lepiej nie pytaj. tak samo na derbach nie powinno wogole byc dopingu. Filipiak by zobaczyl jak to jest jak wisla przyjezdza na wyjazd i jest glosniejsza od Cracovii
-
-
[mecz] Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 1 : 0
I tak będzie głośniejsza... chyba ze pojawią się w takim składzie jak ostatnio....
Mamy tyle punktów co mistrz i vicemistrz i chyba trochę gorszy skład(?), a Wy ciągle lamentujecie...
Brać sie za karnety i doping!
Przegraliśmy w Młodej Ekstraklasie z Zagłębiem S. 0-1.
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> FortArt - ależ jesteś bezczelny...
Po prostu nie lubię jak kto mi wciska w usta nie moje teksty.
> Napisałeś najpierw to:
>
> "Koniecznie powtórzcie to na derbach. Zasadniczo
> można by zacząć wyzywać piłkarzy i trenera
> już od pierwszej minuty.
> Ponieważ chwilowo ultrasi mają lepsze zajęcia
> niż chodzenie na mecze i młyna nam brak to
> zawsze możecie się dogadać z wiślakami. Jestem
> pewien, ze chętnie pomogą Wam wyzywać ludzi
> Cracovii. "
>
> A później to:
>
> "Kolejny pozbawiony umiejętności czytania ze
> zrozumieniem?
> Czy po prostu to jeszcze wpływ % wypitych po
> wczorajszej wiktorii?
> Mogę prosić o dosłowny cytat? W którym miejscu
> porównałem? "
Czyli nie przedstawiłeś cytatu z rzekomym "zrównywaniem do wiślaków". Acha.
Specjalnie dla Ciebie CTRL C CTRL V:
"Kibic Cracovii wyzywający trenera i działaczy Cracovii oraz gwizdający na zawodników Cracovii nie ma nic, ale to absolutnie nic wspólnego z kibicem Wisły wyzywającym trenera i działaczy Cracovii oraz gwizdającym na zawodników Cracovii. "
> Czy zachęcanie naszych kibiców do dogadywania
> się z wiślakami w celu wyzywania Cracovii nie
> jest de facto
> porównaniem/zrównaniem/przyrównaniem ich do
> tychże wiślaków ??? A przynajmniej zachęcaniem
> do zrównywania się...
Byłbym zobowiązany gdybyś dyskutował z tym po napisałem, a nie ze swoimi przemyśleniami.
FortArt Napisał(a):
>
> Specjalnie dla Ciebie CTRL C CTRL V:
> "Kibic Cracovii wyzywający trenera i działaczy
> Cracovii oraz gwizdający na zawodników Cracovii
> nie ma nic, ale to absolutnie nic wspólnego z
> kibicem Wisły wyzywającym trenera i działaczy
> Cracovii oraz gwizdającym na zawodników
> Cracovii. "
>
Nawet ja czuję na kilometr rażącą ironię w tym tekście... więc nie udawaj niewiniątka...
Po słabym spotkaniu Cracovia wymęczyła zwycięstwo w meczu z Zagłębiem Sosnowiec. - A mojej żonie mecz się podobał - stwierdził Janusz Filipiak, prezes klubu
Po sukcesie w Pucharze Polski ze Zniczem Pruszków Stefan Majewski, trener Cracovii, powtórzył schemat taktyczny i postawił na trzech napastników. Manewr przyniósł połowiczny sukces. Cracovia wygrała, ale w stylu, o którym powinna jak najszybciej zapomnieć.
Brak pomysłu na grę i zupełne oddanie inicjatywy przeciwnikowi szczególnie widoczne były w drugiej połowie. Na szczęście dla gospodarzy seria rzutów rożnych Zagłębia i strzały z dystansu nie przynosiły korzyści. Najlepszą okazję do wyrównania miał Marcin Folc. Piłka odbiła się rykoszetem od pleców piłkarza Cracovii i Marcin Cabaj tylko patrzył, jak leci w kierunku bramki. Futbolówka przeleciała jednak obok słupka. Zniechęceni widzowie w niewybredny sposób domagali się lepszej gry, a gdy i to nie przyniosło skutków, zaczęli przeraźliwie gwizdać. - Nie chcemy tak grać, a oni nie chcą tego oglądać. To nie pomaga, jak kibice gwiżdżą - skomentował Dariusz Kłus, pomocnik Cracovii.
- Liczy się tylko wynik - przekonywał niewzruszony prezes Filipiak. - Podświadomie zawodnicy mieli w głowach i nogach wtorkowy mecz w Pucharze Polski i oszczędzali się - tak tłumaczył postawę swoich podopiecznych Majewski.
