dietlaforce piłka nożna wg obecnych zasad (były oczywiście wprowadzane kosmetyczne poprawki) faktycznie na tylko trochę ponad 100 lat natomiast w piłkę grano już w średniowieczu.
polecam tekst, niestety po angielsku [url]http://www.sirc.org/publik/fvhist.html[/url]
FortArt'owi też polecam do przeczytania.
-
-
[mecz] Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 1 : 0
1. Wstyd za to jak potraktowano Zagłębie!
2. Wstyd za to jak traktuje się Pasiaków!
KTO CIĘ TU LUBI? TABISZ TY KURVO Z KAŃCZUGI!!!!!!!!!!!
3. Majewski WON!
4. FA ciesz się człowieku że jesteś anonimowy, bo porównywać nas do wiślaków to ogromna obraza.
5. Staczamy się! Degrengolada! Sezon można spisać na straty, Cracovii dla nas NIKT NIGDY NA STRATY NIE SPISZE! Po tym co dzisiaj zobaczyłem nie wyobrażam sobie że może być gorzej :(
ale w sredniowieczu nie wiedzieli ze graja w pilke nozna tylko grali w jakies gowno heeheheha a zadymy to mieli ale chyba jak szli na wojne
Dementor Napisał(a):
>
> 5. Staczamy się! Degrengolada! Sezon można
> spisać na straty, Cracovii dla nas NIKT NIGDY NA
> STRATY NIE SPISZE! Po tym co dzisiaj zobaczyłem
> nie wyobrażam sobie że może być gorzej
to pomysl jak 20 pazdziernika padnie gol na 0-3 . . .
powiem na koniec tylko to: wisla dziwko derby blisko! czuje ze bedzie zadymka
To jest tzw. polityczna poprawność. Skorumpowany PZPN, żeby odwrócić uwagę od przekrętów w związku, opracował przy użyciu niejakiego Simona Mola i jego kumpli tą kretyńską listę zakazanych haseł i symboli.
deiltaforce zwaz sobie glowe
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> deiltaforce zwaz sobie glowe
>
> --------------------------------------------------
> ------------
> Muszą być ludzie, którzy mają odwagę mówić
> swobodnie-Giordano Bruno
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
o k...wa
WIELKIIIIIIIIIIII +
FA chodziło mi o Fake sorry.
Potrzebny jest i to szybko okrągły stół z Filipiakiem, bo jak jemu My nie przemówimy do rozsądku to nie zrobi tego nikt a na pewno nie te debile co mu podsuwają pomysły. Bo jeśli on chce w to dalej brnąć i taką a nie inną ma wizję Cracovii to ja dziękuję wolę Cracovię w 2 lidze ale prawdziwą.
Zachowanie ochrony/maczugi/zarządu po prostu debilne!!! Jakoś na innych stadionach ta flaga rzeczywiście normalnie mogła wisiec.. tylko u nas nie... nie dajmy sie je**ać tym kretynom!!! MY KIBICE !!! Nie ważne jakiego klubu...! Piłka nożna dla kibiców..!!!
PRZEPRASZAMY ZAGłęBIE ZA TO JAK ZOSTALI POTRAKTOWANI...!!!
p.s. Wie ktoś czy odjeżdżając flage odzyskali???
p.s. 2 Pierwszą odnotowana zadyma były jedne z igrzysk w starożytnej grecji gdzie "kibice" jednego z miast przyjechali na "wyjazd" do drugiego bo tam były igrzyska i zorganizowali porządną awanturę w której zginęło kilkadziesiąt osób bodajże... Po czym dostali "zakaz stadionowy" Nie mogac organizowac igrzysk :P
p.s. 3 Nie mam nerwów czytac postów tych dwóch debili na F...
Panie dietlaforce... nie przynoś wstydu tej ULICY!
kolo_ksc Napisał(a):
> FA chodziło mi o Fake sorry.
>
> Potrzebny jest i to szybko okrągły stół z
> Filipiakiem, bo jak jemu My nie przemówimy do
> rozsądku to nie zrobi tego nikt a na pewno nie te
> debile co mu podsuwają pomysły. Bo jeśli on
> chce w to dalej brnąć i taką a nie inną ma
> wizję Cracovii to ja dziękuję wolę Cracovię w
> 2 lidze ale prawdziwą.
