cytat dotyczący wszystkich sił w Polsce :
Polacy to dziwny naród.W historii wielokrotnie pokazaliśmy ,że w chwili ingerencji z zewnątrz ,następuje konsolidacja i walczymy,jak lwy.Jednak ,gdy nie ma zagrożenia ,rozpoczyna sie "polskie piekło"i Polak zniszczy wszystko ,aby osiągnąć prywatny cel.Marszałek Piłsudski scharakteryzował to mówiąc : "Naród dobry ,tylko ludzie ch.je"
-
-
PO wszystkiemu...... czyli.....
Jakiego związu zawodowego JEST przewodniczącym pan Krzaklewski?
Nie lubie Krzaklewskiego, ale Podkarpacie to specyficzny okreg wyborczy.
Piłsudski też był kiedyś w PPS.
Co do obłudy: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6425470,PiS_skarzy_do_CBA_na_Rostowskiego_ale_nie_na_swoich.html
Projo, ja naprawdę patrzę na to swoimi oczami i wyraźnie napisałem "Uprzedzając PRZYSZłE ataki" Gdybym tego nie napisał, to byś zobaczył, jak zwolennicy IVRP by się na mnie rzucili, że PO też jest be.
bardzo dobry przykład dałes. no i z wyborczej oczywiscie
kilka godzin temu był tytuł - PiS do CBA chce zbadac ministra
po kilku godzinach przyganiał kocioł garkowi okazuje sie ze w pisu 2 dwoch posłow w swoich zeznanaiach maja takie same błedy - i co z tego Oni jutro to poprawia w zeznaniach ktore od poczatku kadencji i tak sa w internecie i zawsze je mozna sprawdzic.
szkoda ze nie widzisz roznicy miedzy posłem szeregowym z duzego klubu a ministrem rzadu ktory do niedawna nie miał nawet swojego PESEL.
I JAKI ZOSTANIE PRZEKAZ ZNÓW PIS jest winny.
zobacz jakie kwoty maja Ci posłowie a o jakich kwotach nie chce mowic minister ????
i to jest własnie manipulacja na ktora ludzie sie nabieraja.juz ministerek bez pesel odszedł na bok a wyszedł z worka zły Pis
Kompromitacja PełO za kompromitacją,wpadka goni wpadke, pomyśleli dziennikarze,no i doszli do wniosku,że za dużo tego.Trzeba poszukac czegoś na opozycje,żeby znowu można było powiedziec,że wszystko to wina PiS-u i Kaczyńskich.No i mamy afere,a jak wiemy poseł PiS to przecież ktoś znacznie ważniejszy od Ministra Finansów obecnego rządu PełO-PSL.Teraz media z Tusk Vision Network na czele będą rozprawiac na temat niebywałej afery,bo w PiS mamy do czynienia wyłącznie z aferami.W PełO natomiast są tylko nieistotne wpadki,przeoczenia zapominalskich posłów i ministrów,ale o aferze nie ma mowy,bo jak wcześniej napisałem afery zarezerwowane są wyłącznie dla PiS i Kaczyńskich.
KAZDY posel PISu jest wazniejszy od kazdego z ministrow PO
To jest dokładnie to o czym piszę. Wasze zło jest gorsze od naszego zła! Kradzież 100tys, niczym nie różni się od kradzieży 1mln. Chodzi o to, że wasz popełni błąd to pod pręgierz, a naszemu zwracamy uwagę. Kto tu manipuluje. Oswiadczenie Rostowskiego tez jest w necie, a uzupełnił dane o które upominał się PiS już dzisiaj, składając wyczerpujące moim zdaniem wyjaśnienia. Nie zachowuj się małostkowo i nie wypominaj gościowi, że nie urodził się w Polsce. Myślę, że nie odsądzasz od czci i wiary całej emigracji Londyńskiej.
I jeszcze Projo do Twojego poprzedniego wpisu. Dlaczego to ja patrzę na świat nie moimi oczami tylko TVN i GW, a Ty patrzysz na świat oczami swoimi, a nie oczami Rzeczpospolitej i Naszego Dziennika czy innej Gazety Polskiej. Zdradzę Ci sekret, że TVN nie oglądam prawie wcale.
