Co do wzrostu gospodarczego proponuje sięgnąc do rocznika statystycznego albo innego żródła i porównać z krajami regionu. Stawki podatkowe - w tym ubezpieczenie zdrowotne również radzę porównać.
-
-
debata Kacz-Tus
Co do tej debaty i innych "Będzie lepiej , stworzymy dobry i profesjonalny rząd,wybudujemy mieszkania i autostrady, będziemy walczyć z korupcją ,stworzymy silne państwo,Polacy nie będą musieli opuszczać kraju w pogoni za chlebem (po wyborach każdy zarobi pewnie 1000 euro).
Przecież to wszystko to tylko przedwyborcze pierdo......ie !!!!!
A wy jaracie się czy Tusk lepszy a może Kaczyński , jak dla mnie to pan Tusk żyje wizją stworzenia cudnego Państwa (bajkopisarz)
Z zakalca bułeczki się nie upiecze.
Jak można głosować na psychopatę który ma broń i mówi że może zabić i to dla tego że ma kaprys.
Kaczka chce zabrać wolność.
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Rydwan mieszkania sie buduja. Na to jak i na
> wszystko inne potrzeba czasu. PiS przynajmniej
> wiec co chce robic za to PO nie ma wogole pomyslu
> na rzadzenie w kraju. Pokazcie mi jednego
> czlowieka ktory glosuje na PO ktory potrafi
> powiedziec co PO chce zrobic w kraju co nam
> oferuje i jaki jest ich program.
Co ty kurwa gówniarzu pierdolisz????????? Jakie mieszkania za sprawą PISu się budują?? Ludzie się muszą zadłużać na całe życie (30-50 lat kredytu). Oddają 60-70% zarobków na samą ratę kredytu, a gdzie pozostałe opłaty, wydatki na życie itp? Przestań się wpierdalać w tematy, o których nie masz zielonego pojęcia. Zajmij się zorganizowaniem bojkotu w szkole, tam gdzie twoje miejsce.
Moja ocena debaty:
[b]Jeżeli po tej debacie wygra w Polsce PIS, to trzeba będzie wymienić Naród a nie polityków.[/b]
Mam cichą nadzieję że wiele ludzi dostrzega jak w tym kraju jest, i że się zmobilizują 21 X i pokażą tym kaczkom, gdzie ich miejsce.
od kilku dobrych dni jestem mocno zakręcony i nie oglądałem żadnej debaty, opieram się na komentarzach z tego forum, inne komentarze mnie nie interesują :)
i sobie myślę, że po tych wyborach będzie PO-PIS z Marcinkiewiczem i Rokitą w rządzie.
dlatego w sejmie przydałby się UPR :D
[url]http://torrenty.org/torrent/159824[/url] zapis całości w avi na torrencie
Debatę wygrał Tusk.
Ale jego tekst o broni o zabiciu to żenada.....
A co do mieszkań czy autostrad...Trudno żeby wybudowali 3 mln. mieszkań w 2 lata....
Nawet wyborcy PO nie mogą w takie brednie wierzyć...A chyba nie mówili o 3 mln mieszkań w 2 lata, prawda???????
Była mowa o 3 mln mieszkań w 4 lata. Rachunek jest prosty 1,5 mln mieszkań powinno być oddanych do użytku przez 2 lata. Ile powstało?
Dementor Napisał(a):
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Rydwan mieszkania sie buduja. Na to jak i na
> > wszystko inne potrzeba czasu. PiS
> przynajmniej
> > wiec co chce robic za to PO nie ma wogole
> pomyslu
> > na rzadzenie w kraju. Pokazcie mi jednego
> > czlowieka ktory glosuje na PO ktory potrafi
> > powiedziec co PO chce zrobic w kraju co nam
> > oferuje i jaki jest ich program.
>
>
> Co ty @#$%& gówniarzu pierdolisz????????? Jakie
> mieszkania za sprawą PISu się budują?? Ludzie
> się muszą zadłużać na całe życie (30-50 lat
> kredytu). Oddają 60-70% zarobków na samą ratę
> kredytu, a gdzie pozostałe opłaty, wydatki na
> życie itp? Przestań się wpierdalać w tematy, o
> których nie masz zielonego pojęcia. Zajmij się
> zorganizowaniem bojkotu w szkole, tam gdzie twoje
> miejsce.
