właśnie oglądam mecz Mistrzostw Świata do lat 20
Polska-Brazylia
zapraszam do dyskusji
-
-
MŚ U-20
Włączyłem. Nasi grają w dziesiątkę? Kto wyleciał z boiska?
na pewno wszyscy o tym wiedzą, Polacy są w grupie "śmierci"
z Brazylią (jedni z faworytów Mistrzostw), Amerykanami (bodaj mistrzowie Ameryki Płn) i Koreą (mistrzowie Azji)
właśnie golą Brazylijczyków 1-0, ale przed chwilą za czerwoną kartkę spadł K Król z Realu Madryt
z naszych boisk znamy reprezentantów Janczyka (Legia), Małeckiego (Wisła K) i Białkowskiego (całkiem niedawno Górnik Z). Poza tym media od miesiąca dużo piszą o innych, m.in. Krychowiaku, Fojucie, Szczęsnym, Staroście
Na mistrzostwa wybrał się Leop Beenhakker, nawet osobiście przeprowadził trening z zespołem,
chcąc pokazać jak bardzo poważnie traktuje tych chłopców, nie tylko w kontekscie Euro2012
na trybunach menedżerowie i skauci z wszystkich znaczących klubów Europy, tu się kupuje zawodnika, który za dwa-trzy lata będzie błyszczał w Lidze Mistrzów
odsyłam zwłaszcza SaNtO, który za dziesięć lat się zdziwi że ktoś wie coś o którymś z tych piłkarzy
którego właśnie Chelsea kupi z jakiejś tureckiej albo greckiej ligi,
i napiszę że to piłkarz którego dopiero trzeba kształtować
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Włączyłem. Nasi grają w dziesiątkę? Kto
> wyleciał z boiska?
Król za dwie żółte.
jak narazie nasi ostro po nich jadą , brazyliana chyba nie przyzwyczajona do takiej ostrej gry :D oby tylko skończyło sie na tej jednej czerwonej kartce ;/
ilość widzów szok !! wie ktoś ile ??
nasi graja swietnie...
mam nadzieje ze to spostrzezenie nie jest spowodowane iloscia alkoholu... u mnie naturalnie... :D
ciekawe co sobie teraz myślą ci idioci Grosicki i Korzym haha
wątpie czy taki Janczyk długo jeszcze w tej Legii pogra po tym turnieju.
k*rwa ale nerwówka
no i brawo !!!!!!
oby tak dalej
we wtorek gramy z USA
http://www.fifa.com/u20worldcup/standings/group=249405/index.html
Co za piekny sportowo dzien. BIALO-CZERWONE barwy dzis tylko zwyciezaja!!
Hura!
kij w dupe temu co nie chcial jechac na mistrozstwa!!!!!!!!!! :D
Bialkowski ok
Krol - szkoda, ze wylecial, ale na samym poczatku pokazal temu Kaczorowi, ze poki co to on jest w Realu Madryt:)
Fojut i Strugarek - kilka takich interwencji na urwac noge, ale ze jest 0 w tylach to sie nie czepiam:)
Starosta - debesciak na boku obrony
Marciniak - lider tej druzyny, dobrze o nim mowil Czechu Michniewicz w zeszlym roku
Krychowiak - 17 lat (rocznik 90!), wspaniala bramka, do tego madra gra w destrukcji
Danch - straszny fizol, w odbiorze taki sobie, a w rozegraniu zenujacy;/ ale musi byc taki w kazdym teamie:)
Cywka - nie trawie go, ale dobry mecz zagral, pokazal, ze jest blisko Premiership i jakies bananowe grajki mu nie straszne
Janczyk - przereklamowany ten gosc, zero kiwki, zero sprytu, takie rzemioslo;/
Malecki - jak wyzej. strata w ostatniej minucie po ktorej poszla kontra, ale kanarek chcial wymusic karnego.
Ogolnie - jestem w niebie:)
Poza tym rocznik 87, rocznik Czarnobyla;)
denerwowałem sie bardziej niż na meczu z I drużyny :-) BRAWO !
