Kiedy ostatni raz byliśmy wyżej w tabeli niż Wisła? Na pewno w 1948. A potem? :)
-
-
CRACOVIA - Wisła K.: 0-0
Ktorzy wislocy nie zagraja w derbach?
Błaszczykowski, Stolarczyk - zółte kartki. I pewnie Baszczyński i Paulista - czerwone kartki z Odrą
Cracovia przed derbami
Trener Cracovii Stefan Majewski nie jest pewny gry kilku podstawowych piłkarzy. Na pytanie, czy w derbach będzie można liczyć na Jacka Wiśniewskiego (wstrząśnienie mózgu), Arkadiusza Barana (kłopoty z kręgosłupem) czy Piotra Gizę, będzie można odpowiedzieć po dzisiejszym treningu przy ul. Kałuży. Wykluczony jest udział Marka Bastera i Joao Paulo.
Źródło: gazeta.pl - Wak
Cracovia przed derbami
Mecz z Koroną to już historia. Teraz wszyscy: trener i zawodnicy koncentrują się na meczu z Wisłą.
- Nie przewidujemy żadnej operacji "derby 2007". Trenować będziemy codziennie raz dziennie - mówi Stefan Majewski.
W środę "Pasy" miały tylko odnowę na obiektach ComArch-u, w czwartek do treningu powinien wrócić Jacek Wiśniewski, który w meczu z Wisłą Płock doznał lekkiego wstrząśnienia mózgu. Po spotkaniu z Koroną na ból w kolanie narzekał Piotr Giza, ale wczoraj ból ustąpił. W Kielcach do końca nie był pewny występ Łukasza Skrzyńskiego (lekkie naciągnięcie przywodziciela), wybiegł jednak na boisko i rozegrał pełne 90 minut.
W meczu z Koroną aż 5 graczy Cracovii zobaczyło żółte kartki (Pawlusiński, Wacek, Cabaj, Nowak, Kłus), ale nie wyklucza to ich z gry, najbardziej zagrożeni są Wacek 6 kartek, Cabaj 3. Dla trenera Majewskiego najważniejsze jest to, że żółtych kartoników nie ujrzeli w Kielcach zagrożeni dyskwalifikacjami gracze: Moskała, Bojarski, Szwajdych, Moskała (mieli na koncie po 3 żółte kartoniki podobnie jak Wiśniewski, który w Kielcach nie wystąpił), Baran (6 kartek). Teraz odsunięciem od meczu za kartki zagrożonych jest aż 8 zawodników Cracovii.
Ale, co ważne, z Wisłą mogą zagrać wszyscy.
Źródło: Dziennik Polski - Andrzej Stanowski
[i]Dariusz Guzik:
- We wtorek wygraliście w Kielcach z Koroną...
Marcin Bojarski:
- Wzięliśmy się w garść, bo w sobotę z Wisłą Płock zagraliśmy dramatycznie słabo i koniecznie chcieliśmy się zrehabilitować. Spodziewaliśmy się trudnego meczu i faktycznie taki był.
- Trudny, ale wygrany.
- Faktycznie - to jest najważniejsze. Myślę, że spotkanie mogło się podobać, bo oba zespoły dawały z siebie wszystko i do końca walczyły o powodzenie. Korona nieco przeważała, a my nastawiliśmy się bardziej na defensywę. Wygraliśmy i to się liczy.
- Skuteczność w tym meczu mieliście niebywałą...
- I to jest bardzo pozytywne. Może nie stwarzamy sobie zbyt dużo sytuacji, ale jesteśmy skuteczni i te bramki strzelamy. To zwycięstwo na pewno wzmocni nas psychicznie przed niedzielnymi Derbami z Wisłą. Czeka nas trudny mecz, ale jestem optymistą.[/i]
Źródło:
Widziałem wściekłość Bojara po meczu z Płockiem. Jak widać wyzwoliło to pozytywną energię i mam nadzieję, że na tej energii chłopaki pojadą w niedzielę. OBY!
kacper Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kiedy ostatni raz byliśmy wyżej w tabeli niż
> Wisła? Na pewno w 1948. A potem?
