba, że Piotrcovia zostanie przeniesiona do Szczecina, i co z tego – powiedział wczoraj Marcin Stefański, szef departamentu rozgrywek PZPN. – Nie podoba mi się, że istnieją dwa kluby o nazwie ŁKS, że Legia, jeżeli znajdzie się szalony miliarder, może być przeniesiona na przykład do Krakowa.
Jednak przepisy prawne mają pierwszeństwo przed przepisami PZPN. Działalność sportowych spółek akcyjnych, a taką jest Piotrcovia, reguluje kodeks handlowy. Nie można zabronić nikomu przenieść się do innego miasta czy zmienić nazwy.
Według dziennikarza "Dziennika Łódzkiego" przestała istnieć Piotrcovia, w mininym sezonie przestał istnieć GKS Katowice. Bo Dospel to zupełnie nowy klub, tak samo jak sportowa spółka akcyjna Legia, Wisła, Górnik Zabrze czy do niedawna ŁKS Ptak, to twory nie mające wiele wspólnego z dawnymi stowarzyszeniami istniejącymi po kilkadziesiąt lat.
Dziennikarz ma sporo racji ale myli sie w paru kwestiach:
1 - nie myli się ze stowarzyszenia nie mają wiele wspólnego ze spólkami łaczy ich w zasadzie tylko umowa i w niej są zastrzezenia na mocy których zostaje przekazane(wszytko to co stowarzyszenie posiada) do spólki jeśli stow. tego nie zrobiło to popełniło błąd stad te problemy z przenosinami itd.
2-w mks ssa raczej nie będzie problemu z szalonym miliarderem bo przeszło 60% ma miasto nie wiem jak w innych spolkach akcyjnych, ale popatrzmy na chelsa przejął ją abramowicz no i nic sie na razie nie dzieje złego tak jest na zachodzie są prywatni własciciele i jakos to funkcjonuje i trzeba sie z tym liczyć
3-Dziennikarz dokonał trochę uproszczen no bo jak to jest powiedzmy z Polonią wczesniej miała hoop polonia to juz nie byla polonia a teraz jest bo hoop się wycofał, mamy Cracovie comarch w hokeju to co juz nie jest cracovią -bez sensu
4-dlaczego nie mozna przeniesc stowarzyszenia do innego miasta wystarczy zmienic statut jest to problem ale jest to możliwe.
5-dziennikarz podał też tylko negatywne przykłady działan spólek sportowych są w Polsce pozytywne jak na przykład Groclin
6-no i ostatnie spólkami sportowymi kierują ludzie i w nie których przypadkach są to zwykli złodzieje i oszuści którzy nie mają honoru a sport i tradycje traktują instrumentalnie jest to oczywiście godne ubolewania.
7- stowarzyszeniami też kieruja ludzie i tez w nie których przypadkach sa nie odpowiedzialni.Czy będzie to spólka czy stowarzyszenie tak naprawde nie ma to znaczenia tu i tam można robić przekręty a dowodów mamy aż za dużo.Z tekstu dziennikaża wynika że stowarzyszenia sa ok ale tak nie jest.
8- z tekstu tez wynika ze spolki maja po kilka lat tak ale reprezentuja klub ktory ma dużo więcej
9-podaj mi dr. jekyll nazwisko i numer gazety to za mejluje do niego i pogadam z nim moze chlop przygotuje sie nastepnym razem jak cos wysmaruje
alez prosze bardzo
mailto:dziennik@dziennik.lodz.pl
autor: JK
cały artek:
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/sport/287105.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)