"Gdy w 2005 roku przechodził do Cracovii, nie mógł uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. - Nie dowierzałem, że oto ja, taka skromna osoba, ma grać w takim mieście jak Kraków, w dodatku dla takiego klubu jak Cracovia. Odtąd wiem, że nie ma rzeczy niemożliwych"
I takich zawodników nam potrzeba w tej drużynie. Wywiad, do którego link wkleił ian poniżej pokazuje Darka ze strony z jakiej do tej pory go nie znaliśmy. Szacunek Darek ,że mimo tych wszystkich przeciwności losu jesteś teraz dobrym i normalnym człowiekiem oraz dobrym piłkarzem. Teraz panie Tabisz czekamy na nowy kontrakt dla Darka
-
-
Darek Pawlusiński- szacunek
616 dni później
Nie wiedziałem, gdzie to napisać
Darek,DUŻY SZACUNEK !!!!
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/publicystyka/artykuly_prasowe/pawlusinscy_dom_na_pilkarskich_nogach
Ja pierd*** aż mi się łezka w oku zakręciła... Darek daje z siebie wszystko by Cracovia mecz za meczem wygrywała. To piękne z jego strony i szanuję chłopaka za to jaki jest. Czekamy Darek na twojego syna, żeby kontynuował tradycję ojca i kopał także dla Cracovii z wielkimi sukcesami jak to jego tata robi. Pozdrawiam.
Nie wiedziałem że całe życie miał pod górkę...
Darek, jesteś wielki!
ps.Tytuł wątka starsznie mylący
Plastik jesteś wielki, tylko tyle mogę powiedzieć
Plastik powinien u nas zostać do końca swojej kariery... A jego syn powinien grać w Cracovii ;D
Czytałem właśnie ten tekst bodaj w wigilijnym wydaniu DP ale nie moglem odnalezc zadnego tematu o Darku by wam o tym powiedziec.
Tez jestem pełen jeszcze większego podziwu dla Darka ze jest tym kim jest pomimo przeciwności jakie go w życiu spotykały.
Powtorze z innego watku - jesli nie przedluzymy z Darkiem kontraktu, to niech Tabisz zje wlasne majtki
Tabisz jak się nie postara o przedłużenie to nie ma czego szykać w Cracovii. A i będzie miał na pieńku u nas.
teraz go jeszcze bardziej podziiwiam...On musi zostac w Cracovii...nie ma innej opcji
Też czytałem to w DP, naprawdę mam Szacunek do Plastika.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Jak pisalem że jest to ikona klubu to wielu pisało że to kompletna bzdura.Niektórzy pisali nawet o tym na priv (nie chce ich wymieniać )bo powinni się zapaść ze wstydu.Tacy ludzie jak Pawlusiński to są klubowe ikony.Wspaniały piłkarz jeszcze lepszy człowiek!!!.Tacy ludzi powinni u nas pracować nawet po zakończeniu kariery.
Szacunek Panie Darku !
Tabisz ! Wiesz czego oczekujemy.
Gdybym był na miejscu Filipiaka to zaproponowałbym mu taka umowę jaką Berlusconi kiedyś zaproponował Redondo! Nie wyobrażam sobie żeby Pawlusiński grał w innym klubie niż Cracovia !!!!
niezły artykuł piękna historia, takich ludzi potrzebujemy. kompletne przeciwieństwo Nikoli :)
Darek wyrazy szacunku jesteś najleprzy!!
Darek jesteś WIELKI!!!Musisz zostać w CRACOVII!!!
Darku wszystkiego najlepszego.
Jesteś świetnym piłkarzem uwierz w to w końcu
a jak uwierzysz to będziesz jeszcze lepszy ;)
Trzymaj sie i bądz wytrwały
bo az trzy pary oczu wpatrzone są w Ciebie jak w obraz
A do Pana Jakuba Tabisza (a właściwie Pana Janusza Filipiaka)
mam taki oto mesydż
Prosze zakończyć negocjacje i zaakceptować propozycję Darka.
Bo tyle ile chce to w Zabrzu dostanie na bank
a jesli MKS Cracovia SSA jak Panowie deklarujecie
ma realizować tez jakies cele spoleczne
to bedzie to czynila takze poprzez przekazywanie pieniazków
na rodzine panstwa Pawlusinskich
To są ludzie którym warto pomagac
i chcialbym byc dumny z mojej Cracovii takze dlatego
ze Darek Pawlusinski gra dla nas przez kolejne lata
a jego dzieciaki moga sie uczyc w krakowskich szkolach
Gratuluje Darku wytrwałości w życiu i pokonania najwiekszych problemów życząc jednocześnie powodzenia w dalszym życiu.
Również chciałbym by Darek został w Cracovii póki co jako piłkarz, ale w przyszłości jako np. trener którejś z grup.
Nie pisze tego tylko na podstawie tego artykułu, ale za całokształt.
Wielkie wyrazy podziwu za determinację w dążeniu do obranego celu, w tak trudnych warunkach !
Również nie wyobrażam sobie żeby "Plastik" nie grał w CRACOVII, tym bardziej że na chwilę obecną jest jednym z naszych najlepszych zawodników !
Martwi mnie tylko wspomnienie historii Gizy i Bojara, no ale Stefana już nie ma ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)