Ian, wracając do Krzaklewskiego, jak go nie lubię, to rząd któremu patronował, to jeden z dwóch rządów w tym kraju, który zrobił coś dobrego. Pierwszy to rząd Mazowieckiego i reformy Balcerowicza, drugi to rząd Buzka i reforma Służby zdrowia i ubezpieczeń społecznych. (oswiatę przemilczę, administracja, też mogła być lepiej zreformowana, byłem zwolennikiem 9 góra 12 województw). Oczywiście popełnili wiele typowych dla polskiej polityki błędów, słynne TKM zdiagnozowane przez Jarosława K. na pierwszym miejscu. Szkoda, że TKM nie ustrzegł się też sam Jarosław, ale jemu wszystko wolno. Socjalistyczna, to się Solidarność zrobiła dopiero za Śniadka, a Piękny Marian odszedł w niepamięć. A nie lubię go zwłaszcza za to, że nie miał odwagi zostać premierem, tylko "kierował z tylnego siedzenia"
Mam nadzieję, że kolega Leszeczek otrzyma na koniec kadencji order od samego premiera Tuska " Za zasługi dla obronności Platformy Obywatelskiej" ;)
szkoda Go Sterby , bo takich najbardziej bolą późniejsze rozczarowania - w sumie Pasiak a każdego Pasiaka szkoda ;)
Medal Mu się należy ,za wytrwałosć i WIARĘ :)
Leszeczku drogi... pamiętasz sprawę z Pcimia o wpłatach na czyjś fundusz wyborczy? Kurde, media mialy 2 tygodnie wierszówek. Jest podobna Palikota... biedni studenci wpłacający po 15-20 tysięcy. I co? Ano nic. Nawet słówka "nagany". Bo Prokuratura nie znalazła dowodów nadużyć. Ale wczoraj ktoś zacytował Senekę "gdzie kończy się prawo, zaczyna się moralność". Jestem tylko ciekaw, czy wpłacający wykazali dochody w swoich PIT-ach, pozwalające na takie "darowizny"
Ja sądzę, że i Leszeczek i Sterby i Ian... no może i ja.... i wielu, wielu innych by chciało jakiejś "normzlnej partii", na która głosować by mogło bez zawahań. A takowej nie ma.
MY OD LAT WYBIERAMY BEZ PRZERWY [B]MNIEJSZE ZŁO[/B]
Dobrze Ian'ie, że nie napisałeś "ZA WIERNOŚĆ" :):):)
tacy dwaj Napisał(a):
> MY OD LAT WYBIERAMY BEZ PRZERWY MNIEJSZE ZŁO
>
>
To jest cholernie smutne, ale niestety prawdziwe, a "mniejsze" wcale nie znaczy "małe".
leszeczek zaczynam Ci współczuć.
Dzięki pasy22 i wszystkim, którzy okazują mi współczucie w tych ciężkich czasach.
Ale przeczytajcie choć raz uważnie to co piszę. Ja dostrzegam zło w każdej partii i w kazdej postaci. Ale we wszystkim staram się też dostrzec dobre strony. I chyba to Wam należy się współczucie, bo Wy we wszystkim dostrzegacie tylko strony złe .
Kilkakrotnie już pisałem, że najbardziej w życiu nie lubię tych, którzy twierdzą, że posiedli prawdę objawioną. Tych, którzy uzurpują sobie prawo do nazywania siebie jedynymi patriotami, tych, którzy uważają, że tylko ich punkt widzenia spraw jest słuszny i prawdziwi, a Ci co postrzegają sprawy inaczej są ofiarami manipulacji wrednych mediów.
Wiem, że wybieram mniejsze zło. Jak słusznie zauważył TD, chciałbym by powstała partia, którz składała by się z samych uczciwych ludzi, miała dobry program i poparcie społeczne. Niestety jak Ian stwierdził za Piłsudskim, "naród mamy dobry tylko ludzie ch...je". I nie oszukujmy się, nie ma zbyt wielu uczciwych polityków.
