nowe sa do dupy,niestety.
-
-
Plakaty meczowe?
Plakat powinien spełniać przede wszystkim rolę informacyjną, a to oznacza że nie ma być dziełem artystycznym, a tablicą informacyjną.
Takoważ tablica musi być z daleka widoczna.Aby tego dokonać, należy pograć rozmiarem ( tu chyba w grę wchodzę pieniądze, które się płaci od wielkości tego plakatu), wielkośicą czcionek i kolorystyką.
Dla mnie kluczem do zwycięstwa jest wielkość i kolor czcionek zespołów grających. Stare plakaty, te jeszcze z lat 60-tych, miały duże czarne napisy drużyn grających na tle biało-czerwonych pasów.I były świetnie widoczne, także z samochodów i tramwajów.
Mnie się wydaję, ze hokej powinien mieć inny układ graficzny, a piłka inny, aby poprzez ten fakt dodatkowo przekazywać informację, jakiej dyscypliny dotyczy.
Wydaję się, żę sa to banały, ale jakoś nikt na to nie może wpaść.
CRACOVIA SACRA
[i]Wydaję się, żę sa to banały, ale jakoś nikt na to nie może wpaść[/i]
Te plakaty to kolejny przejaw braku profesjonalizmu. Rzeczywistość bywa czasem banalna, po prostu zleca się "po uważaniu", czasem daje się swojemu zarobić. I tak to się kręci...
Obecne plakaty są o wiele lepsze niż w tamtej rundzie - pamiętacie może koze na plakacie ;]]]?
Ps.W 2,3 byłby prostsze, ale bardziej widoczne plakaty. Obecnym potrzeba na pierwszym miejscu pobawić się z wielkością liter. CRACOVIA oraz zespół przeciwny wraz z data i godziną rozegrania o wiele większe. Przecież to chyba najważniejsze;]. Teraz nazwa klubu się rozmywa. Może nie na czerwono pisać nazwę klubu, lecz innym kolorem np. czarnym;].
Dla mnie plakaty może są i ładne ale niekomunikatywne,nie wiadomo tak naprawdę na co mialyby zapraszac. Trzeba podejść blisko, wziąć lupę, załozyć okulary i dopiero wtedy wiadomo o co idzie :-)
11 dni później
Nawet na Wielickiej pod klubem wisi plakat na mecz z ... Bełchatowem.
Dziś, dzień przed meczem z Zabrzem!
u mnie wisi jeszcze Cracovia - Legia...
tak, a u mnie Cracovia-Widzew [PP].. rozwieszanie plakatów i informowanie o meczu to jest dosłownie jeden wielki DRAMAT.. jak patrzę na plakaty GTS to aż żal po prostu..
Pamiętam taki plakat meczowy z przed 10 lat. Jadę sobie tramwajem. Patrzę - olbrzymimi literami napis "Cracovia - Wisła". Błyskawicznie wysiadłem - o co chodzi? A to była reklama meczu piłki ręcznej. Cracovii z Wisłą Płock. Troche sie nabrałem, ale literki widać było z 40 metrów.
kacper coś ci się pochrzaniło z tym meczem piłki ręcznej.
co do plakatów, już pisałem wcześniej,i uważam że reklama na bilbordach dałaby lepszy efekt. W kilku centralnych punktach miasta, np bilbordy na Hali Targowej przy Grzegórzeckiej,
a w Pasażu Bielaka... mecz z L.
ale przecież to nikt z Klubu nie rozlepia osobiście plakatów - jest zlecenie do "posiadaczy powierzchni"...
... skoro rozlepia również Filmotechnika (tam mają siedzibę), to... moze to problem równiez "rozliczania zleceniobiorcy" i np. apel z Klubu o sygnalizownie przez Kibiców takich sytuacji coś by dał?
A same afisze niestety bardzo, bardzo nieczytelne - wiadoo z nich tylko, że "chodzi o Cracovię" ale bardzo trzeba wytężyć oczy, by dowiedzieć czegoś więcej
gary Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kacper coś ci się pochrzaniło z tym meczem
> piłki ręcznej.
Już mam :). To nie było 10 lat temu tylko 17 :). Nie Wisła Płock tylko Wisła Puławy, i nie piłka ręczna kobiet tylko III liga piłki nożnej (sezon 1989/90). Ale plakaty naprawdę były widoczne :)
Trychę jak w tym kawale o tym że na Placu Czerwonym w Moskwie rozdają samochody. Mea culpa :(
nie wiem komu przeszkadzały te stare Rock'owe plakaty?!
były bardzo czytelne,doskonale spełniały podstawową funkcję informacyjną i najważniejsze że były [b]PASIASTE[/b]
według mnie powinny wrócić...
Plakaty powinny spełniać PODSTAWOWĄ ROLĘ INFORMACYJNĄ oraz BYĆ CZYTELNE. Teraz mamy mnóstwo pierdół, a powinno być:
1. Kto z kim gra
2.Kiedy i o której godzinie
3.Cena wstępu
4.Ewentualnie sponsorzy
.. i tyle.
Ps.Teraz, aby przeczytać infrmacje trzeba mieć sokole oko, tyle tych informacji.
12 dni później
Łaziłem dziś dużo po mieście ...i na każdym słupie ogromne w dużych ilościach koło siebie plakaty konkurencji już na środowy mecz z Lubinem!!!
Jakiegokolwiek zaproszenia na mecz z W.Płock nie widziałem...Nie wiem może wiszą ale szukałem ich specjalnie i nie zauważyłem....
Ech gdzie te tak nieodległe czasy kiedy Pasiaste ścianki "rock-owych" plakatów rzucały się w oczy dosłownie w każdym punkcie Krakowa!!!
co prawda, to prawda
tym niemniej trzeba przyznać, że te wiślackie plakaty są jeszcze mniej czytelne niż nasze :D
z daleka w ogóle nie widać, że chodzi o mecz, u nas przynajmniej pasy są w miare widoczne
nie dosc ze mecz o pietruszke , to afiszu ani widu ani slychu , przejechalem przez miasto i nie widzialem ani jednego ! :) a mecz jutro ! jest pieknie , wiecej w 3 lidze bylo
A ja sie pochwale :) u mnie na osiedlu wiszą plakaty na mecz z Płotczanami sztuk: 2.
Widziałem kilka na Plock
Widzialem też dwa na Lecha ;)
Na Łobzowie czyli Kijowska street więcej jest plakatów Cracovii niż GtsZomoMyślenice.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)