Ja to nawet mógłbym znów na Cracovię w 3 lidze chodzić byle w normalnych warunkach... <--- Moje osobiste zdanie....
wrzo.ksc Napisał(a):
> Zachowanie ochrony/maczugi/zarządu po prostu
> debilne!!! Jakoś na innych stadionach ta flaga
> rzeczywiście normalnie mogła wisiec.. tylko u
> nas nie... nie dajmy sie je**ać tym kretynom!!!
> MY KIBICE !!! Nie ważne jakiego klubu...! Piłka
> nożna dla kibiców..!!!
>
> PRZEPRASZAMY ZAGłęBIE ZA TO JAK ZOSTALI
> POTRAKTOWANI...!!!
>
> p.s. Wie ktoś czy odjeżdżając flage
> odzyskali???
>
>
FLAGA WRÓCIŁA DO SOSNOWCA
|||KAZZ||| Napisał(a):
> dietlaforce piłka nożna wg obecnych zasad (były
> oczywiście wprowadzane kosmetyczne poprawki)
> faktycznie na tylko trochę ponad 100 lat
> natomiast w piłkę grano już w średniowieczu.
> polecam tekst, niestety po angielsku
>
> FortArt'owi też polecam do przeczytania.
W albumie Hałysa jest reprodukcja Egipcjan grąjacych w piłke. I sporo rycin z późniejszych lat.
witam,
szczerze mówiąc jak przeczytałem ten temat (zresztą po długiej przerwie bywania na tymże forum) zrobiło mi się bardzo, bardzo smutno,
szkoda, że tyle w bywalcach tego forum narzekania, goryczy, pesymizmu,
w pewnym sensie to rozumiem,
dni takie jak ten z wynikiem 1:0 po słabej grze - nie należą do najprzyjemniejszych,
szkoda, że tak mało pomysłów we władzach klubu i tzw. osobach z klucza, na poprawę sytuacji,
najgorsze, że i w piłkarzach tak mało sił, aby przeciwstawić się ogólnej miernocie, w jaką powoli ten wspaniały klub w biało-czerwone pasy zaczyna się staczać,
pewnie też zbyt mało umiejętności i zbyt wiele kiepskiej atmosfery wokół ich gry, to akurat rozumiem,
ale wiecie - moi drodzy - czego kompletnie nie rozumiem?
średniactwa, miernoty, nudy, bezbarwności, tzw. - powtórzę za R.Musilem tzw. "braku właściwości",
Cracovia to w tym momencie ludzie niemal bez właściwości,
niestety,
oni nie są ani dobrzy, ani źli, ani poważni, ani niepoważni, ani kreatywni, ani pozbawieni zupełnie pomysłów, ani szybcy, ani wolni (zarówno w grze jak i myśleniu, zarówno ci którzy grają, jak i ci co dają im za to pieniądze,)
to bardzo groźne dla klubu, którego charakter z natury swej rzeczy jest wyrazisty, silny, dumny, wspaniały,
nie rozumiem tych ludzi, zarówno władz, jak i sztabu trenerskiego, nie rozumiem również piłkarzy,
nie widzę u nich przecież żadnego syndromu przesilenia (bo niby czym Cracovia miałaby się przesilić - sukcesami? - 4-tym miejscem?), ale nie widzę też niemal żadnych oznak walki o lepsze,
w tym klubie ludzi zadowala obecnie średniactwo i sukcesywne wybielanie się z właściwości,
za jakiś czas ludzi w Cracovii nie będzie można określić żadnymi przymiotnikami, nie będą ani walczyć na boisku, ani nawet udawać, że chcą zmian na lepsze,
królować będzie średniactwo, odklepywanie swojej roboty "byleby się nikt z kierownictwa nie przyczepił" a jakiekolwiek zdobycze (sportowe, uczuciowe czy kapitałowe) będą się tu sukcesywnie marnować,
żal tej euforii/energii, jaką wskrzesiliśmy w sobie kilka lat temu, kiedy Cracovia tak pięknie pięła się do góry, awansowała sezon za sezonem, zdobywała (prawie) wszystko,