55 230 ilosc ludzi , cos obok tego dokladnie nie pamietam jak podawali na stadionie , troszke kijowo bo kazdy sektor spiewal co innego ale ogolnie wspaniale wyszlo , sedzia dziad jeden faworyzowal zieono zoltych .
Pozdrowienia z Montrealu dla wszystkich kibicow Pasow.
Jeszcze tego lata , jeszcze tego lata Polska bedzie mistrzem swiata ....
Szybkilopezie - w Czernobylu rąbneło bodaj w 1986 roku.No chyba że chodzi ci o poczęcie
naszego piłkarskiego narybku ;-)
Super Catenaccio nasi zagrali,pressing stosowali niczym starzy wyjadacze ,a Leo Globiszowi pomógł ich natchnąć do walki.
A teraz chłodzenie głów i heja z hamburgeiros juniors!
Jak ktoś rzadko chodzi na mecze juniorów to taka dawka w jeden dzień może zjechać psyche na dłuższy czas ;). Ciężko siedzieć spokojnie jak się widzi że chłop wykopuje piłke w aut, która sama by wyszła i nikt poza nim nie miał szans do niej dojść. Albo gość stoi na 3 metrowym spalonym, a biegnący skrzydłem z piłką zatrzymuje się i mu niemal rękami pokazuje, żeby cofnął się przed obrońcę (nie od razu zorientowałem się że to nasz stoper, więc ma prawo nie wiedzieć jak "szarpać" obrońcami). To jednak całkiem inna piłka i na pewne rzeczy trzeba się wcześniej nastawić, bo można nie doczekać końca meczu.
Ipswich - wiem kiedy:) Sam jestem Czernobyl :)
Kadra Polski U-20 na MŚ:
Bramkarze:
Bartosz Białkowski (Southampton FC, Anglia)
Wojciech Szczęsny (Arsenal FC, Anglia)
Przemysław Tytoń (Górnik Łęczna)
Obrońcy:
Maciej Dąbrowski (Victoria Koronowo)
Jarosław Fojut (Bolton Wanderers, Anglia)
Krzysztof Król (Real Madrid FC, Hiszpania)
Artur Marciniak (GKS Bechatów)
Adrian Marek (Zagłębie Sosnowiec)
Damian Rączka (VFL Borussia Mönchengladbach, Niemcy)
Ben Starosta (Sheffield United FC, Anglia)
Krzysztof Strugarek (ŁKS Łomża? Wisła Płock?)
Jakub Szałek (KP Police)
Pomocnicy:
Tomasz Cywka (Wigan Athletic FC, Anglia)
Adam Danch (Górnik Zabrze)
Jakub Feter (UKS/SMS Baucz)
Grzegorz Krychowiak (FC Girondins de Bordeaux, Francja)
Mariusz Sacha (Podbeskidzie Bielsko-Biała).
Napastnicy:
Paweł Adamiec (Zdrój Ciechocinek)
Dawid Janczyk (Legia Warszawa)
Łukasz Janoszka (Ruch Chorzów)
Patryk Małecki (Wisła Kraków)
Mecze Polaków:
30 czerwca 2007: Polska-Brazylia (godz. 20:15 polskiego czasu)
3 lipca 2007: Polska-USA (godz. 23:00)
6 lipca 2007: Polska-Korea Południowa (godz. 1:45)
http://www.pzpn.pl/reprez_jun.php?inf=12490
Trener kadry Michał Globisz nie zabrał do Ameryki Północnej trzech piłkarzy: Macieja Korzyma, Kamila Grosickiego i Adama Marciniaka, którzy wcześniej odmówili wyjazdu na towarzyski turniej do Jordanii. Decyzję zdecydowanie poparł Leo Beenhakker, który stwierdził nawet że ci zawodnicy nigdy nie dostana powołania do jego kadry.
Trener kadry Michał Globisz nie zabrał do Ameryki Północnej trzech piłkarzy: Macieja Korzyma, Kamila Grosickiego i Adama Marciniaka, którzy wcześniej odmówili wyjazdu na towarzyski turniej do Jordanii. Decyzję zdecydowanie poparł Leo Beenhakker, który stwierdził nawet że ci zawodnicy nigdy nie dostana powołania do jego kadry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)