Kibice doskonale wiedzą o naszych obecnych zgodach, więc nie będę ich tu przytaczał. Warto jednak sięgnąć pamięcią do naszych starych zgód, które już nie obowiązują. Jedną z nich była, opisywana przez Magazyn Futbol zgoda z Górnikiem Zabrze, od którego ostatnio piłkarsko regularnie dostajemy lanie. Kibice Górnika ostatnio są coraz lepsi, ciekawe czy ktoś chociaż pomyślał o próbie wskrzeszenia tej zgody.
-
-
Stare zgody Cracovii
Cracovia zbiła wisłoke i chyba Górnik ma teraz o to żal delikatny :) zreszta nie mi sie wypowiadac na te tematy ;)
Byly zgody z Polonia Bytom i ŁKS ...
Wisłoka, Świdnik
O ile sie nie myle to cos nas laczylo kiedys z Zawisza Bydgoszcz
zgoda była na przełomie 80 i 90 lat.
średnio co półtora roku ten temat powraca ...
a co do zgody z Zabrzem ...
ani po naszej stronie ani u nich nie ma takiej woli ...
a wręcz idzie to w druga strone ...
inne nasze stare zgody: Avia,Zawisza,Górnik Wałbrzych,JKS Jarosław,Wisłoka,ŁKS,Polonia Bytom ...
skad sie wziela zgoda z avia?
domniemuje ze na zasadzie przeciwwagi ...
w tamtych czasach Motor miał zgode z gts ...
wiec symbioza Avii z Cracovia była naturalna ...
a zgoda padła gdy Avia musiała wybierac albo my albo GKS Katowice ...
wybrali Katowice czego do dzisiaj bardzo załuja ...
a w samym Świdniku atmosfera bardzo nam przychylna ...
prywatnie wiele osob utożsamia się z Cracovia i czesto bywaja na Kałuzy ...
choćby na wyjeździe do Zabrza:D
cracus83 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wisłoka, Świdnik
Nawet nie wiedziałem że z Wisłoką mieliśmy zgodę :O. Teraz taka kosa
kosa z Wisłoka jest od kilkunastu lat a dokładnie od momentu upadku zgody ...
po słynnym meczu u nich i zadymie na cały stadion ...
jest to jedyny przypadek naszej byłej zgody która przerodziła się w kose ...
sa symptomy ze podobnie moze być z Zabrzem ...
ale tu było kilkanascie lat sympatycznej neutralności ...
tak naprawde nie wiem jak mam zdefiniowac obecna sytuacje z ŁKS po pamietnym meczu u nas rok temu ...
jesli chodzi o pozostałe byłe zgody to neutralnie powinno byc z Wałbrzychem,Zawiszą,Bytomiem i Avią ...
natomiast JKS od 2 tygodni jest w koalicji Zabrze-Katowice wiec poniekąd sprawa jest jasna ...
Mamy dobre kontakty z Wałbrzychem.
z wszystkimi ekipami które wymienilem jako neutralne mamy dobre lub bardzo dobre kontakty ...
;)
Ta pamietna awantura w Debicy gdzie siedzielismy razem na trybunach a oni zaczeli na nas bluzgac...
a czy nastąpiło oficjalne zakończenie Naszych zgód z Górnikiem Wałbrzych i Zawiszą czy to poprostu brak kontaktów ?
brak kontaktów.
1990-09-01 Wisłoka Dębica - Cracovia (przerwany)
[quote]
W 18 min spotkanie w Dębicy zostało przerwane przez sędziego S. Brożka z Nowego Sącza. Na trybunach trwała bowiem bitwa "kibiców" obu drużyn. Kilka minut wcześniej arbiter przerwał pojedynek po raz pierwszy i nieliczne służby porządkowe plus 20 policjantów usiłowały zaprowadzić spokój. Udało się to tylko na chwilę, po czym walki rozgorzały ze zdwojoną siłą, co doprowadziło do ostatecznego przerwania meczu.
Niezależnie od skandalicznego zachowania fanów, winą należy niewątpliwie obarczyć organizatorów którzy ok. stuosobową grupę krakowską usadowił; tuż obok miejscowych "szalikowców"! Ci takiej okazji nie mogli przepuścić... Zaczęło się od obelżywych wyzwisk pod adresem Cracovii.
Dwuosobowa ..delegacja" krakowian, która udała się do sektora dębickiego na "rokowania", została opluta a następnie zaatakowana. Stało się to hasłem do ogólnej bijatyki. Jej kres położyła dopiero zdecydowana akcja policji.
http://www.wikipasy.pl/1990-09-01_Wis%C5%82oka_D%C4%99bica_-_Cracovia_%28przerwany%29
[/quote]
Robert widze ze jestes obeznany z tym temacie ;)
Kibic1991 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Robert widze ze jestes obeznany z tym temacie
No właśnie, ja też widzę, że jest :) Fajnie, że ten Magazyn Futbol przypomniał komuś zapomnianą zgodę z Górnikiem, a co za tym idzie z Wisłoką Dębica, co dziś jest trudne do wyobrażanie, właśnie od tych ładnych 17 lat.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)