- Tak mówią tylko ludzie słabi - wypalił Przemysław Kulig, obrońca Cracovii, pytany o napięty terminarz gier.
Po okresie przewagi Zagłębia z letargu próbował wyrwać kolegów mocnymi strzałami z dystansu Dariusz Pawlusiński. Po przeciwnej stronie podobną bronią odpowiedział Jacek Berensztajn.
Zdesperowani sosnowiczanie ruszyli do ataku, dzięki czemu gospodarze mieli okazję do kontry. W ostatniej akcji meczu na pole karne Cracovii pobiegł bramkarz Zagłębia Szymon Gąsiński. Nawet doszedł do strzału, ale jego uderzenie zostało zablokowane. - Nic innego mi nie pozostało, to była ostatnia akcja meczu. Sam podjąłem decyzję, nawet nie patrzyłem w kierunku szkoleniowca - mówił Gąsiński. - Powinniśmy ten mecz wygrać. Cracovia była do pokonania, nic specjalnego nie pokazała.
Jedyny gol padł po wyrzucie z autu w pole karne przez Łukasza Szczoczarza. Dzenan Hosić tak niefortunnie zgrał piłkę głową, że trafiła do Kamila Witkowskiego. Napastnik Cracovii grał słabo, ale w tym wypadku wykazał się intuicją i wpakował futbolówkę do siatki.
Witkowski i Jacek Wiśniewski przypłacili zwycięstwo kontuzjami. Ten pierwszy skręcił staw skokowy, a Wiśniewskiemu Rafał Berliński złamał nos. Skorzystał na tym Tomasz Wacek, który po raz pierwszy pojawił się na boisku w tym sezonie.
- Doceniam klasę rywala, ale mecz przegraliśmy przez gapiostwo. Nikt nie widzi naszych plusów, tylko minusy. Zawodnicy mieli po meczu łzy w oczach - mówił Jerzy Kowalik, trener Zagłębia. - Jakbym chciał grać defensywnie, zdjąłbym napastników, a Kamil zszedł, bo miał kontuzję - wyjaśniał roszady trener Majewski.
Meczu nie obejrzeli kibice z Sosnowca. Na stadion próbowali wnieść flagę z trupią czaszką. Zenon Tobera, kwalifikator z Bydgoszczy, kategorycznie się temu sprzeciwił, a goście z Zagłębia postanowili wrócić do domu.
Kibice z Krakowa też protestowali. Na mecz z Zagłębiem sprzedawano jedynie karnety, a nie bilety. To nie podobało się widzom. Najbardziej oberwało się Jakubowi Tabiszowi, wiceprezesowi klubu. - Jak tak dalej pójdzie, wygonią ze stadionu tę resztkę, która jeszcze tu przychodzi - rzucił anonimowy fan "Pasów".
Cracovia zmierzyła się z Zagłębiem po raz pierwszy od przeszło 24 lat. I wreszcie wygrała. Poprzednio we wrześniu 1983 roku przy Kałuży padł bezbramkowy remis. W sobotę Cracovia wygrała dopiero po raz drugi z Zagłębiem na swoim stadionie. Statystykę uzupełniają dwa remisy i pięć porażek.
Cracovia 1 (1)
Zagłębie 0
Strzelec
Cracovia: Witkowski (32., po podaniu Wiśniewskiego i Hosicia).
Składy
Cracovia: Cabaj 3 - Kulig 4, Skrzyński 4, Radwański 3 - Szwajdych 3 (66. Dudzic 2), Kłus 3 Ż, Wiśniewski 3,5 Ż (50. Wacek Ż 2,5), Nowak 3,5 - Pawlusiński 4, Witkowski 2,5 (73. Wojciechowski), Szczoczarz 2.
Zagłębie: Gąsiński - Kłoda Ż, Hosić, Marek, Adżem - Piątkowski Ż (60. Skrzypek), Berliński Ż, Pach (72. Berensztajn), Kozubek - Folc (75. Oziębała Ż), Bagnicki.
Sędziował Marek Mikołajewski z Ciechanowa. Widzów 2000.
http://www.cracovia.strefa.pl/ - fotogaleria z meczu
jeszcze co do incydentu z goscmi:
"Kluby:
Cracovia Kraków
Zagłębie Sosnowiec SA
Szanowni Państwo,
W związku z incydentem, do jakiego doszło przed meczem Cracovia Kraków ? Zagłębie Sosnowiec, w wyniku którego kibice klubu z Sosnowca opuścili stadion przed rozpoczęciem zawodów, uprzejmie proszę przedstawicieli obydwu klubów o przedstawienie swoich stanowisk w tej sprawie.
