Ten artykuł powinien wisieć w szatni wszystkich grup młodzieżowych!
Darek, gratuluje!
-
-
Darek Pawlusiński- szacunek
Super Darek :) Brawo!
DAREK PAWLUSIŃSKI-DUŻY SZACUNEK!
Nie przejmuj się Tele-tabiszem! Grasz dla Pasów! Grasz dla Cracovii,nie dla niego!
Może Filipiak w końcu to zrozumie!!!
Pomyślności w Nowym Roku!!!!
4 dni później
Najlepszy strzelec Cracovii Dariusz Pawlusiński podpisał z klubem nowy kontrakt. Umowa ma obowiązywać do 2012 roku czyli praktycznie do końca kariery zawodnika - czytamy w "Sporcie".
Na szczęśliwy finał rozmów pomiędzy Pawlusińskim a prezesem Cracovii Januszem Filipiakiem czekał z niecierpliwością trener Artur Płatek. Po Pawlusińskiego, który w rundzie jesiennej strzelił 6 z 10 bramek dla "Pasów" sięgnęłoby bowiem kilka klubów. Wśród zainteresowanych pozyskaniem "Plastika" były Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, GKS Bełchatów oraz klubu z zagranicy.
Piłkarz zdecydował jednak, że zostanie w krakowskim klubie. - Nigdzie nie jadę. Nie ucieknę z tego statku. Cracovia przypadkowo znalazła się w strefie spadkowej i trzeba z tego wybrnąć - powiedział Pawlusiński.
Więcej w "Sporcie"
Juz w trzecim miejscu to gowno ze Sportu. Nie cytujcie i nie czytujcie :)
Darek Pawlusiński
Nieźle swoją drogą Darek świrował, brazylianę puścił, trochę chyba zgwiazdorzył, tak mi się wydawało.
Darek... dzięki!
Bez watpienia byłoby dużą stratą, gdyby Pawlusiński przeszedł do innego klubu. I to bynajmniej nie tylko dlatego, że umie strzelać do bramki
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Juz w trzecim miejscu to gowno ze Sportu. Nie
> cytujcie i nie czytujcie
????????
no co? dobrze napisał
Klarosie, chodzi o ten podpisany kontrakt
Dariusz Pawlusiński zostanie zawodnikiem Górnika Zabrze. Piłkarz na Roosevelta przeniesie się od 1 lipca.
Do końca sezonu "Plastik" będzie graczem "Pasów", z którymi w czerwcu kończy mu się kontrakt. 31-letni pomocnik w rundzie jesiennej był jednym z najlepszych zawodników Cracovii, dla której zdobył sześć z 10 bramek w ekstraklasie. To był najlepszy, pod względem trafień, okres gry Pawlusińskiego w zespole przy Kałuży, gdzie występuje od sezonu 2005/06. Dotychczas największa liczba strzelonych goli wynosiła pięć.
Jedynym plusem tej sytuacji jest fakt, że "Plastik" wspomoże przedostatnią w tabeli Cracovię w walce o utrzymanie, choć w Zabrzu mają inne spojrzenie na tę sytuację. - Jeżeli krakowski klub chce coś zarobić to lepiej będzie jak sprzeda nam zawodnika już teraz - powiedział Jędrzej Jędrych, prezes 14-krotnego mistrza Polski.
Gdyby tak się stało bardzo zmalałaby siła ofensywna "Pasów". Co prawda krakowski zespół sprowadził już na jego miejsce Mariusza Sachę z Podbeskidzia Bielsko-Biała, perspektywicznego gracza, który nie miał jednak jeszcze okazji występować w ekstraklasie.
Ludzie, nie zauwazyliscie, ze ta sama wypowiedz prezesa Gornika pojawia sie w dwoch kontekstach?
Z tym, ze jeden tekst jest interii, a drugi agencji asinfo. Sezon ogorkowy.
"Wiele wskazuje na to, że w najbliższych dniach kontrakt z Górnikiem podpisze też Dariusz Pawlusiński. Jeżeli nie zrobi tego teraz, to na pewno uczyni to latem, ponieważ wtedy wygasa jego umowa z Cracovią. - Jeżeli krakowski klub chce coś zarobić to lepiej będzie jak sprzeda nam zawodnika już teraz - uważa prezes 14-krotnego mistrza Polski, Jędrzej Jędrych. "Pasy" nie chcą sprzedawać piłkarza, uważają, że bez niego ciężko będzie utrzymać się w ekstraklasie. Górnik oferuje około 300 tysięcy złotych. To i tak duża kwota za piłkarza, któremu za pół roku kończy się kontrakt." - asinfo
i:
"Jedynym plusem tej sytuacji jest fakt, że "Plastik" wspomoże przedostatnią w tabeli Cracovię w walce o utrzymanie, choć w Zabrzu mają inne spojrzenie na tę sytuację. - Jeżeli krakowski klub chce coś zarobić to lepiej będzie jak sprzeda nam zawodnika już teraz - powiedział Jędrzej Jędrych, prezes 14-krotnego mistrza Polski." - interia.pl
Na razie to pisane palcem po wodzie.
Parę dni temu było dokładnie to samo, tylko w drugą stronę.
Jak nie da się pisać o prawdziwych transferach, bo tych nie ma, to trzeba takowe stworzyć. A może to jakiś manager rozgrywa swoją partyjkę przy pomocy usłużnych dziennikarzy?
Managerem Darka jest Jarosław Kołakowski, który jest jednym z nielicznych którzy są z nami w komitywie. To pod jego "skrzydłami" są Kłus, Tupalski, Giza, Grzegorzewski, jak również Ślusarski więc nie sądze że to jego robota.
Dziś w południe słyszałem rozmowę z Kasperczakiem, mówił między innymi że Pawlusiński to zawodowiec nie schodzący poniżej pewnego poziomu, którego już długo obserwuje i chciałby mieć w składzie.
Podpisując mniej lukratywny kontrakt w Cracovii Darek zapewniłby sobie jedną rzecz: wdzięczność i oddanie kibiców w pasiastych szalikach. Taki gest gwarantowałby mu komfort zaufania u cracoviackiej braci nawet w chwili spadku formy. Takiego komfortu w Zabrzu nie będzie. Myślę, że akurat dla Niego kasa to nie wszystko. Tutaj już jest kimś, a jeżeli zostanie w klubie, może zostać piłkarzem-symbolem, bo jak mało kto ma do tego predyspozycje. Ja myślę, że pozafinansowe kwestie zadecydują i Darek zostanie z nami. Bardzo bym się cieszył...
... ale jeżeli zadecyduje inaczej i tak go lubię :)
... ale lepiej niech nie decyduje inaczej :)
Jak Pawlusinski odejdzie to juz nie bedzie mial kto u nas grac!
libero:
[i]Dziś w południe słyszałem rozmowę z Kasperczakiem, mówił między innymi że Pawlusiński to zawodowiec nie schodzący poniżej pewnego poziomu, którego już długo obserwuje i chciałby mieć w składzie.[/i]
Widziałem. Przedstawiali nowych: Szczota, Banasia i Strąka. Doszedł jeszcze Jarka. W piątek ma się Kasperczakowi zameldować Gorawski. Brakuje im Pawlusińskiego do kompletu. Dowiedziałem się, że żona Plastika pochodzi z Zabrza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)