czy ktoś z Was pamięta pełną wersję tzw. "Ballady o Mariuszu", bo ja pamiętam wyrywkowo i chciałem uzupełnić luki.tekst ballady chcemy wydrukować i rozdać ludziom na meczu w Łodzi, przypominam początek:
"Dla 13 grudnia roku pamiętnego, zabiła nam Legia kibica łodzkiego..."
-
-
ballada o Mariuszu
Ja pamiętam tylko koniec:
... Płonie Warszawa, Warszawa gaśnie
Pamięć o Mariuszu nigdy nie zagaśnie."
dzięki no właśnie jako, że z Łysym nie ma kontaktu(chyba , że jest??)może sami odtworzymy?? damy radę???
"Mariusza pomścimy, Legie zaje.....my
stadion jej spalimy, kibiców wyrżniemy" tylko jaka kolejność i jeszcze kikka wersów, może ktoś jeszcze wie wiecej niż mówi ;)
A jak już będzie tekst napisany to do mnie na maila wysłać i wydrukuje w ilości wystarczającej.
"Ballada o Mariuszu"
Dnia 3-go grudnia,
Roku pamiętnego,
Zabiła nam Legia,
Kibica Łódzkiego
Cała Łódź płakała,
Smutną piosnkę niesie,
Nie ma już Mariusza,
W naszym ŁKS-ie.
Mariusza już nie ma,
Legię zajebiemy,
Stadion podpalimy,
Kibiców wyrżniemy.
Cała Legia płonie,
Cała Legia gaśnie,
Pamięć o Mariuszu,
Nigdy nie zagaśnie.
Piosenkę tą śpiewa się na nutę melodii z okresu II wojny światowej: "Dnia 1 września roku pamiętnego...". Mówi ona o kibicu ŁKS, który zginął tragicznie na początku lat 80-tych. Został on wyrzucony z pociągu przez kibiców Legii. Pamiętamy o nim do dzisiaj składając kwiaty i znicze na jego grobie.
http://www.geocities.com/lkslodzfans/info/spiew.htm
admin mnie uprzedzil :)
bedzie fajnie jak razem zaspiewamy Ballade o Mariuszu w Łodzi.
pietroc (ps. prosze moderatorow o zmiane mojej nazwy uzytkonika na pietroc :) )
www.lkslodz.pl
Uszanowanie dla kibiców Łks-u .
Był będzie jest Łódzki Łks
I na końcu melodii ŁKS ŁKS ŁKS albo C C CWK CWKS K...A . Kilkanascie razy to spiewałem. Szacunek dla ŁKS-u jak bedzie to bedzie ale ŁKS zawsze będę szanował a nie jakis żydzew podłódzki
Hej Łódz!
Tam liczy się tylko jedyny Łódzki Klub Sportowy!
Dzielnica Widzew wierna ŁKS;-))))) hahahahah.Pozdro dla tych chłopaków.
kosynier.
Czy któryś z Opravców potwierdzi ten pomysł? Jeżeli tak, to tak jak obiecałem wydrukuję tekst w ilości wystarczającej dla każdego wyjazdowicza. Świstak, Brajt, Short, Sołtys, Craco, Wojtek niech który siądzie w weekend i puści mi na maila tak jak było ze śpiewnikiem - proponuję 2 albo 3 szt na A4.
Pzdr
Dementor: wcześniej powiedziałem o tym Świstakowi, jest dograne, może podaj maila to prześlę albo jak będę rozmawiał ze Świstakiem to może on wyśle jak uważasz.
Sir Lancelot: po pierwsze rada: aby sprawdzić maila - klikasz na nazwę forumowicza i wyświetlają Ci się wszystkie informacje o nim. Po drugie jakby Ci sie szukać nie chciało to podaję: [b]dementor@tele2.pl[/b]
Pzdr
Ja bym nie podpinał tej akcji pod szyld Opravców, bo to raczej jakas samowolka :)
To tylko tak żeby nie było watpliowści!
No ale idea dobra, zobaczymy jak sie sprawdzi.
Dzięki Robin za info
Zgadzam się z Robinem_ksc,nie wiem sam co o tym wszystkim sądzic??Martwi mnie to,muszę pogadac z T. lub M. czy mozna to zaspiewac.:)))
Nie,to są chyba jaja jakieś...Mówię odrazu,że numer ze śpiewnikami na wyjezdzie nie przejdzie,bo to na jakąś kpinę zakrawa.I bez tego pamięć o Mariuszu nigdy niezagaśnie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)