http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/miasto-krakow/sport-krakowski/1301090-zwyciestwo-i-licytacja.html
-
-
Hokej kobiet - temat zbiorczy ...
4 dni później
Czy jest już znana godzina rozpoczęcia sobotniego meczu z Unią Oświęcim (pierwszy mecz fazy play-off)?
Jedna z zawodniczek obiecała mi ostatnio wynik 20-0 z Unią :)
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jedna z zawodniczek obiecała mi ostatnio wynik
> 20-0 z Unią :)
No to postaramy się spełnić obietnicę:)
Godzina meczu jeszcze nie jest znana - prawdopodobnie rano.
Zapraszamy na pierwszy mecz play-offów przeciw Unii Oświęcim!
Gramy u nas w sobotę o 9 rano.
Oswiecim bardzo pewny siebie, trzebaby skarcic!
Unia musi, my możemy ;).
Niestety wynik mocno niekorzystny...
Jaki był wynik?
zegar nie działał i ja osobiście w liczeniu zgubiłem się przy 14:1 dla Unistek - wolałem się skupić na podziwianiu urody naszych hokeistek ;) jak wychodziłem to na bramie mi ktoś powiedział, że skończyło się 17:1... podobno
Nasze Dziewczyny przegrały 1:17 w tercjach (1:4, 0:9, 0:4), chociaż serca na lodzie i zdrowia zostawiły bardzo dużo !
I bardzo pięknie się prezentują w nowych pasiastych strojach, co oprócz ich urody dodatkowo dodaje im niepowtarzalnego uroku ! :)
Nic się nie stało dziewczyny nic się nic się nie stało :) Aż wstyd się przyznać, ale jeszcze nie byłem na ani jednym meczu naszej pięknej żeńskiej drużyny. Niebawem to się zmieni, muszę w weekendy wcześniej wstawać :) Dziewczyny powodzenia i nie przejmujcie się :)
6 dni później
Unia nie pozostawiła złudzeń Naszym hokeistkom. Dzisiejsze, rewanżowe spotkanie, zakończyło się wynikiem 23:0.
Te wyniki pokazują jak kretyńskim pomysłem był podział ligi na grupę silniejszą i słabszą - nasze dziewczyny są nieograne z mocnymi przeciwnikami niestety takie wyniki są tego skutkiem...
Głowa do góry dziewczyny będzie lepiej!
co można zdziałać w 8 ?
29 dni później
Hokeistki Unii sprawiły chyba sporą niespodziankę zdobywając mistrzostwo i pokonując faworyzowaną Polonię.
Czy ja wiem, czy to taka duża niespodzianka? Ciśnienie na złoto, było w Oświęcimiu ogromne, nie bez przyczyny zatrudnili m.in. bramkarkę zza południowej granicy.
To fakt, nie jestem jakoś super zorientowany, no ale Polonia była mistrzem kilka razy z rzędu, za tym też idzie doświadczenie z WCC, tąpnięcia tam żadnego nie było, a zasadniczy wygrała z dużą przewagą w pkt i bardzo dużą w golach. No to jak dla mnie była wyraźnym faworytem... Na tym się opierałem, widzieć ich w tym roku nie widziałem ani razu
25 dni później
A tak w ogóle, to cichutko, niemalże po kryjomu - czy ktoś o tym bowiem napisał ? - odbyły się w Krynicy eliminacje MŚ dywizji I kobiet do lat 18. Startowała oczywiście reprezentacje Polski. Niestety awansowały Austriaczki.
http://www.iihf.com/competition/367/statistics.html
11 dni później
Jeśli kogoś interesuje to tu:
http://www.idealweb.tv/campionati-femminili-hockey-2014/
..leci transmisja meczu Polska-Wielka Brytania na MŚ kobiet, dywizja IIA.
W połowie trzeciej tercji 3:1 dla naszych Pań :)
EDIT
Skończyło się 4:1. Brawo. Oby nasi hokeiści powtórzyli taki wynik z WB.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)