salada - pełna zgoda
-
-
Referendum w sprawie odwolania Rady Miasta
kurde..a nie myslicie, ze przyjmyjmy ze sie uda to wszystko zrobic, sadzicie ze w nowych wyborach bedziemy mieli nowych radnych? zmiany beda pojedyncze. ja proponuje proklamowac Demokratyczna Republike Pasiasta w Krakowie, stworzyc tajna Pasiasta jednostke do pilnowania Pasiastego prawa i namowic arabow zeby nam zasponosrowali wojsko i uzbrojenie:D:D:D i sami sobie zbudujemy stadion. pieniadze nalezace do obecnego Krakowa przejda na nasza republike. wybierzemy z naszego grona ludzi piastujacych odpowiednie funkcje panstwowe, a oni podejmoa sluszne decyzje;)
a tak serio.
nie wierze zeby udalo nam sie zebrac tyle glosow. nie ma opcji. co z tego ze na Kaluzy regularnie przychodzi kolo 6k ludzi? ja rozmawiam z niektorymi np. wracajac z meczu i bez obrazy, ale niektorzy zyja w swiecie wlasnych urojen, przestepstw, spiskow masonskich etc. typowe pisiory. co z tego ze Pasiaste? nie dadza podpisow, na pewno znajda sie jacys olewajacy, duza czesc jest niepelnoletnia, nie kazdy ma rownie pomocna rodzine w zwalczaniu zawoalowanego wislactwa. sorry, ale nie wierze w sukces przedsiewziecia.za to jakis ladny protescik w srode, w kolejna srode, i jeszcze nastepna i tak do grudnia;) jak najbardziej:D chociaz sam zjawic sie nie bede mogl w lipcu;>
pomysł ze zbieraniem podpisów [u]nierealny[/u].. Panowie, zajmijmy się czymś co da się zrobić [protest, przyjście w środę pod urząd MK].. nie porywajmy się z motyką na księżyc :)..
Bambusfeld Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie wierze zeby udalo nam sie zebrac tyle glosow.
> nie ma opcji. co z tego ze na Kaluzy regularnie
> przychodzi kolo 6k ludzi? ja rozmawiam z
> niektorymi np. wracajac z meczu i bez obrazy, ale
> niektorzy zyja w swiecie wlasnych urojen,
> przestepstw, spiskow masonskich etc. typowe
> pisiory. co z tego ze Pasiaste? nie dadza
> podpisow, na pewno znajda sie jacys olewajacy,
> duza czesc jest niepelnoletnia, nie kazdy ma
> rownie pomocna rodzine w zwalczaniu zawoalowanego
> wislactwa. sorry, ale nie wierze w sukces
> przedsiewziecia.za to jakis ladny protescik w
> srode, w kolejna srode, i jeszcze nastepna i tak
> do grudnia jak najbardziej chociaz sam zjawic sie
> nie bede mogl w lipcu;>
ech sorry, wyedytowałem, a tekstu.. nie pusciłem, wszystko przez krwawą mary :D
Bambusfeldzie, ależ u nas w miescie nie rzadzą "pisiory" poza tym jakby udalo sie zgromadzic 10% w sprawie referendum, to z takim potencjalnym elektoratem skakaliby wokół nas wszyscy bo byłoby to 10% pewnego elektoratu.Referendum wkreca całą scene polityczną w Krakowie. Poza tym jeżeli wolicie pikietowąć radę Miasta, to z góry zakładam, że to nas tylko pogrązy... jeden niewypał i w Polskę idzie, że kibice Pasów to banda zdziczała, a Dynamo'm czy Dobryno'm damy tylko argument do ręki. Lepsze referendum w aspekcie zagmatwanej sytuacji w Radzie Krakowa. I jeszcze jedno Fedorowicz może łączyć mandat posła i radnego?
to nie ten Fedorowicz to jego syn
Domin Napisał(a):
> pomysł ze zbieraniem podpisów nierealny..