żal ludzi, których Cracovia nie chciała, a którzy nosili ją w sercu,
choć z drugiej strony ludzie ci byli oczywiście średnio przygotowani do prowadzenia profesjonalnego klubu na wysokim poziomie choćby w polskiej lidze,
rozumiem odejście tych ludzi,
nie rozumiem jednak czemu zastąpiono ich średniakami, dlaczego pozbawiono tę drużynę wyrazistości a do władania klubem zatrudniono musilowskich "typów bez właściwości",
przez to ten klub jest po prostu średni, bezpłciowy, bezbarwny, a jedyne co w nim może ekscytować to nieprzewidywalność wyniku i postawy na boisku (raz zagrają dobrze, innym razem tragicznie, raz kopną faworyta, ale przeważnie zgubią punkt po żenującej grze z jakimiś słabeuszami),
otóż: ja bezpłciowości, bezbarwności i braku właściwości NIE ZNOSZę,
i dlatego w tym sezonie nie pojawiłem się jeszcze na Cracovii,
i wcale mi z tym nie jest źle, wolę inne rozrywki niż ciągłe próby dostrzeżenia jakichś właściwości, które na własne życzenie ludzi rządzących w tym klubie stopniowo wyparowały,
bez właściwości, bez zaangażowania, bez dalekosiężnej wizji - nie ma sukcesów,
bez sukcesów nie ma przyjemności, jaką dać może sport na dobrym poziomie,
jest takie słowo, którego rzadko tu używamy: SPORT,
Cracovia to jednak przede wszystkim sport,
na sporcie opiera się to wszystko, reszta to bardzo przyjemny dodatek,
ale SPORT nie istnieje w obecnej Cracovii,
nie w takim jej wydaniu,
taka Cracovia jak teraz jest przeźroczysta, nie pachnie, nie ma kształtu,
i tej drogi ku gorszemu nie rozumiem,
być może nie chcę rozumieć,
więc na Pasach mnie nie ma,
przyjdę, jak pojawią się kształty i kolory,
wyraziste biało-czerwone,
pozdrawiam
Ro Man
już nie przesadzajcie z tą II i III ligą. ja chce Cracovie grającą efektownie i efektywnie. chce mistrzostwa Polski i to jak najszybciej
ale zeby to sie stalo faktem musi odejsc rumcajs przyjsc ktos normalny kupic grojkow i sprowadzic Gize
SaNtO Napisał(a):
> dodam jescze tylko słówko o zmianach
> majewskiego... czemu pod koniec meczu gralismy 2
> obroncami w srodku? dlaczego zrobił
> takiedebilistyczne zmiany jak na ławce był
> Kostek i Jeleń? wytłumaczy mi to ktoś?
Jelenia nie było na ławce. Był Karcz. Za to podzielam zdziwienie zmianami
na Wojciechowskiego i Wacka. Dwaj obrońcy w środku plus defensywny Kłus,
plus słabszy dziś Nowak, Szwajdych i Pawlusiński, brak Baranka, równał się chaos
i brak lidera w środku. Na Zagłębie wystarczyło, ale w derbach dostaniemy bęcki.
w takim razie Arro wprowadził mnie w bład bo mówi że widział Jelenia. co do Nowaka to nie dzisiaj był słaby tylko zawsze był slaby. pewnie dopiero dzisiaj to zauwazyles :)
Ro Man Napisał(a):
[...]
Dobrze napisane. Ale kolega miał wenę. Jak pójdzie w poniedziałkowej GWKraków
to cały nakład wykupią (a w klubie jeszcze ksero będą robić)
Ro Man Napisał(a):
> przyjdę, jak pojawią się kształty i kolory,
>
> wyraziste biało-czerwone,
>
> pozdrawiam
>
> Ro Man
co za patos...
Cracovia zawsze pozostanie Cracovią, opuszczanie jej w trudnej chwili bo "nie ma kolorów" to taki sam brak koloru, a raczej kregosłupa
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)