Sprawa dot. organizacji i przebiegu zawodów będzie jednym z punktów obrad Komisji Ligi w najbliższy czwartek; stanowiska klubów będą niezbędne dla należytego wyjaśnienia incydentu.
Uprzejmie proszę o jak najszybsze nadesłanie stanowisk, najpóźniej do środy do godz. 12.00.
Dziękuję.
Z poważaniem
Marcin Stefański
Dyrektor Logistyki Rozgrywek
Ekstraklasa SA"
A wracając do meczu to mnie i siedzących koło mnie starszych Pasiaków strasznie zdenerwowały gwizdy na zawodników. STRASZNIE!!!
Ja rozumiem wygwizdac trenera czy mu chusteczkami pomachać. - normalna rzecz na piłce.
Zwyzywać nielubianego działacza - nieczesta sprawa ale też normalka...- walczyli kiedyś z działaczami Lechici , walczyli w wawie z Zygo, na reymana z "najmigębą" v-prezesem Jurczyńskim a i u nas 11 lat temu kibice pozbawili (w pełni legalnie) władzy Łopatę.
Zwyzywac piłkarzy jak olewaja grę - tez zrozumiałe.
[b]Ale wczoraj wszystko można piłkarzom zarzucić ALE NIE BRAK ZAANGAŻOWANIA!!![/b]
Drużyna wiedziała ,że wyniki maja fatalne na wyjazdach. Pozostałe mecze domowe bardzo trudne i można mało co do grudnia ugrać. Mecz należało wygrać za wszelką cenę. I zrobili to ...a tak naprawdę poza fuksem w drugiej połowie nic nam specjalnie nie zagroziło.
Natomiast popatrzcie jak graliśmy po zejściu Wiśni. Środek trzymał Kłus z obrońca Wackiem ,któremu średnio to wychodziło. Plastik, który wygrał PP we wtorek, w sobotę miał słabszy dzień (może za bardzo poszalał na Pruszkowskim boisku) i nasz atak w drugiej połowie NIE BYŁ w stanie wogóle przytrzymac piłki z przodu. WOGÓLE!!!!.Witkowski człapał a Szczota dostawał piłkę i zaraz tracił. Jedyny ,który coś z przodu dłuzej pomiszał od czasu do czasu to niezmordowany Pawka.
Czyli atak nie brał na siebie ciężaru gry , pomoc też nie , dodatkowo w końcówce wszedł 5-y obrońca Wojciechowski. Widząc co się dzieje Pawka i inni doświadczeni gracze przypilnowali tyłu bo te 3pkt. BYŁY NAM ABSOLUTNIE NIEZBĘDNE. Zrobili co do nich należy. A nie oni odpowiadaja za taktykę, ustawienie czy krótka ławkę i brak dublerów na niektórych pozycjach. Graliśmy fatalnie i należało KONIECZNIE dowieść 1-0 więc dowieźli.
Piłkarze w tym meczu absolutnie NIE ZASŁUŻYLI na gwizdy. Chyba ,ze gwizdać należy za to ,że Szczota nie jest Smolarkiem , Witkowski Eto a Szwajdych Krzynówkiem :D
Panowie wczoraj na boisku nie było składu i gry nawet na środek tabeli tylko na wiele, wiele niżej a PUNKTY BYŁY NIEZBĘDNE.
Podsumowując: [b] uwazam ,ze - w przeciwieństwie do meczu z Polonia Bytom- wczoraj piłkarze zostali wygwizdani Niesłusznie. Szkoda ,że tak się stało! [/b]
ps: a tak swoją droga jak pomyślę ,że kiedyś pomoc była najsilniejsza bronią Pasów i mogła długimi minutami przetrzymywac piłke...
PPS: I jeszcze jedno NAJWAŻNIEJSZE. Mam nadzieje ,ze do Profesora dotrze po wczorajszym "widowisku" jak przeraźliwie słabą będzie miał drużyne jezeli po odejściu Gizmo zezwoli na odejście Bojarskiego i Plastika!!!!!
Khalid ja jestem zdania że te gwizdy były skierowane do ustawienia i taktyki drużyny a nie do piłkarzy.
Gwizdy były skierowane do Tabisza i do Majewskiego bo tak ułożył drużynkę że ta nie mogła nic więcej ugrać!
wrzo.ksc Napisał(a):
> > Specjalnie dla Ciebie CTRL C CTRL V:
> > "Kibic Cracovii wyzywający trenera i
> działaczy
> > Cracovii oraz gwizdający na zawodników
> Cracovii
> > nie ma nic, ale to absolutnie nic wspólnego
> z
> > kibicem Wisły wyzywającym trenera i
> działaczy
> > Cracovii oraz gwizdającym na zawodników
> > Cracovii. "
> Nawet ja czuję na kilometr rażącą ironię w
> tym tekście... więc nie udawaj niewiniątka...