Wielu z Was należy się order od PiSu za beznadziejną wiarę w ich uczciwość. Za niedostrzeganie ich bolszewickich metod i obłudy. I jeszcze na koniec pytanie do zwolenników PiSu. Czy wierzycie, że Wasza partia zyska w jakichś wyborach ponad 50% mandatów? Jeśli nie, to powiedzcie mi, z kim wejdzie w koalicję?
Odpowiem Wam ja. Nigdy prawdopodobnie 50% nie uzyska, a zdolności koalicyjnej nie posiada. Jedyne partie, które dały się podpuścić, zniszczyli (za co swoją drogą im chwała), skutecznie odstraszając następców, po czym oddali władzę. I zapewne są świadomi, że nigdy tej władzy nie odzyskają, bo czego jak czego, ale zdolności planowania strategicznego Jarosławowi odmówić nie można. Im po prostu dobrze jest w opozycji. Plują na wszystkich, nie ponąsząc żadnej odpowwiedzialności inkasują dotacje z budżetu. Dlatego tak zaciekle bronią tych dotacji. Ja nawet się cieszę, że taka partia istnieje. Pomaga wyrywać chwasty z innych partii, mobilizuje rząd do działania. Tylko nie łudźcie się, że kiedykolwiek wróci do władzy.
Czy do Ciebie leszeczek nigdy nie dotrze że to Twoje mniejsze zło nie ma żadnego pomysłu na rządzenie. Czy nie widzisz jak ze wszystkiego co obiecali wycofują się ?
PO sie nadaje do wladzy ale wtedy gdyby byla koalicjantem PiS'u. wtedy przynajmniej ktos by mial na nich oko i moglby ich zagonic do roboty. no ale przeciez sloneczko Peru nie bedzie marszalkiem sejmu, tylko pocisnal na premiera i dalsza kariera mu sie marzy.oby nigdy do tego nie doszlo
A czy do ciebiepasy22 dotrze, że w tym kraju nie ma innej partii, która rządzić potrafi.
Jesli jakaś jest, to mi powiedz, może się przekonam, ale nie mam czasu szukać.
Jak wiesz, wszyscy już próbowali i skutki widziałem.
O cholera, ten watek juz kompletnie na psy zszedl :)
Tez tak myślę, zwłaszcza wypowiedź przenicowanego Santo. :)
[i]W tym kraju nie ma innej partii, która rządzić potrafi. Jeśli jakaś jest, to nam powiedzcie, może się przekonamy[/i]
Z przemówienia którego sekretarza i na którym zjeździe pezetpeeru wygłoszonego to wyjąłeś?
Bo jeżeli tak rzeczywiście rozumujesz - to po cholerę jasną pisać w Konstytucji o wolności organizowania się w partie polityczne, o jakiejś wolności słowa bredzić, jakieś wybory organizować, zbędnie pieniądze na to wydawać, budzić emocję jakieś?
Chociaż z drugiej strony... Krzaklewski, Huebnerowa przy Tusku - to rzeczywiście taki Front Jedności Narodu.
leszeczek nawet nie wiesz jak wpisujesz sie w PełO -uwazasz ze wszyscy zaraz Cie zaatakuja a sam rozdajesz razy na lewo i prawo -Santo przenicowany, kazdy zły o nie jest po słusznej Twojej stronie.
Tacy Dwaj z kilku postów juz sie zorientowałem ze jestesmy mniej wiecej z tych samych lat (40 plus) prosze nie pisz Front Jedności Narodu bo nasz leszeczek nie wie co to jest nie zył w tych czasach i pomysli ze to nie wiadomo co.
a w kraju CUDnie zima nie chce odejsc a słonce niech chce wyjsc bo ma kompleks peru.
nie ma to jak merytoryczna polemika
Rydwan to jest Hyde Park
Projo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> leszeczek nawet nie wiesz jak wpisujesz sie w
> PełO -uwazasz ze wszyscy zaraz Cie zaatakuja a
> sam rozdajesz razy na lewo i prawo
a jak juz ktos zaatakuje, to od razu jest wstretnym pisiorem i socjalista :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)