Zwróciłbym uwagę na znaczący dosyć fragment:
[i]"Nowotarżanki zainaugurowały sezon występem [b]z drugim garniturem MKHL Krynica. Teoretycznie drugim, gdyż przyjechały[/b] do stolicy Podhala [b]wzmocnione zawodniczkami z pierwszego składu[/b]. Nic więc dziwnego, że zdominowały góralki i wygrały 14:1 (4:0, 4:0, 6:1)."[/i]
Przypomnę, że podział zrobiono między innymi dlatego, że Krynica ma na tyle zawodniczek, że chciała stworzyć zespół "rezerw". Mają sporo tak naprawdę dzieci, ale żeby się ogrywały, to po sezonie tak właściwie zdegranowano Cracovię i Podhale, żeby nie było to tylko "o pół ligi", bo ta niższa formalnie dalej jest ekstraklasą, ale to jest ściema ewidentna, oraz dokoptowano nowy zespół z Sanoka, żeby te 3 ekipy wspólnymi siłami ogrywały Krynickie dzieci. Bo przecież właśnie specjalnie dla nich ustalono tam dolny limit wieku na 11 lat! Ale coś jest chyba nie tak!!!! W Krynicy wspólny miał być tylko sztab szkoleniowy, natomiast zawodniczki z "Grupy A" miały nie występować w "Grupie B", no to co jest grane?!?!? Czyżby te "zwodniczki z pierwszego składu" były już desygnowane do gry w rezerwach, a na ich miejsce w "grupie A" będzie kilka 11-latek? No tak rozumiem i tak by było zgodnie z ustaleniami. Bo jeśli Krynica chce sobie zrobić punkciki seniorkami, a potem mając zapewnioną pozycję dać ewentualnie pograć dzieciom to cała sprawa jest kolejnym grubym przekrętem ze strony prześmiesznego zrzeszenia humoru ludowego!!!!
-
-
Hokej kobiet - temat zbiorczy ...
dokladnie, to jest kabaret. takie info na stronei Krynicy znalazlem w relacji z przegranego 2:23 meczy z Bytomiem:
(...)Mocno odmłodzony skład nie sprostał mistrzowskiej rutynie, ale każdy kolejny mecz powinien oprócz ogrania przynosić więcej pewności siebie i umiejętności, i to ma w nowym sezonie być wartością tego zespołu.
W niedzielę w podobnym składzie uzupełnionym jeszcze pięcioma młodszymi dziewczętami zespół MKHL II w Nowym Targu rozegra mecz w ramach rozgrywek Serii B ligi kobiet. Początek spotkania o godz. 18:30.
(...)
czyli de facto graja w tej samej lidze te same zawodniczk iw dwoch roznych druzynach.
czy tym hokejem w Polsce musza zajmowac sie wylacznei IDIOCI?
słyszałem że kryniczanki mają grać też w młodziku.
Rufus
Łatwo to obejść, wystarczy wyznaczyć termin meczu gdy pierwsza drużyna będzie grać. Jak przyślą pismo że nie mają składu to wystąpić to walkower.
terminy wyznacza PZHL
Nie da rady zubergu. Prześmieszne zrzeszenie humoru ludowego a priori dało założenie, że mecze Krynicy1 i Krynicy2 nie moga kolidować "bo jest wspólny sztab szkoleniowy i aby miał możliwość prowadzić oba zespoły". Dziwnym przypadkiem tu jest wszystko przemyślane i zabezpieczone na wypadek każdej ewentualności :)
Rufus
Termin meczu, chodziło mi o godzinę:). Ale i tak ŻK rozwiał. Ale to jest jeszcze większa żenada-czyli jednym słowem WSZYSCY mają się dostosować do Krynicy. Nie wiem który imbecyl coś takiego zaakceptował
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> WSZYSCY mają się
> dostosować do Krynicy. Nie wiem który imbecyl
> coś takiego zaakceptował
Znaczy się to jest akurat dość proste pytanie, chcesz odpowiedź z imienia i nazwiska, a może wolisz stanowiskiem, czy też jeden z funkcjonujących w powszechnym obiegu pseudonimów Ci wystarczy?
Zapewne 3 grosze jeszcze dorzuciła niejaka pani Z., członikini zarządu teoretycznie odpowiedzialna z hokej kobiecy, całkiem przypadkiem powiązana rodzinnie z innym byłym członkiem zarządu poprzednich kadencji (ale 100% działaczy było podobno nowe, ktoś tak pieprzył od rzeczy o ile sobie dobrze przypominam, tylko zapomniałem kto...). Zresztą ten pan Z. jest nadal obecny w związku (o dziwo) i wg wersji aktualnej jest głownoodpowiedzialnym za akcję biletową związaną z EIHC w Tychach w ubiegłym roku (choć coś mi się po głowie obija, że ktoś inny w mediach pieprzył 3 po 3, że całą winę bierze na siebie, ale też jakoś zapomniałem kto...).
Wesoło mamy w tym naszym hokeju, co nie? :D
7 dni później
O której godzinie w najbliższą sobotę startuje mecz z Podhalem?
O 9!!!!
Będziemy! :)
Nasze Panie pomimo gry na dwie "piątki" pokonały dziś nowotarskie "Szarotki" 9:0!
Jeden z goli autorstwa Kingi Niechwiej, która w sytuacji 1 na 1 położyła bramkarkę Podhala cudowny! :)
gratulacje, niestety nie zdazylem :/ ale trzymalem kciuki caly czas:)
na nastepnym daj Boze sie zjawie!
no niestety nasze dziewczyny niepowalczyly i wiem ze nie ma tlumaczenia ale widac bylo po nich ze graly 3 mecz dzien po dniu a i pora mozna rzec niewygodna bo juz o 6 mielismy wyjazd.tak naprawde dopiero w 3 tercji zaczely cos jezdzic i walczyc..zaskoczylo mnie ze mimo tak wczesnej pory meczu na trybunach pojawilo kilkanascie osob a szczegolnie cieszy ze bylo tez kilka osob z NT....wracalismy z dziewczynami w minorowych nastrojach ale coz taki jest sport...gratki i do zobaczenia na meczu rewanzowym u nas.
W NT to Nas chyba nie wpuszczą ;).
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/miasto-krakow/sport-krakowski/1289207-kanonada-na-poczatek.html
Wielkie gratulacje Dziewczyny, mam nadzieję, że następny mecz będzie już o bardziej "ludzkiej" porze ! :)
https://www.facebook.com/events/1387326171500877/?ref=notif¬if_t=plan_user_joined
Zapraszamy wszystkich na nasz drugi mecz ligowy który odbędzie się w najbliższą niedziele 29.09.13 o godzinie 11:00 przy ul.Siedleckiego :)
super pora!
Ten mecz, zdaje się miał być rozgrywany w Sanoku? Już się pakowałem na wyjazd na Podkarpacie! :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)