Hej..spoko nerwy Ci puszczają!
Jedziesz po Santo a sam głupoty sadzisz, w USA zapewne ludziska za gotówkę mieszkania kupują, nikt nie bierze kredytu na dłużej niż 15 lat. Jak krytykujesz rób to z głową i bez inwektyw.
Santo może jest i młody, nieraz nie zgadzam się z jego zdaniem w innych tematach ale w tym ma rację.
> Moja ocena debaty:
>
> Jeżeli po tej debacie wygra w Polsce PIS, to
> trzeba będzie wymienić Naród a nie polityków.
Już tacy byli co mówili, że Naród nie dorósł do demokracji.
Weź się Dementor sam wymień a Naród zostaw w spokoju. Bo Naród to nie tylko banda wykształciuchów i pseudoautorytetów z UW to także mochery, Santo, ja i miliony podobnie myslących ludzi
>
meezeck Napisał(a):
> Była mowa o 3 mln mieszkań w 4 lata. Rachunek
> jest prosty 1,5 mln mieszkań powinno być
> oddanych do użytku przez 2 lata. Ile powstało?
>
>
Tak rachunki są według Ciebie bardzo proste :) z budowaniem mieszkań to jednak jest trochę inaczej. jak zaczniesz coś stawiać to się dowiesz...
konserwa Napisał(a):
> meezeck Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Była mowa o 3 mln mieszkań w 4 lata.
> Rachunek
> > jest prosty 1,5 mln mieszkań powinno być
> > oddanych do użytku przez 2 lata. Ile
> powstało?
> >
> >
> Tak rachunki są według Ciebie bardzo proste z
> budowaniem mieszkań to jednak jest trochę
> inaczej. jak zaczniesz coś stawiać to się
> dowiesz...
>
Chcesz powiedzieć że 3 mln mieszkań w 4 lata są realne i PiS jak wygra wybory to za 2 lata zobaczymy calutkie 3 mln?
Nie chcę tego powiedzieć bo szczerze mówiąc uważam że nie państwo powinno budować mieszkania.Państwo powinno co najwyżej zapewniać tak szybki rozwój gospodarczy by ludziom łatwiej było decydowac się na długotrwałe kredyty. Jesli zaś chodzi o budownictwo społeczne tu rola dla samorządów jest.
To że państwo ma budować mieszkania to pomysł Kwaśniewskiego z 1995 które sprawdził się w jego kampanii i odtąd na zawsze wszedł w kanon politycznych chwytów.
meezeck Napisał(a):
> >
>
> Chcesz powiedzieć że 3 mln mieszkań w 4 lata
> są realne i PiS jak wygra wybory to za 2 lata
> zobaczymy calutkie 3 mln?
>
>
Program 3 mln mieszkań przedstawiany był jako osmioletni. Krytykujac coś warto może mieć jakieś blade o tym pojecie.:)
Konserwa grabula.
może to był plan 30 letni? bo dlaczego nie założyć ze PiS zamiast 4 lat nie będzie rządził 30?
meezeck Napisał(a):
> może to był plan 30 letni?
Nie, był to program na 8 lat.
bo dlaczego nie
> założyć ze PiS zamiast 4 lat nie będzie
> rządził 30?