Ironia? Ciesze się, ze łapiesz przekaz.
"Zrównywanie z kibicami Wisły"? O jeden interpretacyjny most za daleko.
;)
Khalid te gwizdy nie tyczyły sie tylko piłkarzy.Tyczyły się w równej mierze kierownictwa Mks .Za to co zrobili z drużyną,z publiką i organizacja meczy.Był moment za czasów Misiora że ladacznicy dosłownie deptalismy po pietach pod każdym względem.Sportowo byliśmy o włos,pod względem frekwencji też było nieźle ,mecze Cracovii to było prawdziwe święto.I co te sk.....ny uczyniły z tej krainy?
Gdzie się podziało te 10 tys z 3 ligi?.Zostali potraktowani przez własny klub per noga i przestali chodzić.
Khalid piłkarze Cracovii to nie Sosnowiec ,Polonia B czy Odra W.To są dobrze opłacani ,,profesjonaliści''których jedynym zajęciem jest gra w piłke i trening.W klubie nie brakuje im niczego.Kasa na czas,baza coraz lepsza.Nic tylko trenowac i grać coraz lepiej.A co nam do dają kopacze -żenujące widowiska w których za nich musimy się wstydzić.
Wczoraj było podobnie -to było tragicznie słabe spotkanie na poziomie 3 ligi.
Na to co gramy te 13 pkt to dar niebios i tylko to cieszy.Piłkarze niemal co mecz wyglądaja jak zbieranina przypadkowych lumpów co spotkała sie 15 min przed meczem.Jedna Groclinowa jaskółka nic tu nie zmieni.Kolego khalid szlachectwo zobowiązuje.Cracovia to nie jest jakiś tam klubik .Za takie pseudowidowiska JAK NAJBARDZIEJ GWIZDY SIĘ NALEŻAŁY!
Podobnie jak Tefal też uważam, że gwizdy były głównie odnośnie koncepcji (a właściwie jej braku) rozgrywania meczu po strzeleniu bramki na 1-0. 90% ludzi siedzących obok mnie rzucało różnymi *&^)( na to zadowolenie z wyniku i wybijanie piłki na oślep, byleby utrzymać jednobramkowe prowadzenie z ostatnią drużyną w tabeli, którą można było niemal w pojedynkę pokonać, co pokazał po wejściu Dudzic, nieco rozmywając ogólny obraz z II połowy. Niektórych tak wk... na grę jeszcze nie widziałem, albo ci ludzie tak się zmienili, albo wymagania im urosły, albo po prostu widzieli, że przeciwnik jest b. słaby i można z nim grubo pojechać, tylko... no właśnie i tu domysłów było sporo ale głównym winowajcą był Majewski.
[img]http://strefa.straszne.pl/fotogaleria/sezon_07-08/Cracovia-Zaglebie_Sosnowiec-29-09-07/images/DSC_3257.jpg[/img]
Wisnia dostal zoltko za udawanie, a noga rywala miedzy szprychami Wisni.
[img]http://strefa.straszne.pl/fotogaleria/sezon_07-08/Cracovia-Zaglebie_Sosnowiec-29-09-07/images/DSC_3280.jpg[/img]
Nie było faulu na Witkowskim ... ciekawe w pizdu, a on z kontuzja.
SaNtO Napisał:
> martwi mnie to ze jeszcze jacys kibice rwa sie do
> dopingu. jest protest to nikt nie spiewa bo
> dopiero wtedy wyglada to żałośnie
Santo- właśnie: kibice. Nie "jacyś", a kibice. Kibice Cracovii. K I B I C E. Mam nadzieję, że dotarło. Jak przychodzę na mecz, to żeby dopingować Cracovię, moją drużynę. Siedzieć na dupie na krześle, to można w domu. I Tobie to właśnie polecam. Nie przychodź na mecze, żeby coś tam krzyczeć do Tabisza. Przychodź na mecze, że K I B I C O W A Ć swojemu zespołowi.
Szacunek należy się tym, którzy dopingowali. Na przykład Vojnarowi.
Wiśnia 7 raz złamany nos...
potter Napisał(a):
> Gdzie się podziało te 10 tys z 3 ligi?.Zostali
> potraktowani przez własny klub per noga i
> przestali chodzić.
Nieprawda. Widać, ze wierzysz banalny, marketingowy chwyt, iż klamstwo powtórzone 10 tysiecy razy staje sie prawdą.
albo doping na całego albo nic.
w tej chwili musi byc nic bo nam Filipiak kibiców na mecze nie wpuszcza
Pfffff
A jak sa bilety to sie pomiescic nie mozemy :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)