1952 byliśmy i my i Gwardia na drugim. My w grupie I oni w II (rozgrywki były w grupach).
Czyli w sumie i my i oni na trzecim. Oni mieli punkt więcej niż my, ale z drugiej strony Pasy miały punkt straty do lidera swojej grupy, a oni dwa.
Wynikałoby, ze my i oni w sumie powinniśmy być ex aequo na trzecim, ale nie jesteśmy. We wszystkich opracowaniach na trzecim jesteśmy my, oni na czwartym. Zupełnie nie wiem dlaczego.
Przy okazji: Statystyka Wielkich Derbów:
http://www.wikipasy.pl/Wielkie_Derby_%28statystyka%29
Będą to 173 derby, przy czym do tej pory rozegrano ... 171.
W sezonie 83/84 po rundzie jesiennej też byliśmy wyżej,słynne "odwróć tabelę, Wisła i Pasy na czele"
Mi się wydaje, że Gizmo może być ich katem. Tak coś przeczuwam,że strzeli ze dwie bramencje ;)
Na pierwszą połowe nie zdąże :( jakby mecz był rozgrywany w sobote o 20 byłoby git,a tak to pierwszą połowę spędze w pracy i w dojazdach na stadion :(
Oby w drugiej się rozstrzelała CRACOVIA
I jeszcze jedno, DUDZICA!!!!!!!!!!
Wpuścić go na 20-25 min i dogrywać mu piłke,a wierze, że i on strzeli gola.
wierze ze w koncu wisla zostanie skarcona !! a ja po moim osiedlu bede chodzil z podniesionym czołem
!!!!!!!!!!
No i Zagłębie załatwiło wam wykluczenie dwoch cieniasów z wisły na derby:) Pozdrawiam i mam przy okazji pytanie czy bez identyfikatora dostane się na mecz jeśli przyjadę na derby do krakowa??
Jutro w samo południe ma się odbyć wspólna konferencja prasowa Cracovii i Wisły. Miejsca konferencji dotychczas nie podano. Radiowa Jedynka poinformowała, że inicjatorem konferencji prasowej jest Cracovia.
Źródło: PR1
Cracovia - Wisła Kraków, godz. 18:45, [b]sędzia: Jacek Granat (Warszawa)[/b].
źródło: PZPN
Pewnie na konferencji powiedza o identyfikatorach.
chodzi o to że ja przyjadę z miejscowości spod Lubina wczoraj zaliczyłem meczyk wisły z Zagłębiem i byłem u was na meczu a teraz chciałbym was odwiedzić na derby więc potrzebuję pewnych informacji żeby wejść na mecz dacie mi znać po tej konferencji jak coś?? Pozdrawiam
sędzią meczu jest granat ze Warszawy.
Ps.Jakie nam mecze sędziował?
fenix Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> sędzią meczu jest granat ze Warszawy.
> Ps.Jakie nam mecze sędziował?
Zobacz tu:
http://www.90minut.pl/sedzia.php?id=11
Po mojemu to wyznaczono do tego najlepszego sedziego spośród tych na wolności :)
[b]Statystyka[/b]
Mecze w oficjalnych rozgrywkach czyli
- nieligowe mistrzostwa Galicji
- nieligowe Mistrzostwa Polski
- I liga
- baraż o mistrzostwo
- II liga
- Puchar Polski
- klasa A
(tej ostatniej na razie nie ma na WikiPasach, prace trwają) policzyłem i ...
[pre]
79 meczów
31 zwycięstw, 19 remisów, 29 porażek
105-118 w bramkach
[/pre]
Panie i Panowie, jesteśmy po prostu lepsi! :)
jak to kurde z tą godziną, 18.45 czy 18.30?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)