Obys miał racje chłopie.:)
narazie to po 2 latach nie było koncepcji na dalsze działania, wiec planowanie wszystkiego na więcej niż 4 lata nie jest chyba najlepszym pomysłem:)
Ludzie o czym Wy piszecie? Ile Wy macie lat by w takie brednie wierzyć? Kto Was tak psychozmanipulował? Kto kurwa z PISiorów ma cokolwiek do tego, że prywatni deweloperzy budują mieszkania? Jakim prawem w ogóle PARTIA, powtarzam PARTIA - darmozjady utrzymywane za moje i Wasze podatki, której konus szefuńcio twierdzi publicznie że nie spotkał się od 2 lat z żadnym prezesem firmy, przedstawicielem sfery handlu prywatnego itp. czyt. OLIGARCHĄ ma prawo przypisywać sobie jakiekolwiek sukcesy związane z tym że deweloperzy budują mieszkania? Jakim prawem to sukces PISiorów? Ochłońcie, bo jesteście tak wysterowani przez mistrzów psychomanipulacji. Ja zapierdalam od rana do wieczora (w Polsce), wielu musiało wyemigrować za chlebem, i tyrać np. u Angola by zarobić na mieszkanie, które kupi od firmy, przedsiębiorcy, dewelopera itp (a kredyt oi tak będą spłacą przez całe życie). Nikt nam tego nie dał. Kaczki miały wybudować 3 miliony mieszkań, tak jak 2000 km autostrad. Nakłamali i tyle. Nie będzie ani jednego, ani drugiego. Jak się kurwa zorientowali że nie są wstanie nawet wybronić swojego kłamstwa to wymyślili program dopłaty do kredytów. Tylko że to chwyt pod publikę - bo dostanie takiego kredytu jest niemożliwe. Mieszkanie musi kosztować nie więcej niż 2900 zł/m2 - znajdźcie takie w Krakowie gdzie ceny wahają się na poziomie 8000/m2. Kolejne kłamstwo! Ale szumnie obwieścili jacy to nie są wspaniali. Do tego akcje CBA i Ziobry. Zazdroszczą wszystkim i wszystkiego! Jak ktoś coś ma... to nie może tego mieć tego w uczciwy sposób, ukradł, dał łapówę, wziął łapówę, bo to Polak, to musiał tak zrobić. Znowu chwyt pod publikę, bo nasze zakompleksione społeczeństwo nieudaczników życiowych z wrogością, zazdrością i zawiścią tylko przyklaskuje temu że PISiory szukają każdego (kto ma lepiej) komu by można przypierdolić, kogo stłamsić, żeby się lepiej zrobiło całej reszcie - niech się gawiedź cieszy! Wam się to też podoba? Też się cieszycie z stosowania słynnej maksymy: "dajcie mi człowieka, a znajdę na niego paragraf", "podłożymy mu świnię", "pomówimy o zabijanie ludzi", "wrobimy w łapówkarstwo" itp. ???
Poczekajcie chwilę jeszcze jak się za Filipiaka wezmą, bo też OLIGARCHA - ma więcej niż kaczki więc pasuje do definicji, też go z torbami puszczą, a wy będziecie przyklaskiwać i cieszyć się, oglądając przy tym upadek naszej Cracovii... pamiętajcie że będziecie współwinnymi... bo przyłożyliście do tego rękę...
hehehehehhe teraz to mnie Demek rozbawiłeś :) rzeczywiscie Kaczynscy biora sie za kazdego kto ma kase i na Filipiaka też przyjdzie czas :D
to nie my jesteśmy psychozmanipulowani tylko Ty jestes psychozmanipulowany przez Donalda.
konserwa Napisał(a):
> > SaNtO Napisał(a):
> > > Rydwan mieszkania sie buduja. Na to jak
> i na
> > > wszystko inne potrzeba czasu. PiS
> > Co ty @#$%& gówniarzu
> pierdolisz????????? Jakie
> > mieszkania za sprawą PISu się budują??
> Ludzie
> > się muszą zadłużać na całe życie
> (30-50 lat
> > kredytu). Oddają 60-70% zarobków na samą
> ratę
>
> Hej..spoko nerwy Ci puszczają!
> Jedziesz po Santo a sam głupoty sadzisz, w USA
> zapewne ludziska za gotówkę mieszkania kupują,
> nikt nie bierze kredytu na dłużej niż 15 lat.
> Jak krytykujesz rób to z głową i bez inwektyw.
> Santo może jest i młody, nieraz nie zgadzam się
> z jego zdaniem w innych tematach ale w tym ma
> rację.
W tym temacie Santo ma rację, tak ? Tzn. mieszkania za sprawą PiS-u się budują to miałeś na myśli ? No to niezły jajcarz jesteś.
Bardzo dobre jest natomiast Twoje stwierdzenie o krytykowaniu z głową. Polecam Ci go na przyszłość, bo kredyty hipoteczne ludzie w USA spłacają praktycznie przez całe życie. Krótszy termin pojedynczego kredytu bierze się stąd, że ludzie kilkakrotnie w ciągu życia zmieniają miejsce zamieszkania (przeważnie na lepsze) więc poprzedni kredyt jest spłacany nowym. A dzieje się tak dlatego, że ludzi na to stać, bo kredyt na mieszkanie nie zabiera im 60% wynagrodzenia...
Dementor
W takim razie jakim prawem o to pytał Tusk:)......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)