> Panowie, zajmijmy się czymś co da się zrobić
> .. nie porywajmy się z motyką na księżyc ..
>
> ------------------------------
>
>
> CracoviA ZawszE PanY
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2007-06-28 20:06 przez
> Domin.
Naorawdę takiej małej wiary jesteście?
Ech, Panowie tylko nie zapodajcie w przyszłym sezonie hasła: Każdy to powie...
W moim przekonaniu jeszcze długo Milicja w Krakowie
okej..jesli bedzie trzeba, moj ojciec, matka, babcia, zapewne kuzyn , wujek ciocia, kumpli tez sie kilku namowi no i oczywiscie ja oddamy glosy. ale dalej nie wierze ze dobjiemy do 10%. z 1 sie musze zgodzic-pikietami bedziemy wk..wiac, wk..wiac, meczyc, wk..wiac i to moze [przyniesc rozne efekty. a jesli udaloby sie te 10% osiagnac to bylby Z O N K dla radnych i na pewno zrobiloby sie wokol sprawy glosno...kurde nawet moge sie zglosic do zbierania podpisow(w sierpniu, wrzesniu) ale bez wiekszej wiary w sukces.
u nas nie rzadza pisiory-fakt, ale (moze mam takiego pecha) jak zaczynam gadac z nieznajomymi osobami na ullicy, w tramwaju BARDZO czesto o Pasach i bardzo czesto to Pasiacy(np. powrot z meczu..) to po chwili stwierdzam OMG po co ja podjalem ta dyskusje-powiem takiemu ze pieprzy- bedzie awantura, grzecznie przedstaiwe swoj punkt widzenia -wyladuje na komendzie za pobicie w obronie wlasnej(albo na pogotowiu;) ) i naprawde czesto sie to zdarza. goscie ktorzy widza spisek w tym, ze Bojarski sie poslizgnal 7 razy w trakcie meczu trzeba odstrzelic... pewnie wisla mu zaplacila zeby ubral zle buty, i w gten sposob ulatwial im zadanie w byciu tymi "pierwszymi" w Krakowie;> przyklad oczywiscie przejaskrawiony, ale nie bardzo;)
swoja droga nie wiem czy zauwazyliscie ale Bojar czesto sie slizga..;)
ble! w kazdym razie jestem do dyspozycji i chetnie oddam glos. strasnzie jestem ciekawy reakcji nawet nie naszych radnych, a wladz "wyzej" i ogolnopolskiej tv. nie pamietam przypadku, zeby KIBICE doprowadzili do takiej sytuacji. (to ze nie pamietam zeby kiedykolwiek gdzies doszlo do tego to juz shame on me bo gazety czytam od swieta..)
Najwazniejsza jest logistyka, Klubu chyba nie należy w to mieszać - to sprawa nas mieszkanców Krakowa i kibiców - gdyby nam się udało uzbierac te 10%, to problem będzie upolityczniony, a na tym tylko wygrywamy :D , bo w Krakowie jakś inercyjna równowaga po ostatnich wyborach. Nasze miasto to nie jest gdzieś w Polsce, to prestiż, a Cracovia to nośna nazwa. Poza tym to będzie jednoznaczne z tym, że rajcowie przynajmniej te 10% z kwoty 20 mln powinni nam oddać. Myślę, że temat powinni podjąc znani z trybun forumowicze, bo i mała kaska z kwerendy na ten zbozny cel może byc potrzeba. Inna korzścią z takiej akcji będzie to, że krokodyle i innne (gady, a może plazy) przestana o Nas pisać i mówić jak o nożownikach, tylko splendor nas czeka. Trzeba tylko wierzyć
Karvin Napisał(a):
> to nie ten Fedorowicz to jego syn
>
>
>
sliwki robaczywki:D :D :D, albo Jurki ogórki :D :D :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)